Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Novosti iz sveta automobilizma

Featured Replies

Iskreno ga ne primetim u vožnji, samo ako bacim pogled na MAXIDOT displej na instrument tabli gde to ispiše. Koliko sam provali, uglavnom se šalta na 2 cilindra ispod 1500 obrtaja i kad kočim motorom.

• 3 weeks later...
  • Replies 1.4k
  • Views 173k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Vest za čistunce

Nema više izgovora "to nije M sa R motorom" i očekujem jednu najezdu novih mečki na ulicama. 

28 minutes ago, Ras said:

Vest za čistunce

Nema više izgovora "to nije M sa R motorom" i očekujem jednu najezdu novih mečki na ulicama. 

Ulepsao si mi dan :) 

31 minutes ago, Ras said:

Vest za čistunce

ne razumem jednu stvar

zar nisu d motori promazani i polako ih izbacuju iz upotrebe

:blink:

Proćiće još puno vremena pre nego što dizeli zaista odu na doboš.

Čak mi nije ni jasno zbog čega su se okomili na dizel: benzinski motori nisu po sebi čistiji?

Edited by Ras

17 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ne razumem jednu stvar

zar nisu d motori promazani i polako ih izbacuju iz upotrebe

:blink:

4 minutes ago, Ras said:

Proćiće još puno vremena pre nego što dizeli zaista odu na doboš.

Čak mi nije ni jasno zbog čega su se okomili na dizel: benzinski motori nisu po sebi čistiji?

Ma pricam ti pricu :): 90/91 je na pomolu bila EU zabrana proizvodnje/ugradnje dizela za putnicke automobile, ozbiljna, da bi se na kraju stvar zavrsila tako sto je dizel doziveo renesansu i razmnozio se enormno.

Danasnji mali dizel se ogromno razlikuke od malih dizela, onih pre 90-ih: ko se seca TAS Golfova, keceva, znace o cemu pricam, uostalom jos se po neki da videti, a po takozvanim performansama i kolicini zagadjenja ne ustupaju bitno benzinskim motorima.

Vecinu problema spetljale su - ko bi drugi - nego drzave nerazumnom politikom cena goriva.

Veliki autoindustrijalci jesu spori i inertni, ali postizu: dizel nije mrtav, tesko ce biti ozbiljno doveden u pitanje narednih najmanje 50 godina, a sva je prilika da ce se buduci razvoj kretati ka koriscenju goriva kao sto su razni gasovi, LNG itsl, na koje vec uveliko prelaze veliki dizeli.

• 3 weeks later...

Auto legend Sergio Marchionne, the charismatic executive who turned Fiat and Chrysler around before combining the companies as a profitable business, died Wednesday. He was 66.

:I

komplikacije od operacije ramena :huh:

btw, ljubitelji Jeep-a ce ga pamtiti na jedan a Lancie na drugi nacin. RIP.

fala ti serđo za službene puntiće nikad zahvalnijo avto nisam imo :fantom:

• 4 weeks later...

HUD je fenomenalan. Htio ne™ htio - znaš ga koristiti.

+1

16 minutes ago, Sammael said:

Ja koristim 99.5% tehnike u mom autu, i da ga sad uzimam dodao bih još 3 stavke koje tada nisam.

Pohvalno. Bez zezanja, naravno. Mislim, dnevno iskustvo govori da ogroman procenat ljudi ne koristi ni migavac.

druga stvar je sto je svet otisao u drugom pravcu, pa je sad razno beep-beep po automobilu vaznije od motora koje vozilo poseduje, pa imamo gomilu SUV-ova koji ne mogu dupe da pomere sa svojim mikro motorima.

To stoji, ne znam kome je uopšte palo na pamet da u moj Karoq recimo gura 1.0 motor, čak i sa naduvanom konjažom (zbog turba) to je presmešno.