Singer Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 172dkk (20£) paket, 203dkk carina i porez Skuplja dara nego mera jbt! [emoji33]
Singer Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Danas Record Store Day (RSD), dobra stvar je kad živiš u zemlji ispod kamena onda odeš sasvim lagano ili još bolje - okreneš telefonm i pitaš jel ima to-i-to? Ima? Super, ostavite mi na ime to i to, doćiću od ponedeljka... OK, dogovoreno... Poledaš malo po svetu šta se dešava - redovi, tuče, grabež, stres i očaj... Opet, kod nas stiglo 12 naslova a prekotm sveeeeeee... Svaka medalja ima dve strane
maheem Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Nisam ni skontao, još sam obilazio juno i hhv ovih dana, poručio par komada al mi nije zapao za oko popust
maheem Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Anyhow pazario sam bootleg il šta već ovoga što pevušim godinama: 1
napadaj Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 A zašto? Mislim koja je razlika u odnosu na to da si ga sam narezao?
Singer Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 12 minutes ago, maheem said: Anyhow pazario sam bootleg il šta već ovoga što pevušim godinama: Koji je ovo dobar vajb - najbolje su žurke u ovom ritmu + ako se ekipa fino "razmaže", tu se posle niko ne seća ničega a svi se probude "uuuu, bilo top!" 1
maheem Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 (edited) 29 minutes ago, napadaj said: A zašto? Mislim koja je razlika u odnosu na to da si ga sam narezao? Ne znam kako najjednostavnije da ti odgovorim na ovo pitanje. Ta muzika bolje zvuči na vinilu ali nije samo to razlog, postoji cela igra traženja i nabavke naslova, mixanja sa gramofona. Sekta. The Game! Nemam ništa protiv mixanja sa mp3, ali ne ovakve muzike. Edited June 12, 2021 by maheem
Singer Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 @napadaj sve ti jerkao a ništa ti nije rekao the vinyl junkie - pitanje je samo koliko si otišao "down the rabbit hole"
napadaj Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 Rekao je da je kupio ploču, to je suština. Ja sam pomislio na disk, pa zato pitao koja je razlika, ali ovako je jasno.
Strucnjak Posted July 2, 2021 Posted July 2, 2021 Šta se ovo dešava sa VAT-om i kupovinom i prodajom ploča na Discogsu iz/ UK i EU? Prvi put mi se vratio paket iz Nemačke, morao sam da platim povratnu poštarinu a kupac je povukao uplatu preko paypala!? Ako neko zna da pojasni situaciju, čitam na Discogs forumu razne threadove al mi nije najjasnije koje su posledice za nas van ovih naperdnih zajednica
Singer Posted July 2, 2021 Posted July 2, 2021 Pa valjda je od juna/jula EU uvela ili planira da uvede te neke poreze na pošiljke niske vrednosti... to je navodno da zaustave navalu pošiljaka iz Kine i ostalih "trećih svetova". Bilo skoro neko poresko savetovanje gde je neka Slovenačka savetnica za pitanje poreza iznela podatak da je procenjeno da u EU uđe nešto oko 15 milijardi EUR vrednosti a da EU ne uzme nikakve nadoknade na to. Koliko sam zapamtio, u EU su pošiljke vrednosti do 22 EUR prolazile kao kod nas one do 50 EUR.... a brat Kinez ima svašta da ponudi za do 22 EUR. Onda mi prijatelj koji živi preko reče da će i članice EU međusobno nešto da se oporezuju i carine Nešto se krčka, ne znam tačno šta... al da cene poštarina rastu - rastu mimo svega ostalog.
maheem Posted July 2, 2021 Posted July 2, 2021 Ništa mi nije jasno. Očekivao sam da reše uk-eu trgovinu a kolko vidim svi cemo da nadrljamo. A ti Strucnjace sibni mi sta prodajes na discogsu.
Strucnjak Posted July 3, 2021 Posted July 3, 2021 Ma to na discogsu sto valjam su neki rinfuz, rasprodajem ploce koje nikad nisam pustio, imate link u dm.
Singer Posted October 1, 2021 Posted October 1, 2021 U nedelju, 3. oktobra, je audio berza u Dorćol Platz-u od 11 do 16 časova.Nije bila skoro godinu dana…
Recommended Posts