Jump to content
IGNORED

Novosti iz sveta automobilizma

nesha taxista

Recommended Posts

Posted (edited)

lada_xray_sport_concept_2.jpg

lada_xray_sport_concept_1.jpg

2186491.jpg

За љубитеље класике и правих вредности ван путева те аналагног света

lada_4x4_urban_8.jpg

lada-niva-urban-on-and-off-road.jpg

27EA246100000578-3056311-image-a-2_14300

;)

Да додам, олош хоће ово да направи од Ниве

8020858.jpg?646

:fur:

Edited by Korki
Posted

Korki, zajebacete Rusi, pazi se: naucice da prave auta taman kad ostali™ predju na struju.

I onda opet juri nekoga :fantom:

Posted

ОК

Ово стављам јер еј био скоро сајам аутомобила у Москви па има материјала а Автоваз се чесно не пушта своје нове линије на сајмовима попут Женеве већ чека Москву.

Што се тиче ЕВ(електричних возила)

24134-1469444140-kompaniya-avtovaz-pokaz

• 2 weeks later...
Posted

da kupujem il jos da cekam?

Sacekaj nedjelju-dvije, pa kupi ako ne bude nekih dodatnih "iznenadjena". Obicno trejderi pretaraju u negativnoj perpeciji takvih vijesti. Vec pomenuti BP je nakon sto je sirina problema postala izvjesna, ljosnuo na nekh $30 da bi vec mjesec-dva kasnije bio na  $40-ak.

Doduse, ovdje je i problem sireg trzista koje je u opadanju, tako da je i to dodatni rizik, ali u "normalnim" okolnostima ovo bi mogla biti dobra prilika.

evo na "obljetnicu" skandala, akcije VW su ~+25% u odnosu na najniizu post-skandalnu tacku. Nema na cemu :-)

• 3 weeks later...
Posted

Ne znam koliko pratite, sad je sajam automobila u Parizu, vidim gomilu noviteta sa oznakama RS, GT, RN, type-R ..uglavnom vozila kompakt klase, pa i manji (Clio, Fiesta..) sa rasponom snage od 200 do 400 konja. Cak i kocka od Kie Soul ode preko 200 konja. O suludim furgonima necu ni da pricam. Sve su to u principu nabildovani malolitrazni motori, koji daju ubrzanja u proseku 6-8 sekundi do 100 km/h.

Kazu, zahtev trzista. Ok, vidim i ja da ljudi po komentarima na raznim auto portalima smatraju da jedino vredi auto ako ima vise od 150 konja, ali jednostavno ne kapiram gde ces da vozis letis s tim cudima? Svake godine su sve veca ogranicenja brzine, sve veca guzva po putevima a radari, sto fiksni, sto mobilni nicu ko pecurke. Suludo totalno.

Posted

Ne znam koliko pratite, sad je sajam automobila u Parizu, vidim gomilu noviteta sa oznakama RS, GT, RN, type-R ..uglavnom vozila kompakt klase, pa i manji (Clio, Fiesta..) sa rasponom snage od 200 do 400 konja. Cak i kocka od Kie Soul ode preko 200 konja. O suludim furgonima necu ni da pricam. Sve su to u principu nabildovani malolitrazni motori, koji daju ubrzanja u proseku 6-8 sekundi do 100 km/h.

Kazu, zahtev trzista. Ok, vidim i ja da ljudi po komentarima na raznim auto portalima smatraju da jedino vredi auto ako ima vise od 150 konja, ali jednostavno ne kapiram gde ces da vozis letis s tim cudima? Svake godine su sve veca ogranicenja brzine, sve veca guzva po putevima a radari, sto fiksni, sto mobilni nicu ko pecurke. Suludo totalno.

Kukam i ja odavno na taj trendtm ali me niko ne slusa.

Nije najvaznije, ima tu svega, ali me zanima gde se dedose zastitnici i ostali branitelji zdravog zivota koji nikako da skrenu paznju da prosecno ljudsko bice, zenskog ili muskog pola, a takvih nas je velika, ogromna vecina, naprosto bioloski, fizicki nije sposobno da kontrolise masine tolikih snaga i potencijalno tolikih brzina.

Sve elektronike i ostale zgode na stranu, ali automobil sa motorom snage vece od 150 KS je oruzje, bomba, narocito u rukama klinaca i to ne samo srpsko-crnogorskih  :isuse: , nego uopste.

• 2 months later...
Posted

bas da sam lud za dugmicima i prekidacima i nisam, ali ovaj dizajn od tesle3 je bas pustinjski.

tesla-model-3-cockpit.jpg

Posted

bas da sam lud za dugmicima i prekidacima i nisam, ali ovaj dizajn od tesle3 je bas pustinjski.

tesla-model-3-cockpit.jpg

video onomad u berlinu neku u salonu, i zabalavio sam na licu mesta

sreća te je salon bio zatvoren, da sam video ovu tablu grdno bi se razočarao

Posted

video onomad u berlinu neku u salonu, i zabalavio sam na licu mesta

sreća te je salon bio zatvoren, da sam video ovu tablu grdno bi se razočarao

Ustvari nije samo dizajn u pitanju, meni je ta tabla vrlo diskutabilna sto se sigurnosti u voznji tice, mislim da odvraca dosta paznju. Naprasna tabletizacija se nije pokazala bas najbolje, neki proizvodjaci su vratili pojedine prekidace i dugmad na zahtev kupaca.

Posted

Po meni bi pravi HUD bio odlično reenje... Da sve bude ispisano na šoferšajbni, a da dugmići ostanu tamo gde su sad... Svako spuštanje pogleda sa puta je problem...

Posted

Ustvari nije samo dizajn u pitanju, meni je ta tabla vrlo diskutabilna sto se sigurnosti u voznji tice, mislim da odvraca dosta paznju. Naprasna tabletizacija se nije pokazala bas najbolje, neki proizvodjaci su vratili pojedine prekidace i dugmad na zahtev kupaca.

ni ja nisam mislio na dizajn

više na upotrebnu funkcionalnost

a i dizajn je

:isuse:

doduše fotka je prilično skrndava za neki sud

:fantom:

Posted

Po meni bi pravi HUD bio odlično reenje... Da sve bude ispisano na šoferšajbni, a da dugmići ostanu tamo gde su sad... Svako spuštanje pogleda sa puta je problem...

o pa za tebe i slicne kompjuterase je ovako nesto  :fantom:

ni ja nisam mislio na dizajn

više na upotrebnu funkcionalnost

a i dizajn je

:isuse:

doduše fotka je prilično skrndava za neki sud

:fantom:

izvinjavam se za neprikladnu fotku  :(