Peter Fan Posted February 15, 2017 Posted February 15, 2017 PSA dobija na velicni gdje je velicina sama po sebi kvalitet (economies of scale), koja je veoma vazna u auto-industriji. Doduse, to je na teorijskom nivou, ne znam koliko loseg prtljaga Opel ima (ugovori sa sindikatima, neke druge obaveze koje GM nebi preuzeo, itd) koje bi mogle zakomplikovati integraciju.
Peter Fan Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Ostalo dijelova na lageru, steta da se baci.
Razzmatazz Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Bilo bi prevruće za parking senzore, pa su morali ovako da preusmere. Bum, done, science!
precog Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 novi pezo 5008 :ziga: Ovo je neka budzevina ili fabricki? Glup sam, ne mogu da skontam.
Lancia Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 fabricki, naravno. btw, tu besmislicu je prvi poceo mercedes da radi.
namenski Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 (edited) Slika i prilika danasnje autoindustrije, spolja gladac... Ima doduse jedno inzenjersko objasnjenje/opravdanje kojeg bi se doduse jucerasnji inzenjeri stideli: sprovesti auspuh kroz ovu masku zahtevalo bi em da ona bude od metala, em je zbog visokih temperatura izolovati od okolne plastike, dakle sve go trosak... Al' da je smesno i gadno, jeste. Edit: mogu doduse da na masku okace poklopac, odlicno mesto da se odloze kljucevi kad nekom ostavljas auto, sitnice, dokumenta Edited February 25, 2017 by namenski
Zverilla Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Nisam savim siguran sta PSA dobija ovom kupovinom ako deo dila bude i ampera - dobijaju jednu od retkih validnih e-platformi na trzistu. troskovi razvoja takve platforme od nule su verovatno blizu cene koju oni hoce da plate za opel
Lancia Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 ako deo dila bude i ampera - dobijaju jednu od retkih validnih e-platformi na trzistu. troskovi razvoja takve platforme od nule su verovatno blizu cene koju oni hoce da plate za opel e jes, jos i muzicku zelju :) za pezoa i gotov dil. btw, predivna je reinkarnacija Alpine
Zverilla Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 sad sam proguglao: ampera je chevy tehnologija, tako da na nju mogu da zaborave
namenski Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Airbus, ali auto. Posla se prihvatio Airbus sa Italdesign-om, ovaj poslednji doduse jako ime ali malo sumnjiva veza, Lamborghini pa VW, ali 'ajde, tek nesto se radi. Dakle, Airbus Pop-Up:
namenski Posted March 25, 2017 Posted March 25, 2017 Zajebano izgleda, ja bih se usrao sa ga sretnem u garazi. Ne znam samo da li je sminka ili glup previd inzenjera: tvom audiju nepotrebno svetle instrumenti, farovi rade ajdede, donekle ima smisla da bi ga se moglo primetiti. Inace, mislim, da je stvar u takozvanom konceptu: moja garaza zauzima prostor od recimo 300 - 400 sqm i ide u dubinu ne trazi od auta nikakvu posebnu opremu, tvoja je klasicna, ogromna, a samo parkiranje deo napora u uvodjenju auta bez vozaca.
namenski Posted March 25, 2017 Posted March 25, 2017 Tvoja garaza mora da se kopa, moja vec postoji OK je resenje, samo je samoparkiranje neuporedivo kompleksnije inzenjersko dostignuce. Ma tu spora nema, samo sam se izgalamio na audi, zajebanije bi izgledalo da su pogasili svetla na armaturi...A parkiranje k'o parkiranje: skupo, glupo i nevidjeno alavo za prostorom, najdragocenijim uravo tamo gde bi ljudi najvise da parkiraju, toliko problematicno, da je postalo veci problem od same voznje. Paradoks kraja automobilske ere: nije problem kretati se, problem je stajati negde :D
Recommended Posts