Jump to content

F1 2022-

Featured Replies

1 minute ago, Radoye said:

Bice promena pravila od barselone, zabrana fleksi prednjeg krila. Tu Meklaren moze doci u problem...

Valjda je problem bio sa zadnjim? Gde si ovo video? Sto bas od barselone…

Jos pre mesec dana objavljeno, od Barselone se uvode stroziji parametri za testiranje savitljivosti prednjeg krila. Meklaren i Ferari najvise koristili tokom prosle sezone, Mercedes im se prikljucio tokom godine, RBR odlucio da stedi novac i kladi se da ce FIA da zabrani.

I zabranilo.

Mada sad u Bahreinu se i na RBR savijalo krilo bas kao i kod konkurencije.

“Following further analysis carried out by the FIA Single Seater Department after the conclusion of the 2024 season, we are committed to ensure that bodywork flexibility is no longer a point of contention for the 2025 season,” read a statement from the FIA.
“As part of this effort, we will be increasing the scope of rear wing tests from the start of the 2025 season, and additional front wing tests being introduced from the Spanish GP.

“This phased approach allows teams to adapt without the need to discard existing components unnecessarily.

“These adjustments are aimed at further refining our ability to monitor and enforce bodywork flexibility regulations, ensuring a level playing field for all competitors to promote fair and exciting racing.”

The modified tests will be introduced at the Spanish Grand Prix, in order to give the teams time to modify their front wing designs, if necessary.

Navodno fleksi prednje krilo daje mnogo vise mogucnosti za fine tuning balansa, a RBR je bas sa tim imao problema tokom prosle sezone i zato je Ceko izgledao kao amater dok je Maks bolje uspevao da se prilagodi bolidu koji je daleko od idealnog.

• 2 weeks later...

Gledam u snimku trku ... nije mi jasno kome je u interesu da u pripremama za sezonu vozaci tako malo voze ? Rekose ova dvojica da dosta vozaca nenaju ni jedan krug sa bolidom na kiši . Da li je to uopste moguće ?

Koja radio komunikacija Ferarija :isuse:

image.thumb.png.da8c6a0fa68e13f48e29107d5ca7d3b7.png

Trka bi na nekoj drugoj stazi, bez kise i eventualno bez ovoliko neiskusnih rukija bila uspavanka (znam, topla voda). Okolnosti su donele dinamiku i uzbudjenja, ali vec na sledecim trkama trebali bi imati trku udvoje, ostatak ce se boriti za p3. Piastri bi mogao ozbiljno da chelendzuje za titulu ove sezone, danas je pretrpeo veliki udarac u tom pohodu, ali tu je i ima dovoljno bezobrazlika da ide do kraja protiv Landa. Da li ćemo imati Sena vs Prost sezonu je trenutno najvece pitanje, zla krv jedino moze izvaditi sezonu :D. Max će bez dileme izvući iz bolida 101% i potencijalno biti faktor u borbi pomenute dvojice, ali ako se ne dese neke revolucionarne stvari tokom sezone i RBR ponovo poleti titula je daleko. Jedino što mu ide na ruku je što će prva dvojica da podele plen u većini trka, a on skupljati poene kao hrčak. Ferari znak pitanja kao i obično. 

Way too early take - Yuki menja Lawsona najdalje do letnje pauze :sleep: 

Biće zanimljivo videti kako će biti posle Španije i promene flexi wing testiranja. I meni je palo na pamet ovo za Yuki/Lawson swap.

27 minutes ago, fillex said:

Biće zanimljivo videti kako će biti posle Španije i promene flexi wing testiranja. I meni je palo na pamet ovo za Yuki/Lawson swap.

Da su hteli Tsunodu vec bi sedeo u tom bolidu. 

Dr. Marko je rekao da su birali kako su birali zato sto smatraju da bi Tsunoda bio problematican, da ne bi dobro podneo da ga Max dere svakog vikenda i da bi zbog toga pravio sranja. Dakle namerno su odabrali poslusnika koji nece praviti probleme i isterivati svoju pravdu. Performanse su to u drugom planu, ionako je tim potuno usredsredjen na Maxa. S tim sto je Lawson znacajno jeftiniji od Checa.

A sto se tice konstruktorske titule njima zapravo ovo trece mesto od prosle godine odlicno dodje da olabavi malo ogranicenja na testiranja u vazdusnom tunelu pred drasticnu promenu pravila za 2026. Tako da mozda su zrtvovali malo prihoda (ionako su bogatiji nego sto to mogu da trose pod ogranicenjem budzeta) ali su "zaradili" vise vremena u vazdusnom tunelu sto kada svi krecu od 0 sa novim pravilima moze da bude jako znacajno.

Vidim ja da ce Kimmi ponovo da bude u modi. Koliko pametna i zrela voznja bez greske.

Zao mi Hadjara. Naravno, idiot Marko nije casio ni casa da izjavi kako su suze sramotne.

Inace, ova razmena radio poruka Leklera me podsetilo na onu zajebanciju sa Fetelom "landara mi nesto izmedju nogu, voleo bih da je to sto mislite, ali nije."

Jeste zvucala razmena smesno, ali Bozzijev odgovor je verovatno bio takav zato sto je hteo da kaze da na telemetriji ne vide podatke o curenju drugih, opasnijih i vaznijih, tecnosti (ulja, goriva  itd), posto je Sarl prvo rekao da nesto curi u kokpit.

Ali "let's add that to the words of wisdom" :lol: kako njima mozak radi, to je neverovatno. 

Edited by Sludge Factory

21 hours ago, Lezilebovich said:

Gledam u snimku trku ... nije mi jasno kome je u interesu da u pripremama za sezonu vozaci tako malo voze ? Rekose ova dvojica da dosta vozaca nenaju ni jedan krug sa bolidom na kiši . Da li je to uopste moguće ?

Moguće je, naravno. I Sainz je pričao o tome kao i Hamilton da bukvalno upoznaju ponašanje bolida. A na kiši je pa tek teško, što dodatno daje na značaju rezultatu Antonelija. Bravo za dečka.

Antonelli je imao ekstenzivan program testiranja F1 bolida ukljucujuci tu sve vreste vremenskih uslova po kojima se vozi i najbolje je pripremljen od svih rukija. Hadjar je pre ovogodisnjeg Bahreina imao par pojavljivanja na FP1 i jedan post-sezonski test u Abudabiju (sve suvo). Bortoleti je prosle godine okrenuo par krugova u Meklarenu iz 2022. pre ovogodisnjih testiranja u Bahreinu. Ostala trojica su svi vec imali makar jednu zvanicnu trku, ali generalno i njima fali iskustva po kisi.

op op,

od VN Kine krece ipak

Ko je beše bio na udaru? Meklaren i Ferari? Ovo će da dovede do malo slabijih performansi Meklarena na pravcima...a za Ferari samo mogu da se dosećam, oni su i sad bili loši.