Jump to content

BG restorani v2.0

Featured Replies

Čije je? Ovaj moj živi blizu, a u zgradi na 100 metara od tog kafića ima familiju, pa ponekad sedne tu. Ja sam bio prvi i poslednji put haha

Ranije je držao lokalni diler koji je završio u inv kolicima jer ga je kod nekog upadanja u stan u bloku gde ga je dočekao matorac sa sačmarom...

Jedno vreme su baš bili vidljivi istetovirani nabucani krimosi...

o jbte..moras znati sve gradske traceve i imovinsko stanje ljudi da bi isao na kafu negde rolleyes

On 10. 4. 2025. at 21:27, kud u maglu Simoviću said:

taj krompir od hiljadarke je porez na hipstere mentole, isti takav se celu zimu mogao naći u maksiju u vrećici 1.5kg ~370din

oko Božića pitala na Dušanovačkoj pijaci ženu što radi za tezgom da li zna da neko ima dobar pasulj, kaže niko, sve je iz Maxija.

Poznanik mog brata, od kojeg inače kupujemo jaja 25din, našao je par lokala u Zemunu kojima prodaje po 60 din kom, kao organik.

Poštensvet pije kafu kotkuće.

A i tamo, misim..

4 hours ago, Sara said:

oko Božića pitala na Dušanovačkoj pijaci ženu što radi za tezgom da li zna da neko ima dobar pasulj, kaže niko, sve je iz Maxija.

Poznanik mog brata, od kojeg inače kupujemo jaja 25din, našao je par lokala u Zemunu kojima prodaje po 60 din kom, kao organik.

tako nešto je i moja majka rekla kad je videla onu vest da je kilo hiljadarku

“ima da obiđem sve maksije i šop&go na nbg i da namlatim lovu”

s_d

po boljim prodavnicama ima pošteno markirano poreklo pasulja, recimo biošpajz na kaleniću koji iz meni nepoznatih razloga nije skup na pasulju

jedan je ukrajinski, drugi je egipatski - od ta dva koje sam uzeo. mislim da je bio i neki tadžikistanski, srpskog svakako nema.

za srpski pasulj treba da kupujete sorte koje se ne uvoze (uglavnom onaj pegavi + gradištanac, beli za kuvanje), znači manje zrno, sumporaš itd

ili da imate svoju ženu za koju znate da gaji pasulj

ja sam poslednji put kupovao domaći pasulj kod babe iz pirota, komšinica od babe moje radnice dole, provereno

ali što nije hteo da se skuva, nije mi palo napamet da ga kupim ponovo. ili je takva sorta ili je bio ko zna od kada, mada pre mislim ovo prvo.