Jump to content

BG restorani v2.0

Featured Replies

Čije je? Ovaj moj živi blizu, a u zgradi na 100 metara od tog kafića ima familiju, pa ponekad sedne tu. Ja sam bio prvi i poslednji put haha

• Replies 1.5k
  • Views 132k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hajde malo da razjasnimo stvari - Tata Mata je izvorno jadranski restoran u Dalmatinskoj ulici. Zove se Tata Mata jer je jedan vlasnik sin čuvenog profesora FDU Mate Miloševića i oni su stanovali u to

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

pa uživanje je kada se naždereš kao stoka, a to što nam nameću ti mišelinovi pederčići je još jedan vid okupacije

• Izvinjavam se što prekidam priče o sušiju, samo da kažem da je jaretina u Oskaru fenomenalna, a vi nastavite o živoj ribi i pirinču.

Posted Images

Ranije je držao lokalni diler koji je završio u inv kolicima jer ga je kod nekog upadanja u stan u bloku gde ga je dočekao matorac sa sačmarom...

Jedno vreme su baš bili vidljivi istetovirani nabucani krimosi...

o jbte..moras znati sve gradske traceve i imovinsko stanje ljudi da bi isao na kafu negde rolleyes

On 10. 4. 2025. at 21:27, kud u maglu Simoviću said:

taj krompir od hiljadarke je porez na hipstere mentole, isti takav se celu zimu mogao naći u maksiju u vrećici 1.5kg ~370din

oko Božića pitala na Dušanovačkoj pijaci ženu što radi za tezgom da li zna da neko ima dobar pasulj, kaže niko, sve je iz Maxija.

Poznanik mog brata, od kojeg inače kupujemo jaja 25din, našao je par lokala u Zemunu kojima prodaje po 60 din kom, kao organik.

Poštensvet pije kafu kotkuće.

A i tamo, misim..

4 hours ago, Sara said:

oko Božića pitala na Dušanovačkoj pijaci ženu što radi za tezgom da li zna da neko ima dobar pasulj, kaže niko, sve je iz Maxija.

Poznanik mog brata, od kojeg inače kupujemo jaja 25din, našao je par lokala u Zemunu kojima prodaje po 60 din kom, kao organik.

tako nešto je i moja majka rekla kad je videla onu vest da je kilo hiljadarku

“ima da obiđem sve maksije i šop&go na nbg i da namlatim lovu”

s_d

po boljim prodavnicama ima pošteno markirano poreklo pasulja, recimo biošpajz na kaleniću koji iz meni nepoznatih razloga nije skup na pasulju

jedan je ukrajinski, drugi je egipatski - od ta dva koje sam uzeo. mislim da je bio i neki tadžikistanski, srpskog svakako nema.

za srpski pasulj treba da kupujete sorte koje se ne uvoze (uglavnom onaj pegavi + gradištanac, beli za kuvanje), znači manje zrno, sumporaš itd

ili da imate svoju ženu za koju znate da gaji pasulj

ja sam poslednji put kupovao domaći pasulj kod babe iz pirota, komšinica od babe moje radnice dole, provereno

ali što nije hteo da se skuva, nije mi palo napamet da ga kupim ponovo. ili je takva sorta ili je bio ko zna od kada, mada pre mislim ovo prvo.

• 2 weeks later...

Ma najgore je kad kupiš od "proverene osobe" na pijaci, a ono ne da nije domaći, nego verujem da je izmešan iz najmanje tri izvora (Metro, Maxi... kad su bili na akciji), pa ti se pola raskuva a pola bude "al dente". Pasulj "Tetovac", zemlja porekla Kirgistan, pakovan u Bugarskoj, uvoznik neka firma za koju nisam nikad čuo, stavlja u promet Metro Cash and Carry... me do sada nije nikad izneverio :)

Vlaška magija je ispunila sva moja očekivanja. Nas osmorica išli u "Pod lozom" danas, razvalili se od svega, ali meni je to jelo bilo glavna meta i nije omanulo.

1 hour ago, JakeBlues said:

Ma najgore je kad kupiš od "proverene osobe" na pijaci, a ono ne da nije domaći, nego verujem da je izmešan iz najmanje tri izvora (Metro, Maxi... kad su bili na akciji), pa ti se pola raskuva a pola bude "al dente". Pasulj "Tetovac", zemlja porekla Kirgistan, pakovan u Bugarskoj, uvoznik neka firma za koju nisam nikad čuo, stavlja u promet Metro Cash and Carry... me do sada nije nikad izneverio :)

ja danas kupio semenski pasulj, bukvalno 100 grama da stavim u jednu leju. ovde kod mene bukvalno sve moraš da saznaš posrednim putem, lik ispred mene samo puni kutiju sa rasadom, dolazi na kasu i nešto traži od radnice, ona ide pozadi i donosi mu kesu tog pasulja na merenje, ja ga pitam jel ovo za sadnju on kaže da, objasni mi kako se sadi (vulgaris - 10 u rupu i to je to zalivaš i čekaš da nešto nikne). naravno da sam kupio, bukvalno posveta mojoj babi olgi na čijem sam mladom pasulju (julskom, najranijem, dok je još vodenast) odrastao kao omiljenom jelu.

• 2 weeks later...

Isao danas sa prijateljicom da pokupi neke stvari za slavu. Pecenje narucila u nekoj pecenjari Hrastovina, na Bulevaru.

3kg prasetine, i 3 kg jagnjetine su joj naplatili 42k din!!!

Uzeli racun, prasetina 6400 din/kg, a jagnjetinu su nesto racunali 30x100gr, tj 30x790din

Bukvalno ne verujem koje cene

Kad je vlasnk sudija u Masterchefu

9 minutes ago, LeBron said:

Isao danas sa prijateljicom da pokupi neke stvari za slavu. Pecenje narucila u nekoj pecenjari Hrastovina, na Bulevaru.

3kg prasetine, i 3 kg jagnjetine su joj naplatili 42k din!!!

Uzeli racun, prasetina 6400 din/kg, a jagnjetinu su nesto racunali 30x100gr, tj 30x790din

Bukvalno ne verujem koje cene

Ovo je 2-3 puta skuplje nego kod mene, a ovde je poznato da je skupo! wtf?

Da to su te cene, a pri tom stvarno nije ništa posebnoScreenshot_20250506-165505.png

To su bajaderice bez kostiju iz rerne, nije prase sa ražnja, ali opet su najskuplji