Jump to content
IGNORED

Kolaps elektroenergetskog sistema?

James Marshall

Recommended Posts

Posted
20 hours ago, Time Crisis said:

Ima toga i u EU

...

Hoćemo da brojimo i sve požare izazvane grejalicama na struju i lošim elektroinstalacaijama?

Posted
18 minutes ago, Zverilla said:

Hoćemo da brojimo i sve požare izazvane grejalicama na struju i lošim elektroinstalacaijama?

Grejalica je običan nemar, kao neko što zaspe s cigarom u ruci, s gasom ako nešto nije u redu lako možeš da ne primetiš ništa dok ne bude kasno. Što naravno ne znači da ne treba da se koristi.

Posted

Gas je zakon za centralno grejanje, bojler i kuhinje. Dok sam bio u Londonu, desi se poneka eksplozija, ali to je zbog nemara uglavnom. E sad, u SIrskoj dolaze da sertifikuju sve svakih 6 meseci. Plaćam tromesečno za veliku 4 sobnu kuću, a cena na leto mi je bila £35 (za 3 meseca!), a sad mi došao račun na £105, a grejanje je uključeno non stop ali na niskoj temperaturi (17-18, sve preko toga je meni previše). Doduše sam sam, pretpostavljam da nisam da bi bilo skuplje. Crne su skočile 28% u julu mesecu.

• +1 1
Posted

@Time Crisis Ne valja ti poređenje. I gasne instalacije ako su održavane i ako su ugrađeni propisani detektori (koji su sad jeftiniji nego ikad) su poprilično sigurne.

Ovo za trnt, au, jer ga ovo ponovo pokvariše...

Posted
19 minutes ago, Spooky said:

Ovo za trnt, au, jer ga ovo ponovo pokvariše...

&

• Hvala 1
Posted (edited)

Evo cele slike pošto je u tvitu odsečena.

FHiP6mzXMAI0-gw?format=jpg&name=large

Edited by vememah
Posted (edited)

Edited by vememah
Posted

Razjebaće sve tamo u TENTu. :ph34r:

• +1 1
Posted

Baš tako, pa jbt ako nastave ovako, pa sve i da je pola od ovoga istina a nema razloga da sumnjamo,  urušiće se do temelja do kraja sezone.

Posted

Možda ga staviti u SMATSA, kad se već ovako dokazao u jednom velikom, sad sledeći korak može da bude samo neki komplikovaniji i kompleksniji sistem. 

• +1 3
Posted

Pa gde ce jadni Mica da radi

Posted (edited)

Proizvodnja iz termoelektrana skljokala se u jednom trenutku danas na 1840 MW i trenutno je 2300 MW, daleko manje od pika od skoro 3300 MW postignutog pre neki dan. Evo kako izgleda grafikon od ponedeljka naovamo.

KM1TqgJ.png

https://ems.energyflux.rs/#/dashboard/source/termo

Edited by vememah