December 9, 2025Dec 9 10 hours ago, JPM said:Lekler je potpisao ugovor sa Aston Martinom, koji će moći da aktivira nakon 3 trke 2026 ako Ferari ne bude konkurentan.Verstappen čeka da vidi kakva će situacija biti sa konkurentnošću Fordovog motora. Ako bude loše, eto njega u Mercedesu.Russell čeka odluku Verstappena i produžen je samo za 2026. godinu. Ako upadne Max, Džordž ispada i onda može u Ferari ili Red bull ili pak u Mclaren ako se Red Bull namerači na Oskara a ovaj ne bude zadovoljan tretmanom u Mclarenu.Kombinacija koliko hoćeš.Lec i “ugovor sa Astonom” previše jaka tvrdnja za nešto što se nije desilo. Ili da nam daš izvor.
December 9, 2025Dec 9 Barlaman TodayLeclerc Eyes Aston Martin Move if Ferrari Falls Short in...Charles Leclerc could join Aston Martin beginning in the 2027 Formula 1 season if Ferrari fails to deliver a championship-caliber car
December 9, 2025Dec 9 Negde sam procitao da je u pitanju predugovor kohi Charles moze da aktivira nakon tri trke sledece sezone a vazice od 2027. Godine.Nista naravno nije zvanicno. Nikad i ne bude. Hamiltonov prelazak u Ferari ovjavljen prakticno pre pocetka sezone 2024 je retka pojava.
December 10, 2025Dec 10 Nema tog (pred)ugovora koji može da se aktivira posle odredjenog broja trka i slično, a posebno takva opcija ne postoji u Ferariju. Ono što je pomenuto, i to u novembru neki italijanski novinar (za koga kažu da mu je ekskluziva bila da će Newey u Ferari nakon odlaska iz RBR) je da će Charles sačekati da vidi kako izgleda Ferari na početku sezone pa onda odlučiti za 2027. za koju ima ponudu Astona (ali i ovo je upitno kako jer ugovor sa Ferarijem navodno ima do 2028. ili 2029, nikada nije objavljen podatak zvanično). U tom slučaju bi i Ferari morao da izadje u susret i pusti ga da 2027. izadje iz ugovora. Puno if-ova, a ti si napisao “Lekler je potpisao ugovor sa Aston Martinom, koji će moći da aktivira nakon 3 trke 2026 ako Ferari ne bude konkurentan” pa bi neko ko ne proveri mogao da uzme ovaj info kao istinit.
December 11, 2025Dec 11 Poštujem. Ja sam napisao ono što sam pročitao. Naravno da svako te informacije treba da prihvati "with a pinch of salt", jer u svetu F1 je sve neprovereno dok se zvanično ne potvrdi.Lično, nije mi uopšte teško da poverujem da u tome ima istine. Lekler je toliko dao Ferariju i toliko je brz i talentovan vozač, da apsolutno može da bira gde hoće da vozi. U teoriji, svi bi njega hteli. Ali praksa kaže da se 2027. godine otvara bar jedno mesto u AM timu, a možda i dva ako tatin sin bude šutnut.Meklaren ima prvog vozača, Mercedes će imati prvog vozača, Red Bull će se obezbediti do tad. Nije to nemoguće, čak je i vrlo logično. AM će 2027 biti sigurno moćan.
December 11, 2025Dec 11 Samo Max moze da bira gde ce da vozi i niko drugi. Prejaka tvrdnja za leklera, norisa i ostale top vozace.A ne znam ni sto je maxu bas zacrtan mercedes, pridruzice se neweyu u aston martinu ako budu najjaci Edited December 11, 2025Dec 11 by Guuundogan
December 11, 2025Dec 11 Pa baš zato što su inicijalni izveštaji da će Mercedes biti ubedljivo najbolji u početku. Taj početak može da znači pola sezone, a može da znači i znatno više. Max sigurno tu neće previše da rizikuje, mnogo će značiti snaga motora sada kada će raspodela snage između motora i baterije biti 50-50.Za Leklera može da bira u smislu da bi svi poželeli takvog vozača, ne znači da će svako imati slobodno mesto naravno.Još nešto što je prilično jasan hint da Toto gleda ka Maxu je taj što je Russell produžen samo na još godinu dana a daleko je od slabog vozača.
December 11, 2025Dec 11 Exit clause u ugovorima nije neuobicajena stvar. Maks ga ima, da ove godine nije bio minimum treci nakon Spa (ako se dobro secam), Helmut Marko je pricao da bi bio slobodan da ide iz tima na kraju sezone i da ovi ne bi imali nacina da ga zadrze ako Maks ne zeli da ostane. Moguce je da i Lekler ima slicnu klauzulu sto naravno ne bi znacilo da bi nakon 3 trke presao da vozi za drugi tim nego da bi bio slobodan da bira novu sredinu na kraju sezone.
December 11, 2025Dec 11 22 minutes ago, Radoye said:Moguce je da i Lekler ima slicnu klauzulu sto naravno ne bi znacilo da bi nakon 3 trke presao da vozi za drugi tim nego da bi bio slobodan da bira novu sredinu na kraju sezone.Da.Međutim, moja greška jer to nisam napisao u inicijalnom upisu. Dakle, ugovor može da poništi do nakon tri trke, a svakako bi važio od 2027 godine.
December 13, 2025Dec 13 koliko je ovo.jadnoInstagramAnmol on Instagram: "Do you know what just happened? (202...The 2025 FIA Awards Ceremony was a night to remember, with top drivers and teams celebrating their achievements in the world of motorsports. From Formula 1 to endurance racing, the event showcased the
December 25, 2025Dec 25 Navodno je FIA dozvolila Mercedesu i Red Bull Powertrains agregatima da koriste 1:18 racio u narednoj sezoni (ostvarivim na visokim temperaturama), što ako je istina već daje jasniju sliku šta ćemo gledati u 2026.
December 25, 2025Dec 25 Dve stvari mi nisu jasne.Kako je Ferari to saznao?Ako su već provaljeni, zašto im se dozvoljava da nastave sa time?
December 25, 2025Dec 25 Moguće da su zaposlili nekog inženjera iz neke od ove 2 fabrike, tako je RBR saznao kad je prešao inženjer iz Mečke ali se to desilo pre 7 meseci pa su uspeli (navodno) da i oni iskoriste taj loop.FIA navodno prihvata ovo (samo za 2026.) jer na sobnoj temperaturi imaju oba motora 16:1 racio kompresije, i verovatno nema dovoljno vremena da im sad to zabrane 2 meseca pred testiranje. Bila je priča da za 2027. moraju da se usklade sa ostalima ali ne znam da li je to zvanično.Navodno Mercedes nema način da eliminiše taj aspekt i ako bi im ga zabranili pitanje je da li bi timovi koje snabdevaju mogli da se takmiče. RBPT kao može da se uskladi, ali postoje i neke glasine da ipak zaostaju za Mercedesom i da su oni pustili informaciju u etar…