Jump to content
IGNORED

Novosti iz sveta automobilizma

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

Да ли може и на комад или мора ђутуре? Овај може још 500.000 км да вози до прве замене уља. Аутомобил који сам се највише прижељкивао за маторог себе још док сам био у тинејџерским данима, а никада га нисам имао.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Honda vec mesecima ima model "Fit" (po svetu isto poznat kao "Jazz") kao hibrid, sa elektricnim + motornim pogonom.Toyota nema "Vitz" (po svetu poznat kao Yaris) da se takmici. Mozda sledeci model ali opet kasni.Vidjam mnoge Honde na ulicama, vise nego pre. Te nove, hibrid, imaju znacku modela pozadi sa leve strane, ne sa desne, kao pre.Honda su odlicna kola, samo to sto se polovna manje cene u zemljama gde idu za (polovni) izvoz im malo baca senku, nezasluzeno.Imao sam Hondu Jazz u Bangkoku, koje su udesaje oni smislili, svaka im cast. Najupotrebljiviji je bio da se prednje sediste moze da spusti (recline sa dugmetom uz naslon za vrat). Da namestis dete da spava, ne moras da se zavlacis u bunar kao kod Vitz (toyota yaris)i ne moras da stanes da to uradis.Ili, prtljaznik, kuke za kachenje shopping kesa, da bakaluk ne sheta i ne prosipa se po kolima pri skretanju.Mozda i drugi imaju to, Honda je imala pre 20 godina.

Edited by Yoyogi
  • 2 weeks later...
Posted (edited)
Honda vec mesecima ima model "Fit" (po svetu isto poznat kao "Jazz") kao hibrid, sa elektricnim + motornim pogonom.Toyota nema "Vitz" (po svetu poznat kao Yaris) da se takmici. Mozda sledeci model ali opet kasni.
Ovo vise nije tacno.Pocela je prodaja Toyota Aqua, koja je auto velicine i izgleda kao novi Yaris ali je hibrid.Imaju 80,000 narudzbi, ceka se 5 meseci na isporuku. Za sada se prodaje samo u Japanu, u Q2 pocinje u Australiji.Auto se jos zove i "Prius C", gde "C" stoji za "City".http://www.youtube.com/watch?v=HotSDcLDs7c&feature=relatedOvo je vazno: u katalogu pise da sa 1L benzina ide 40km daljine. Pa to je manje nego moped Tomos Automatic od 49cc a gde je komfor, aircon, bezbednost... Edited by Yoyogi
Posted
Pa to je manje nego moped Tomos Automatic od 49cc a gde je komfor, aircon, bezbednost...
al zato kad nestane corbe tomos mozes da pedaliras....
Posted

Taj novi Prius C je još ružniji od novog Jarisa, što nije jednostavno postići, moram priznati.Nije mi jasno odakle ide ta potreba da se hibridi naprave tako da budu što ružniji i nefunkcionalniji. Verovatno od one silne težine motora koja mora da se na neki način kompenzuje, pa regularan oblik automobila ne dolazi u obzir.

Posted
al zato kad nestane corbe tomos mozes da pedaliras....
I te kako. Pa za 100m da predjes treba pola sata "pedaliranja".Pedale na tim motoricima su da se zadovolji zakon, "bicikl sa pomocnim motorom", te su pedale nizasta.Inace, jos da ugrade pedale u Toyota Aqua, kao u ona decija kola, pa onda ne treba benzin uopste? To bi bilo dobro.
Posted
Inace, jos da ugrade pedale u Toyota Aqua, kao u ona decija kola, pa onda ne treba benzin uopste? To bi bilo dobro.
Ako je suditi po "pedalama" za kočnice ili kvačilo u npr. Toyoti Aygo, izgleda da ubrzano jure ka toj tehnologiji. Ono je dovoljno tanko i lako da ga polomi i dete, a kamoli odrastao čovek kada pritisne.
Posted (edited)
Ako je suditi po "pedalama" za kočnice ili kvačilo u npr. Toyoti Aygo, izgleda da ubrzano jure ka toj tehnologiji. Ono je dovoljno tanko i lako da ga polomi i dete, a kamoli odrastao čovek kada pritisne.
"Ubrzano"? Treba tu da dodje neko kao Mugabe, da pozivi i unistava pola veka, pa ni tada ne bi uspeo da ih sroza na nivo "Yuga".Isao je Akio Toyoda da objasni u Kini zasto Toyota u Kini nema nikakve probleme sa pedalama. Odgovor je bio jasan: za kinesko trziste, kineski subcontractor pravi taj deo. U Americi, americki.Toyota je preuzela odgovornost za djubre koje je napravila americka firma. Edited by Yoyogi
Posted

Odlično, mnogo će mi značiti ako sutra stradam da li je to zbog pnompenskog, kragujevačkog, gvangdžovskog ili njufaundlendskog subkontraktora. Naravno da trebaju da preuzmu odgovornost kada to trpaju u svoje automobile.Inače, ne vidim kako je dobro za imidž firme i uopšte za poslovanje da njihov proizvod ni najmanje ne uliva poverenje. Mogu oni plaćati onim kreš testovima i testovima pouzdanosti milijarde i milijarde, mene ni 173 zvezdice neće ubediti da sednem za volan automobila koji ima onakve pedale i koji deluje kao da je u pitanju kutija šibica.

Posted

O jebote, Filipenko je i o kolima počeo da raspravlja. :isuse:

Posted
Odlično, mnogo će mi značiti ako sutra stradam da li je to zbog pnompenskog, kragujevačkog, gvangdžovskog ili njufaundlendskog subkontraktora. Naravno da trebaju da preuzmu odgovornost kada to trpaju u svoje automobile.Inače, ne vidim kako je dobro za imidž firme i uopšte za poslovanje da njihov proizvod ni najmanje ne uliva poverenje. Mogu oni plaćati onim kreš testovima i testovima pouzdanosti milijarde i milijarde, mene ni 173 zvezdice neće ubediti da sednem za volan automobila koji ima onakve pedale i koji deluje kao da je u pitanju kutija šibica.
Znas sta bi mogao da uradis?Kada dodje Sajam automobila u Beogradu (pocetak aprila meseca?) da doneses soap box, popnes se na to, pa lepo kazes sta imas.Neposredno uz vozila gde zenske sa velikim slicevima na haljinama pokazuju butke. Tu im kazi i svako ima da cuje sta ti znas o kolima.Nece biti krivicno, mozda te samo izbace napolje.
Posted

Dakle, zato si morao put Japana, jer si se takvim sranjima bavio ovde, pa sad to činiš virtuelno na daljinu :fantom: ?Mislim, možeš ti to doživljavati lično pa napadati druge ad hominem, ja sam upravo na sajmu automobila (Novi Sad, doduše, ne Beograd) ušao u dozvolite 1 Aygo i izašao čim sam video na šta liče pedale (gas, kvačilo, kočnica). Možda imaš problem da shvatiš da ljude ne zanimaju storije o štatijaznam kakvim automobilima od 50+ hiljada evra i divljenje nekakvim 4800 cc motorima uz podešavanje masažera na zadnjem sedištu, i da to nije razlog zbog koga se dive automobilima ili raspravljaju o njima, te da se uopšte ne vezuju za brendove, te da ih konsekventno baš briga kakav je auto od 30k evra ako oni kupuju auto za 10k ili da li negde u Japanu/USA oni imaju tako dobar, ali izrazito nežan hibrid?

Posted

Filipenko, ti to zavidis Yoyogiju na njegovom lendkruzeru? laugh.gif

Posted

Vrlo, ne znam prosto šta bih bez takvih kola.