Jump to content
IGNORED

Evropski superklubovi i njihova superliga

Meazza

Recommended Posts

Posted

NBA 

11 minutes ago, omiljeni said:

ovu super ligu prave ljudi koji su owneri NFL i NBA timova, a oni umeju da naprave uspešan poslovni model, veruj mi.

Dobro si rekao, NBA i NFL imaju odlican poslovni model, ali im je sportski model težak falus. Posto nemas posledice za slabu sezonu, pola lige ti vec od polivine sezone otaljava posao, tankuje i “sprema se” za dogodine. Ja ne znam ko to zeli da gleda, a cini mi se da i Ameri imaju sve vise problema da napune hale (nevezano za covid), pa moraju da osmisljaju raznorazne usputne sadrzaje nesportske prirode.

EL je krenula istim tokom i pati od istih boljki, donji dom lige vec dva i kusur meseca igra besmislene utakmice bez rezultatskog znacaja, žara i neke posebne volje za pobedom.

U fudbalskoj ligi ih čeka sve to pa još na kvadrat, navijaci koji su navikli na decenijske uspehe sad treba da gledaju nevazne utakmice bez imperativa pobede. Nece da moze.

Posted

To je dosadna stvar i kad se ovako spomene, a posebno u praksi. Gomila nevaznih meceva i borba za nebitan trofej. Takmicenje bez tradicije, koja postoji duze od veka u pojedinim ligama, praceno CL koja donosi puno meceva i u ovom formatu.

Posted
3 minutes ago, goofs said:

NBA 

Dobro si rekao, NBA i NFL imaju odlican poslovni model, ali im je sportski model težak falus. Posto nemas posledice za slabu sezonu, pola lige ti vec od polivine sezone otaljava posao, tankuje i “sprema se” za dogodine. Ja ne znam ko to zeli da gleda, a cini mi se da i Ameri imaju sve vise problema da napune hale (nevezano za covid), pa moraju da osmisljaju raznorazne usputne sadrzaje nesportske prirode.

EL je krenula istim tokom i pati od istih boljki, donji dom lige vec dva i kusur meseca igra besmislene utakmice bez rezultatskog znacaja, žara i neke posebne volje za pobedom.

U fudbalskoj ligi ih čeka sve to pa još na kvadrat, navijaci koji su navikli na decenijske uspehe sad treba da gledaju nevazne utakmice bez imperativa pobede. Nece da moze.

Na kub. Jer kosarka kao sport makar ima veliki broj poena i veliki show potencijal, a fudbal nema nista sto bi nadomestilo gubitak takmicarskog naboja. 

Posted
4 minutes ago, MocaVukotic said:

Bas bih voleo da se desi superliga i da izadju iz domacih liga. Bilo bi super i da promene pravilo poneko, da ukinu ofsajd, bilo bi puno golova tj poena, posto bi mogli i da uvedu poene, 1 za stativu i precku, pola za tri korne, crveni karton - 1 poen, gol glavom kroz noge vredi dva poena itd

Mogla bi se organizovati i anketa medju amerima i azijatima sta bi oni voleli, pa da se uvedu i te promene, dabsebstave baze umesto korner zastavica i jos mnogo mnogo toga, a mi da konacno opet gledamo neki normalan fudbal, makar i sporiji i bez golova makazicama... 

Nego nesto mi pade na pamet - ima li FIFA pravo da zabrani da bilo ko van njenog okrilja sport naziva imenom "fudbal"? Drugim recima, sta ako mogu da patentiraju to ime?  

• Haha 1
Posted

Mogu da sviraju bendovi na poluvremenu, ili jos bolje na cetvrtinama, ja bi to gledo, mini koncert dzastina bibera timberlejka na poluvremenu tekme pariz-barsa 

• +1 1
  • Haha 2
Posted

Pa to. Derbi ti je utakmica od posebnog znacaja i naboja i kvaliteta, ima ih i u nacionalnim sampionatima i u LŠ. Ako napraviš takmičenje gde je svaka utakmica derbi on kao pojam gubi na značaju.

• +1 5
Posted

I obavezan TV time out 15 minuta pre kraja svakog poluvremena.

Posted
1 minute ago, Meazza said:

Nego nesto mi pade na pamet - ima li FIFA pravo da zabrani da bilo ko van njenog okrilja sport naziva imenom "fudbal"? Drugim recima, sta ako mogu da patentiraju to ime?  

Nemam pojma. Ja mislim da bi pre svih trebalo da se pobune igraci, da odbiju da budu cirkuski klovnovi, ako tu uopste ima ista od integriteta (cisto sumnjam da ima), mozda da povuku ovi stariji koji svakako pred krajem karijere

Posted
6 minutes ago, Meazza said:

Ako mi sad odgovoris da vecina nije ni odusevljena ni razocarana vec jednostavno ravnodusna postavicu ti jedno logicno pitanje - a za koji kurac se onda sve ovo planira ako je vecina ravnodusna, niko nije odusevljen, a hardkor ljubitelji fudbala mrze samu pomisao?

pa jbt kad su prvi put objavili da se formira liga šampiona da li su se ljudi spontano skupljali na trgovima i proslavljali ili ih je bolelo uvo dok je par nekih mudrijaša negodovalo jer se rade strašne stvari i sad će da učestvuje i Borusija iako je prvak samo Bajern?

i šta se desilo? tu Ligu Šampiona gleda xy puta više ljudi nego stari Kup Šampiona.

@goofs

Mešaš babe i žabe. Pričamo o poslovnom modelu naplaćivanja prenosa utakmica.

A i ova Super Liga neće imati draft, niko neće imati razlog da namerno gubi utakmice. Koje crno tenkovanje.

u NFL imaš draft, ali nemaš tenkovanje.

u NBA imaš i to jeste sranje, ali je i to dalje liga koja je svemirski brod u odnosu na bilo šta što fudbal trenutno može da pruži.

Posted
6 minutes ago, Meazza said:

Predlagaci ovaj sport i onako zovu soccer tako da je besmisleno patentirati bilo sta. 

• +1 1
Posted
1 minute ago, omiljeni said:

pa jbt kad su prvi put objavili da se formira liga šampiona da li su se ljudi spontano skupljali na trgovima i proslavljali ili ih je bolelo uvo dok je par nekih mudrijaša negodovalo jer se rade strašne stvari i sad će da učestvuje i Borusija iako je prvak samo Bajern?

i šta se desilo? tu Ligu Šampiona gleda xy puta više ljudi nego stari Kup Šampiona.

@goofs

Mešaš babe i žabe. Pričamo o poslovnom modelu naplaćivanja prenosa utakmica.

A i ova Super Liga neće imati draft, niko neće imati razlog da namerno gubi utakmice. Koje crno tenkovanje.

u NFL imaš draft, ali nemaš tenkovanje.

u NBA imaš i to jeste sranje, ali je i to dalje liga koja je svemirski brod u odnosu na bilo šta što fudbal trenutno može da pruži.

Sta li su prosle sezone radili Jetsi i Jagsi onda... :covid19:

Posted
8 minutes ago, Meazza said:

Ti si bas ljut

• Haha 2
Posted
1 minute ago, WTID said:

Sta li su prosle sezone radili Jetsi i Jagsi onda... :covid19:

pa kad već spominješ, to sa Jetsima i Jagsima je bio ultimativni dokaz da u NFL nema tenkićanja.