Jump to content
IGNORED

DERT I KARASEVDAH

Pera Zeka

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

radojka živković

:ziga:

• 2 weeks later...
Posted

kako je ovo meni lepa pesma.

južni vetar me inače podseća na put prokuplje - niš, kad odemo ćale, keva, brat i ja kod babe i dede pa ćale pokupi kasete od strica pa u povratku slušamo sinana i draganu mirković. u to vreme mi se vrtelo u glavi od te muzike ali što sam stariji sve više volim da je pustim s vremena na vreme.

Posted

meni je ovo totalno sexi, mislim Vasil uvek, ali ovde obojica

• 1 month later...
Posted (edited)
On 24. 9. 2023. at 19:46, salkodinamitas said:

Damir Imamović nije izvođač kategorije svog slavnog dede, pa je u tom smislu i njegova odluka da ne peva Zaimove pesme sasvim racionalna.

Damir je, međutim, odličan u živom kontaktu sa publikom a knjige koje piše o bosanskoj tradicionalnoj muzici, vezi sevdaha, ladina i orijentalnim korenima, kao i radionice koje je držao prevazišle su lokalni značaj i tiču se svih nas.

Ova pesma u svom najboljem čitanju zvuči ovako:

Edited by April
  • +1 4
  • Wub 1
Posted

April, generacijo, ja ti se sad isplakah, u firmi, za radnim stolom. Stavi ovo, negde, na neki sajt/blog da mogu da delim.

• +1 1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

U Zapjevala Sojka ptica (bar u Silvaninom izdanju) se dešava da Fatu udaju protiv njene volje. Na kraju ona kaže 

Udala me stara majka nisam ni znala 
aman, aman, nisam ni znala
kad mi ruko prodavase mislja bajram je
aman, aman, mislja bajram je

e sad, što je bitno bilo za ovu situaciju to što je bio bajram ? Šta to menja kod Fate ?

Edited by Lezilebovich
Posted

Valjda mislila skupio se svet da slave bajram a ne da ugovaraju svadbu...

• Hvala 1
  • 2 months later...
Posted

MOze na gitare, cover, sve moze. Lik inace sve svira. Bogotac. Divna pjesma inace

• +1 2
  • Wub 1
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

prokleta je ova nedelja...

• Wub 1
Posted
On 7. 1. 2024. at 15:25, April said:

sevdah sefardi! 

hvala za ovo. 

• +1 1
Posted

Snimak vrlo diskutablnog kvaliteta, pa i sa tehničke strane, Bora Dugić štrči, Ljilja na početku malo zezne orkestar pa utrči ranije, moglo se ovo i bolje ozvučiti, jednom rječju - savršenstvo. Kakav stav, kakav glas, kakva lakoća, kakva dominacija, kakva emocija. Dokaz da je svirka većeg broja ljudi ipak mnogo više od zbira tonova. O nekim jezikom neizrecivim stvarima ne može se ni pričati, ovo te jednostavno ili pukne ili ne pukne. Svaki put kad neki ovakav snimak nestane sa jutjuba, osjećam se kao da je izgubljen posljednji primjerak neke sjajne knjige, kao da je čovječanstvo nepovratno oštećeno. 

• +1 2
  • 4 weeks later...