Jump to content

Novosti iz sveta automobilizma

Featured Replies

PSA dobija na velicni gdje je velicina sama po sebi kvalitet (economies of scale), koja je veoma vazna u auto-industriji. Doduse, to je na teorijskom nivou, ne znam koliko loseg prtljaga Opel ima (ugovori sa sindikatima, neke druge obaveze koje GM nebi preuzeo, itd) koje bi mogle zakomplikovati integraciju.

• 2 weeks later...

novi pezo 5008  :ziga: 

escape-peugeot-5008-portada_1440x655c.jp

:lolol:

Ostalo dijelova na lageru, steta da se baci.

Bilo bi prevruće za parking senzore, pa su morali ovako da preusmere. Bum, done, science!

novi pezo 5008 :ziga:

escape-peugeot-5008-portada_1440x655c.jp

Ovo je neka budzevina ili fabricki? Glup sam, ne mogu da skontam.

fabricki, naravno. btw, tu besmislicu je prvi poceo mercedes da radi.

Slika i prilika danasnje autoindustrije, spolja gladac...

Ima doduse jedno inzenjersko objasnjenje/opravdanje kojeg bi se doduse jucerasnji inzenjeri stideli: sprovesti auspuh kroz ovu masku zahtevalo bi em da ona bude od metala, em je zbog visokih temperatura izolovati od okolne plastike, dakle sve go trosak...

Al' da je smesno i gadno, jeste.

Edit: mogu doduse da na masku okace poklopac, odlicno mesto da se odloze kljucevi kad nekom ostavljas auto, sitnice, dokumenta :fantom:

Edited by namenski

Nisam savim siguran sta PSA dobija ovom kupovinom

ako deo dila bude i ampera - dobijaju jednu od retkih validnih e-platformi na trzistu.

troskovi razvoja takve platforme od nule su verovatno blizu cene koju oni hoce da plate za opel

ako deo dila bude i ampera - dobijaju jednu od retkih validnih e-platformi na trzistu.

troskovi razvoja takve platforme od nule su verovatno blizu cene koju oni hoce da plate za opel

e jes, jos i muzicku zelju :) za pezoa i gotov dil.

btw, predivna je reinkarnacija Alpine :heart: 

alpine_a110_fotos_DM_2017_1_1440x655c.jp

sad sam proguglao: ampera je chevy tehnologija, tako da na nju mogu da zaborave

• 2 weeks later...

Airbus, ali auto.

Posla se prihvatio Airbus sa Italdesign-om, ovaj poslednji doduse jako ime ali malo sumnjiva veza, Lamborghini pa VW, ali 'ajde, tek nesto se radi.

Dakle, Airbus Pop-Up:

DF-TECH-POPUP-1_Italdesign_zpskjyyhghg.j

DF-TECH-POPUP-Infographics_Italdesign__0

• 2 weeks later...

Zajebano izgleda, ja bih se usrao sa ga sretnem u garazi.

Ne znam samo da li je sminka ili glup previd inzenjera: tvom audiju nepotrebno svetle instrumenti, farovi rade ajdede, donekle ima smisla da bi ga se moglo primetiti.

Inace, mislim, da je stvar u takozvanom konceptu: moja™ garaza zauzima prostor od recimo 300 - 400 sqm i ide u dubinu ne trazi od auta nikakvu posebnu opremu, tvoja™ je klasicna, ogromna, a samo parkiranje deo napora u uvodjenju auta bez vozaca.

Tvoja garaza mora da se kopa, moja vec postoji :fantom:

OK je resenje, samo je samoparkiranje neuporedivo kompleksnije inzenjersko dostignuce.

Ma tu spora nema, samo sam se izgalamio na audi, zajebanije bi izgledalo da su pogasili svetla na armaturi...

A parkiranje k'o parkiranje: skupo, glupo i nevidjeno alavo za prostorom, najdragocenijim uravo tamo gde bi ljudi najvise da parkiraju, toliko problematicno, da je postalo veci problem od same voznje.

Paradoks kraja automobilske ere: nije problem kretati se, problem je stajati negde :D