Jump to content
IGNORED

Evropski superklubovi i njihova superliga

Meazza

Recommended Posts

Posted

Moraće Forentino sve milijarde koje ima da upumpa ako misli da preokrene ovaj non-binding zaključak pa da sudije odluče suprotno njemuz

• 1 month later...
Posted
20 minutes ago, WTID said:

Dobro ali kakve veze ima sud u Madridu? Zar iz nije Evropski sud ili Lozana već otkačila?

Posted

Ako se ne varam, liga kao entitet je osnovana u Madridu, posto je Florentino Perez bio CEO. Logicno je da tu podnosis prvu zalbu. Mislim da se ovo odnosi samo na one kazne koje im je UEFA propisala - svakom je uzela par miliona eura plus krajncula procenat od zarade za takmicenje u LŠ za sezonu ili dve. Ovako klubovi dobijaju taj novac nazad, a s obzirom na to kakva je panika van Engleske, znacice im.

Posted
1 hour ago, goofs said:

Ako se ne varam, liga kao entitet je osnovana u Madridu, posto je Florentino Perez bio CEO. Logicno je da tu podnosis prvu zalbu. Mislim da se ovo odnosi samo na one kazne koje im je UEFA propisala - svakom je uzela par miliona eura plus krajncula procenat od zarade za takmicenje u LŠ za sezonu ili dve. Ovako klubovi dobijaju taj novac nazad, a s obzirom na to kakva je panika van Engleske, znacice im.

Ali kakve obaveze ima UEFA prema sudu u Španiji?

Posted

Ne znam, nisam toliko strucan, ako moram da pretpostavim rekao bih da UEFA, ako zeli da operise na teritoriji Spanije, ima obavezu prema njihovim zakonima i sudovima. Sad kako li to vec ide, oni valjda uloze zalbu, pa se to prenosi na visu instancu, sto je neki od medjunarodnih sudova.

Posted

Nema nikakve obaveze UEFA prema spanskim sudovima. Savezi su deo UEFA, kao i klubovi koji se takmice u tim takmicenjima. Ovo je samo zamazivanje ociju javnosti. Pita se UEFA, a onda posle CAS u Lozani i to je to. Kome se ne svidja moze da napusti UEFA i osnuje svoje drustvo, ali onda nema CL i domacih liga.

• +1 1
Posted
9 minutes ago, dragance said:

Nema nikakve obaveze UEFA prema spanskim sudovima. Savezi su deo UEFA, kao i klubovi koji se takmice u tim takmicenjima. Ovo je samo zamazivanje ociju javnosti. Pita se UEFA, a onda posle CAS u Lozani i to je to. Kome se ne svidja moze da napusti UEFA i osnuje svoje drustvo, ali onda nema CL i domacih liga.

To i meni ima najviše smisla. Ovako ispade da i Rusi mogu da tuže UEFA sudu u Moskvi i da time nešto dobiju.

• 2 weeks later...
Posted

Postaje sve izvesnije da ce cirkus zaziveti

Posted

Ovo ce da bude kao LŠ i LE spojeno sa cokoladnim mrvicama americkih liga :huh:

• 2 weeks later...
Posted

Da su sa ovom 60-80 idejom startovali, možda bi i imali neke šanse. Ali nakon onog nas 16 bogati a vi ostali govno, sad je malo teže da se ispravi kriva Drina. Crte su povučene, rovovi su iskopani. Nema ništa od ove Superlige.

• +1 3
  • 3 weeks later...
  • 9 months later...