Isis Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 ja se sad posle ovih par dana u dolomitima dosta pokolebao oko ideje da krajem avgusta idem u grcku pa sad merkamo nesto zanimljivo u italiji.da li neko zna kako se nalaze kuce za iznajmljivanje ili apartmani u italiji? zabili bi se na taj potez obale oko djenove nekih 10-tak dana negde uzmedju 21 avgusta i recimo 8 septembra najkasnije, treba nam dvosobna kuca/stan/apartman recimo na nekom zanimljivom mestu recimo izmedju la spezie i san rema. ne zanima nas klasicno lezanje na plazi nego vise neki aktivni odmor, dobra klopa, hedonizam, masovnim turizmom neskenjana mesta itd.hvala za svaki infopar strana ranije sam se raspitivala o identicnoj stvari, liguria i mesta koja gravitiraju ka djenovi (sa obe strane) plus aktivan odmor. od manjih mesta na tom potezu santa margherita ligure (izmdju la spezie i genove) ima najbolji kombo od svega po malo. nije mega fensi turisticki portofino, ali nije ni zabit u kojoj nemas na walking distance nista sem brda i galebova.ako si sa druge strane djenove (ka sanremu) bliza ti je fra rivijera, pa ti se tu otvaraju nove mogucnosti.ja uvek gledam holidaylettings i holiday-rental. pogledaj i ownersdirect. ne bih da te obeshrabrim, ali vec pre nekoliko nedelja vecina ponude u kategoriji onog sto ti trazis (apartman sa dve sobe)do sredine/kraja septembra je bila uveliko bukirana. pretpostavljam da ako snizis par kriterijuma tipa blizina obale i sl., da ce ipak moci da se nadje i za taj termin.kolikogod dobio saveta, mogucnost da procenis lokaciju svojim ocima je ipak neprocenjiva. zato obavezno pogledaj ovo liguriavirtuale. online snimak svakog mesta na liguriji, podeljeno po rivijerama od zapada ka istoku: riviera dei fiori (taggia, bordighera, diano marina, imperia, san bartolomeo al mare, sanremo, ventimiglia) - riviera delle palme (alassio, ...) - genova e provincia - levante ligure (cinque terre). za svako od ovih mesta imas info o smestaju, mape i ostale lokalne sitnice. ali cini mi se da je ceo sajt na italijanskom . a i tehnicki je odradjen malo user unfriendly, ali malo vise strpljenja se definitivno isplati na kraju, najvise iz razloga da snimis kakve su lokacije uzivo. Link to comment
yolo Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 hvala isis, to je upravo ono sto mi treba. jedino sto mi se javljaju vec sada besane noci na italijanskim sajtovima u potrazi za najboljim resenjem.... Link to comment
darling Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 (edited) Ima li neko da je bio u Riminiju?Idem na letovanje u to "poznato" Italijansko letovaliste krajem avgusta.Ima li neko iskustva kako je tamo?Imam ideju da iznajmim neka kola i da se provozam do San Marina (15/20km), Firence (150/160km) Venecije i Padova (200/250km). Ne svih naravno ...ja sam bila pre 15 godina. rimini ima samo duzinu, tu dugu pescanu plazu, ulicu kojom idu autobusi i staju na cca 35 stanica, jedan red ugostiteljskih objekata i jedan red kuca. ne videh ista vise. evo na wiki pise da ima jos, ali ja to brate nisam videla. od alkohola uglavnom, ali tad sam bila mlada plaza sitni pesak, mora plitko, toplo i zeleno, al ne od lepote, nego od bica koja plutaju. ako imas bele kupace, zeleno ti se pise.secam se da sam bas tad u riminiju spoznala zasto italijani idu na drugu stranu jadranskog.e kad si tu, mozes i u bolonju. a kad si vec tamo, obavezno, ali obavezno! sladoled kod djanija, via montegrappa 11. Edited July 28, 2010 by darling Link to comment
Isis Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 hvala isis, to je upravo ono sto mi treba. jedino sto mi se javljaju vec sada besane noci na italijanskim sajtovima u potrazi za najboljim resenjem.... hehe, znam sta mislis, ali ce ti biti lakse jer nastavljas na vec zapoceto. prenesi ovde svoja iskustva jer cu se ja tom regijom zabavljati u bar nekoliko razlicitih odlazaka, tako da svaki info i drugacija perspektiva znace.lokacije idu u tri kategorije: ili neka vukojebinica, ili mestasce (oko kojeg gravitiraju ove prve) ili grad (djenova). u principu mislim da je najbolje da se zabodes u neko malo mesto i odatle kolima obilazis sve. ono sto je bitno u toj opciji je pitanje parkinga (neke lokacije u toj regiji nisu za auto uopste). naravno, i kod izbora smestaja to igra ulogu jer skuplji smestaj moze ispasti jeftiniji ako ima svoj parking za goste. idealno besplatan, a realno povoljan u odnosu na trzisne cene. nekad je bilo kakav organizovan parking po bilo kojoj ceni kao dar sa neba, jer je alternativa da zujis po ulicama trazeci mesto i na kraju nadjes nesto daleko i jos platis papreno.ako ces do azurne obale, razmisliti o vozu djenova - nica, ali tu su iskustva svakakva, od groznih do pristojnih, a to reflektuje u principu italijanske zeleznice, gde nista nije izvesno :D. nekom se zadesi da tu dvocasovnu relaciju predje za tri sata, neko potrosi ceo dan za jedan pravac.sto se izbora tice, ti samo searchuj lokacije i smestaj po kriterijumu datuma, nece mnogo da ti ostane :D Link to comment
Tresko Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Ima li neko da je bio u Riminiju?Idem na letovanje u to "poznato" Italijansko letovaliste krajem avgusta.Ima li neko iskustva kako je tamo?Imam ideju da iznajmim neka kola i da se provozam do San Marina (15/20km), Firence (150/160km) Venecije i Padova (200/250km). Ne svih naravno ...Rimini je, a naročito u Avgustu, totalni delirijum. Tamo su zilioni ljudi, naročito klinaca, vlada potpuno ludilo, buka i haos. Plaže su natrpane, i bezobrazno skupe.Inače, Rimini je jako lepo mesto, ali za moj ukus ne u julu i avgustu. Link to comment
Tresko Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 hvala isis, to je upravo ono sto mi treba. jedino sto mi se javljaju vec sada besane noci na italijanskim sajtovima u potrazi za najboljim resenjem.... Gledaj da nikako ne prihvataš neka plaćanja unapred, pre odlaska i ličnog uveravanja kakav je smeštaj. Majstori su da napričaju svašta, i da stave slike čak od tudje kuće, da bi navatali ljude. Zato, ništa unapred. Link to comment
Isis Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 na ovim linkovima koje sam ostavila vlasnici su uglavnom britanci koji su pokupovali nekretnine overseas, sredili ih i sad ih rentiraju. uglavnom italija, francuska, spanija, jer za britanske standarde trziste nekretnina u evropi je jeftino. Link to comment
yolo Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Gledaj da nikako ne prihvataš neka plaćanja unapred, pre odlaska i ličnog uveravanja kakav je smeštaj. Majstori su da napričaju svašta, i da stave slike čak od tudje kuće, da bi navatali ljude. Zato, ništa unapred.a pa vec sam u auronzu prosao tu skolu, baba nina nas je navatala u albergo na cenu od 40 ojra (ako je to quarante euro), mi odlucili da umesto dogovorena dva ostanemo cetiri dana, na kraju se pravila luda da nikad nije rekla 40 nego 50, pa smo platili 200 umesto 160. fakat na cjeniku i jeste stajalo minimum 50e, i nisam imao problem sa celom prevarom jer je realno sve bilo OK i pansion je vredeo tu vecu cenu, samo bi smesno kako se prave ludi i vacare bez pardona Link to comment
Tresko Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 a pa vec sam u auronzu prosao tu skolu, baba nina nas je navatala u albergo na cenu od 40 ojra (ako je to quarante euro), mi odlucili da umesto dogovorena dva ostanemo cetiri dana, na kraju se pravila luda da nikad nije rekla 40 nego 50, pa smo platili 200 umesto 160. fakat na cjeniku i jeste stajalo minimum 50e, i nisam imao problem sa celom prevarom jer je realno sve bilo OK i pansion je vredeo tu vecu cenu, samo bi smesno kako se prave ludi i vacare bez pardonaPa da. To ti Benvenuti in Italia. Link to comment
yolo Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 evo nasao nesto sto ne izgleda lose za pocetakhttp://www.ownersdirect.co.uk/morephotos.asp?property_id=41146http://www.ownersdirect.co.uk/italy/IT2924.htmdoduse moracu da osmotrim zgradu i spolja i da ispitam sta je taj porto maurizio Link to comment
Isis Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 a pa vec sam u auronzu prosao tu skolu, baba nina nas je navatala u albergo na cenu od 40 ojra (ako je to quarante euro), mi odlucili da umesto dogovorena dva ostanemo cetiri dana, na kraju se pravila luda da nikad nije rekla 40 nego 50, pa smo platili 200 umesto 160. fakat na cjeniku i jeste stajalo minimum 50e, i nisam imao problem sa celom prevarom jer je realno sve bilo OK i pansion je vredeo tu vecu cenu, samo bi smesno kako se prave ludi i vacare bez pardona Pa da. To ti Benvenuti in Italia. sto, ja sam malo severnije od gazzinog belluna, gore u juznom tirolu bas korektno prosla u slicnom hotelcicu kod babe i dede. dal se i to racuna ili se vode kao austrijanci koji su se nasli sa druge strane crte :Dgazzo, jedan tip s obzirom na tajming - salji jedan genericki mail (sa subjectima koji ukazuju na konkretne lokacije) na sve adrese koje ti se makar i izdaleka svide. posle biraj kad od svih njih dobijes odgovore da li imaju slobodna mesta za termin koji trazis. da ne gubis vreme da do sitnih detalja izaberes koji su ti favoriti, pa kad ih kontaktiras ono nema mesta, a u medjuvremenu ti ode i second best alternativa. Link to comment
yolo Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 uuu pa znas ti koja je razlika izmedju juznog tirola i ostatka. to ko u nemacku da si otisla:)ovaj mi daje 10-tak zanimljivih opcija za 28 aug - 4 sep:http://www.blumenriviera.co.uk/Italy/Italian_Riviera/Holiday_rentals_Liguria/bice ovo OK Link to comment
onamonamo Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 a pa vec sam u auronzu prosao tu skolu, baba nina nas je navatala u albergo na cenu od 40 ojra (ako je to quarante euro), mi odlucili da umesto dogovorena dva ostanemo cetiri dana, na kraju se pravila luda da nikad nije rekla 40 nego 50, pa smo platili 200 umesto 160. fakat na cjeniku i jeste stajalo minimum 50e, i nisam imao problem sa celom prevarom jer je realno sve bilo OK i pansion je vredeo tu vecu cenu, samo bi smesno kako se prave ludi i vacare bez pardonameni je tip u sorentu isto probao, ali sam insistirao da smo se telefonom dogovorili za nizu cenu, i na kraju je prihvatio da je njegova greska, i platio sam manje, tj dogovoreno unapred Link to comment
Tresko Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 sto, ja sam malo severnije od gazzinog belluna, gore u juznom tirolu bas korektno prosla u slicnom hotelcicu kod babe i dede. dal se i to racuna ili se vode kao austrijanci koji su se nasli sa druge strane crte :Dgazzo, jedan tip s obzirom na tajming - salji jedan genericki mail (sa subjectima koji ukazuju na konkretne lokacije) na sve adrese koje ti se makar i izdaleka svide. posle biraj kad od svih njih dobijes odgovore da li imaju slobodna mesta za termin koji trazis. da ne gubis vreme da do sitnih detalja izaberes koji su ti favoriti, pa kad ih kontaktiras ono nema mesta, a u medjuvremenu ti ode i second best alternativa.Eee, Sudtirol nema nikakve veze sa Italijom, tamo su Švabe, i sa njima može na poverenje. Link to comment
Isis Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 :o kakve svabe, to su austrijanci.prosla ja odavno ovaj dril od strane prijatelja sa studija, jednog sudtirolca iz bolcana, pa sam sad precizna u izrazavanju :Dosim ako se ne misli na bavarce, sa njima se jos i pristaju identifikovati (posto su bavarci zapravo austrijanci, tako prica ide )nazad na topik, ostavljam jos jedan link sa mestima na ligurijskoj rivijeri http://www.theitalianriviera.eu/imaju i forum, mada je nauticki orjentisan, ali ima pdf sa klopom, gde se moze procitati o lokalnim restoranima. samo sto je opet - guess what - na italijanskom . Link to comment
Recommended Posts