Jump to content
IGNORED

Evropski superklubovi i njihova superliga

Meazza

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, radisa said:

Ti si jedini koji ovde priča o finansijama i brojevima... Nas ostale, kao i one ludake po engleskim pubovima, to ne zanima previše...

Mene bole kurac za zaradu nekog vlasnika kluba, ili njegov gubitak, to sa sportom koji ja pratim veze nema... Kad hoću da se bavim zaradama, profitima i marginama, jbg, onda sednem da radim, jer od pravljanja alata za analizu takvih sranja živim... Tome u mom viđenju sporta ne bi trebalo da ima previše mesta...

Očigledno pričamo o različitim stvarima i tako nek ostane... :)

Čuj, "ja pričam o brojevima". A "brojeve" pretpostavljam tako sto "znam" sta navijači žele da gledaju, međutim ispostavilo se da nemam blagog pojma sta navijači žele da gledaju iako su se ljudi koji prate fudbal potrudili da mi objasne. Ma jok, teram ja i dalje istu priču iako su se za 48 sati sva predviđanja koja sam izneo ispostavila kao pogrešna. 

Posted (edited)

Covek misli da svi vrhunski igraci igraju samo za ove velike klubove. Toliko velikana nikad nije zeleo da igra za Real, Barsu, Juve....Za pocetak Totti i Batistuta... Nastavite niz.

Sad cekam da se gospodin javi i kaze kako bi Calcio bez te dvojice bio "dobar".

Jedan od najboljih napadaca svog vremena, Ravanelli, je karijeru poceo bas i Perdjii koja je toliko pominjana a u Juve je dosao iz Redjane.... Sistem super lige u kojem je sve rezervisano za "velikane" ubija klubove kao sto su Perudja i Redjana.

Stvarno ne mogu da shvatim ko bi mogao da gleda Real - Barca 5-6 puta godisnje...

Velike utakmice prave velike igrace, utakmice koje nemaju takmicarski znacaj nece napraviti nista sem cirkusa.

Edited by WTID
  • +1 2
Posted
23 minutes ago, omiljeni said:

Ajoj buraz đe ti bre ode. Nisam ja ovde nikom solio pamet o tome koji igrač je dobar ili nije i koja formacija je pogodnija za Šefild.

To samopouzdanje crpim iz toga što znam brojeve. Rene ili radisha možda misle da je to previše baratanje statistikama i da sam opterećen brojevima, ali kad se priča o biznis strani sporta onda tu brojevi mogu dosta da ti pomognu. Čudan koncept većini sa ovog topića, ali lovi miševe.

ne moram znati startnu postavu i sve rezerve Vulverhemptona da bih znao koliko ljudi gleda utakmicu kad igraju Real i Liverpul, a koliko kad igraju Kristal Palas i Livepul. Znam koja liga koliko zarađuje, nisam otkrio da je fudbal u finansijskoj dubiozi sad pre neko veče kad je trebalo da se brane Fođa i Askoli od Super Lige. Znam ko su vlasnici ovih klubova u Engleskoj i znam šta im je cilj, koje tržište ih zanima i kako će to da funckioniše. Znam koliko plaćaju Mahomesa bez da generšu gubitak, a koliko plaćaju De Bruynea trošeći oil&gas novac. Znam koji model sporta je samoodrživ, a koji ne.

Može @Meazza da pogleda 4 utakmice dnevno i to je super što on u tome uživa, ali to ne znači da on ima ikakve predstave o tome koliko bi ta Super Liga bila uspešna finansijski i koliko bi to posle po principu spojenih sudova prelivalo na klubove van te lige. I koliko bi to značilo za fudbal kao sport.

...

Ту је наша главна тачка спорења друже. То што би Суперлига била финансијски успјешна се не би преливало на клубове ван те лиге. Да је то некоме циљ не би је ни правили.

Posted

@radisa

Ali kad si na poslu onda ti gledaš brojeve i kad vidiš da ne pravac valja onda kažeš jebo ovo propade firma ajmo nešto da menjamo, trebalo bi možda ovako ili onako, moramo uložiti u ovo ili ono. I onda u sred tog planiranja zove klijent, kaže da se emocionalno vezao za vaš proizvod i još ti viče ti da ni slučajno ništa ne menjate i da ga baš zaboli kurac za vaše finansije i dal će firma da vam propadne ili ne.

Tebe možda boli kurac za rejtinge, zarade, plate igrača i dugove, ali fudbal kao sport je ujedno i biznis koji hlebom hrani milione ljudi.

Možda ne bi bilo loše za disukusiju da se i ta činjenica uzme u razmatranje.

Posted
1 minute ago, Cane Vukic Prebranac said:

Ту је наша главна тачка спорења друже. То што би Суперлига била финансијски успјешна се не би преливало на клубове ван те лиге. Да је то некоме циљ не би је ни правили.

ma jeste, tih 25-30 klubova će da u svojim omladinskim pogonima da napravi 500-600 najboljih igrača sveta i biće sami sebi dovoljni. neće uopšte kupovati najtaletovanije klince iz Brazila, Afrike, ostatka Evrope itd itd, uzgajaće ih na sopstvenim plantažama kao Saruman one Uruk-Hai orke. Nemoj se zajebavati bre. 

Posted
2 minutes ago, omiljeni said:

@radisa

Ali kad si na poslu onda ti gledaš brojeve i kad vidiš da ne pravac valja onda kažeš jebo ovo propade firma ajmo nešto da menjamo, trebalo bi možda ovako ili onako, moramo uložiti u ovo ili ono. I onda u sred tog planiranja zove klijent, kaže da se emocionalno vezao za vaš proizvod i još ti viče ti da ni slučajno ništa ne menjate i da ga baš zaboli kurac za vaše finansije i dal će firma da vam propadne ili ne.

Tebe možda boli kurac za rejtinge, zarade, plate igrača i dugove, ali fudbal kao sport je ujedno i biznis koji hlebom hrani milione ljudi.

Koje ce super liga ostaviti bez posla.

Posted
6 minutes ago, omiljeni said:

Ovaj, to je činjnia koju svi mi uzimamo u obzir... Znaš kako u trenutnom modelu ide raspodela? A kako bi išla u SL modelu? U SL modelu je mi hoćemo sve i bole nas kurac za male, a sada svaki klub dobija neke pare od UEFA ili prilikom transfera, ako je stvorio nekog igrača, dobije određeni procenat pa makar taj transfer bio 10 godina kasnije... Nije idealno, ali je pravednije od "Sve nama da ne propadnemo jer smo preveliki, a loše smo ulagali"...

Taj Perez da zna da se zaduživao preko svake mere da bi mu klub bio najveći, najjači, najbolji i sad kad nema para, sad su mu mali krivi... Ajde... Superhik ekonomija, na delu...

• +1 5
Posted
12 minutes ago, WTID said:

Velike utakmice prave velike igrace, utakmice koje nemaju takmicarski znacaj nece napraviti nista sem cirkusa.

Amin

Comedy Central Thank You GIF by The Jim Jefferies Show

• +1 3
Posted
7 minutes ago, Meazza said:

Amin

Comedy Central Thank You GIF by The Jim Jefferies Show

Tako brate, vratice se Harper sa popodnevne dremke a mi jos nismo napravili zakljucak :D

• +1 1
Posted (edited)

.

Edited by Heaviside
Posted

John Barnes ubedljiv.

• +1 2
  • Hvala 1
Posted (edited)
2 hours ago, Lancia said:

Slozicemo se da je otvaranje bilo kakvog sportskog objekta gde ce klinci da se bave sportom, korisna stvar. Barselona nije duzna da nekom zida stadione, kad vec nije sposobna ni svoj da renovira. Nisam ovde da ih branim, samo kazem da nije sve crno i belo.

Barselona i ostali klubovi mogu sa svojim uzajmeljenim parama da rade šta hoće i rade šta hoće. Međutim, Laporta kaže: The big clubs put a lot of money and they have to have their say on economic issues. Dakle, on traži privilegovan status. Zahteva da se evropski fudbal organizuje onako kako najvećima najviše odgovara i kao argument navodi da oni najviše (pre)investiraju. Tu je već sasvim normalno da se postavi pitanje u šta to oni investiraju i da li njihove investicije doprinose opštem dobru u dovoljnoj meri da opravdaju takve zahteve. Slozićemo se da otvaranje brendiranih fudbalskih kampova po svetu, koji su uzgred verovatno profitabilni, nije dovoljno za tako nešto. 

Na stranu što postoje argumenti, na primer ono što Rumenige priča, da su njihove investicije štetne. Uništili su svoje finasije ali su i poremetili tržište, nije ideja o finansijskom fer pleju pala sa neba. Nemaju stadione ili su očajnom stanju, a troše stotine miliona na jedan transfer. A mogu i da se kladim da su i pored svega toga protiv seleri kepa.

Edited by Heaviside
  • +1 2
Posted
2 minutes ago, Heaviside said:

Barselona i ostali klubovi mogu sa svojim uzajmeljenim parama da rade šta hoće i rade šta hoće. Međutim, Laporta kaže: The big clubs put a lot of money and they have to have their say on economic issues. Dakle, on traži privilegovan status. Zahteva da se evropski fudbal organizuje onako kako najvećima najviše odgovara i kao argument navodi da oni najviše (pre)investiraju. Tu je već sasvim normalno da se postavi pitanje u šta to oni investiraju i da li njihove investicije doprinose opštem dobru u dovoljnoj meri da opravdaju takve zahteve. Slozićemo se da otvaranje brendiranih fudbalskih kampova po svetu, koji su uzgred verovatno profitabilni, nije dovoljno za tako nešto. 

Ali ja nigde nisam branio Barselonu :sad: moja opaska se odnosila samo na deo, malecki deo iz budzeta i dohotka na odvajanja i za opste dobro. 

Btw, status Barselone i Reala (opet, ne branim ih nista) jeste malo zajeban u ovo virusno doba, to su bukvalno konglomerati od klubova, kad pogledas u koliko sportskih disciplina su zastupljeni. Realno, pogotovo kod Barselone, sav taj rukomet, kosarku, mali fudbal, vaterpolo, hokej na rolsuama, zenski fudbal...sve to izdrzava fudbalski klub, ne znam kako je to sad kod Zvezde i Partizana,dal su ti pogoni odvojeni, ali to je stvarno djavolski teska ekonomska zajebancija, bez obzira na megamilionski prihod od reklama, tv prava, prodaja dresova...ako je i drzavni projekat, stvarno je previse.  

Posted (edited)

Sve oba ta kluba mogu,ali ne,mora Haland i Mbape kod njih,Perez danas umire na onom intervju,jer ne moze ni jednog da priusti ovog leta,jos su u tolikom skripcu,da ce pustiti Ramosa i na leto nijedno zvucno ime ne mogu da dovedu.Kada su mu rekli u tokom leta da stane sa sredjivanjem stadiona,on odbio,cifra dostigla 300 miliona eura.Jbg,nema kontrole,vlasnika,i ajde sad da sjebemo nacionalne lige jer smo pukli sa kintom,Barsa i Juve isto.

Edited by Bogotac
Posted
1 hour ago, omiljeni said:

ma jeste, tih 25-30 klubova će da u svojim omladinskim pogonima da napravi 500-600 najboljih igrača sveta i biće sami sebi dovoljni. neće uopšte kupovati najtaletovanije klince iz Brazila, Afrike, ostatka Evrope itd itd, uzgajaće ih na sopstvenim plantažama kao Saruman one Uruk-Hai orke. Nemoj se zajebavati bre. 

Човјече, зар ти стварно вјерујеш у то да ће било ко изван Суперлиге захваљујући њој да напредује играчки или финансијски?