Jump to content
IGNORED

Serija "Porodica" - That 90's Show

renne

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, Filozof manijak said:

@Duhovnost, ljubav i med

Moja interpretacija služavke Jane je da je ona toliko servilna, bez nagona za odžanjem, izgubljena u svetu i vremenui da joj jedina veza sa realnošću i smisao posao služavke kod Porodice. Neka vrsta stokholmskog sindroma,ona se oseća živom i korisnom samo dok u vili služi odlepljene Miloševiće.

Čim stupi van vile, u lice je udara smeštaj u hotelu Bristol, izbeglištvo, sjebana realnost života. 

Ona jednostavno nalazi spas u toj vilislužeći spodobe koje su direktno odgovorne za stanje njenog života.

Zato i odbija da pobegne s ocem

Upravo. 
Isprani mozak mlade devojke koja je propatila zbog ljudi kojima sad slepo služi. Čak ni rodjeni otac ne može da je izvuče iz užasne situacije u koju je upala. Metafora Srba u Hravtskoj koji i dan danas slave Slobu jer ih je “branio”.

• +1 3
Posted

@Filozof manijak

Сцена на базену, Јанине сузе у очима, делимично због тога што је изгубила брата у рату, али стиче се утисак да су сузе и због оних речи, парафразирам: "Бар да ме Немац директно ухапси, него ме Србин хапси па предаје Американцу".... То је једна ствар, а имаш и у првој епизоди, док још није било пуцачине, Јанин предлог: "Изађите, покажите да нисте ухапшени" (Због тога је Мира параноично убеђена да је Јана послата од неког)  Зашто му то каже првог дана на послу? Зато што га воли и цени? Због стокхолмског синдрома? Не! Ни једно, ни друго. Већ вероватно зато што сматра да је то свеукупно народно понижење такав третман симбола, што би Јунг рекао, кад понижаваш симбол, понижаваш све. 

• -1 1
Posted (edited)

a čeda sinoć otprilike ovako :

- kada igrate preleta i tihija, naravno da vas za ceo život upamte tako. evo sad će i marić biti zapamćen... 

Edited by variola
  • Haha 2
Posted

Jelena Đurović žena-agenda.
Attention whore

.... Shiit has hit the fan!

• +1 1
Posted

Izvinjavam se na upadu, kako ovo moze da se gleda iz inostranstva?

Imam app RTS Planeta ali mislim da mi je istekla pretplata, nigde ne vidim opciju da bindzujem....

Posted

serija je na prvom mestu teska za gledanje zbog teme koju obradjuje

sa druge strane deluje mi solidno odradjena

nisam stekao utisak da je porodica milosevic, posebno jebena profesorka i jos jebeniji sloba i predsednik prikazana u nekakvom pozitivnom svetlu

posebno se ne slazem sa vidjenjem "sluzavke", odnosno njenog ika

npr ona scena kad zlikvoac pored bazena prica kako je uvek radio za narod, branio narod, sacuvao dostojanstvo i teritorijalni integritet, itd itd (apsolutno sve suprotno onom sto je uradio u krajini) on od nje trazi potvrdu tih reci, dok ona sa suzama u ocima guta knedle i gleda sto u pod. sto u njega pogledom (makar ga ja tako vidim) "koga vise lazete, mene ili sebe" ?

i meni deluje da ona ostaje na poslu zato sto je takav posao za nekog u njenoj kozi 2001 jebena premija, a ne zbog nekakvih svojih ubedjenja, ljubavi prema "porodici" ili stokholmskog sindroma :isuse:

a i sam bristol je valjda ubacen da podseti gledaliste na te jadnike tamo "privremeno" stacionirane

• +1 3
Posted

Kako bi nazvao posao kod ljudi koji su direktno uproastili život i njene porodice premijom?

Kakva to premija može biti???

Njeno gutanje knedle i plakanje ja vidim kao "svaka vama čast, predsedniče, borili ste se kao lav ali su Oni bili jači. Hvala vam makar što ste nas skućili u Srbiji."

Nigde nisam video ni jedan pogled pun mržnje u fazonu "šta sereš zlikovče?"

Klasična servilnost traumirane osobe koja u Miloševićima nalazi spas od svog uništenog života.

Makar da odgovori nešto, ispljune neku repliku o izdaji Krajine, ali jok.

• +1 3
Posted
1 hour ago, John Coltrane said:

Upravo. 
Isprani mozak mlade devojke koja je propatila zbog ljudi kojima sad slepo služi. Čak ni rodjeni otac ne može da je izvuče iz užasne situacije u koju je upala. Metafora Srba u Hravtskoj koji i dan danas slave Slobu jer ih je “branio”.

srbi u hrvatskoj (oni koji tamo zive) definitivno ne slave slobu

srbi iz hrvatske po belom svetu u najvecoj meri ne slave slobu

od nas srba iz hrvatske koji zivimo u srbiji jedan deo slavi najpre radikale, sto seselja, sto vucica, na slobu su kivni sto nije jace, brze i bolje

to su mahom oni nesrecnici po busijama, sangaju, sremu u sirem smislu, u dobroj meri getoizirani u svojim zajednicama, ispranih mozgova

nisu oni vecina srba iz hrvatske, ali ih u srbiji ima najvise u tom regionu, pa generalizujuci (a i samu tu skupinu, sto upravo i sam cinim) ljudi ih mahom dozivljavaju kao autenticne krajisnike, sto je potpuni promasaj

na ovom forumu ima nas nekoliko odande, padaju mi na pamet nautilus, nenad, ceda i svi odreda o jebenom slobi imamo daleko gore misljenje od prosecnog stanovnika srbije, a usudio bih se reci i od prosecnog korisnika foruma

sto je i sasvim razumljivo, jer nam je najvise zla naneo, a na kraju krajeva mi nismo mogli uticati na to da li ce on biti na vlasti

kad smo napokon dobili pravo glasa i on je oteran sa vlasti :fantom:

Posted (edited)
11 minutes ago, Filozof manijak said:

Kako bi nazvao posao kod ljudi koji su direktno uproastili život i njene porodice premijom?

Kakva to premija može biti???

Njeno gutanje knedle i plakanje ja vidim kao "svaka vama čast, predsedniče, borili ste se kao lav ali su Oni bili jači. Hvala vam makar što ste nas skućili u Srbiji."

Nigde nisam video ni jedan pogled pun mržnje u fazonu "šta sereš zlikovče?"

Klasična servilnost traumirane osobe koja u Miloševićima nalazi spas od svog uništenog života.

Makar da odgovori nešto, ispljune neku repliku o izdaji Krajine, ali jok.

ne posao kod njih kao takvih, nego posao kod porodice tog statusa u svakom smislu te reci

njen posao verovatno znaci itekako za prezivljavanje njene porodice

ocekivati od devojceta od 20akgodina (pa jos u takvoj zivotnoj situaciji) da bude ta koja ce sve da skrese u brk osobi kojoj se i tadasnji potpredsednik vlade obraca sa jebenim predsednice je cini mi se maaaaalo previse

Edited by pbg12345
Posted
2 minutes ago, pbg12345 said:

ne posao kod njih kao takvih, nego posao kod porodice tog statusa u svakom smislu te reci

njen posao verovatno znaci itekako za prezivljavanje njene porodice

ocekivati od devojceta od 20akgodina (pa jos u takvoj zivotnoj situaciji) da bude ta koja ce sve da skrese u brk osobi kojoj se i tadasnji potpredsednik vlade obraca sa jebenim predsednice je cini mi se maaaaalo previse

Naravno da je previše, ali ovo je dramatizacija tih događaja, i tom kontekstu mislim da je propuštena prilika tokom scene kod bazena kad Sloba lamentira nad zlehudom sudbinom, da mu mlada služavka, kojoj je on direktno uništio život pre nego se i ispilila, jasno i glasno skreše u brk da ne fantazira i ne samožaljeva sebe, i suoči se za samim sobom. 

Postavka scene, svetlo, voda, bazen,sve bi bilo savršeno za jednu takvu katarzičnu scenu....ali je ona izostala.

Zašto? Jbg...neam pojma.

Ja sam obični konzument koji tumači likove i događaje iz serije iz svog mentalnog seta.

• +1 2
Posted
22 minutes ago, pbg12345 said:

srbi u hrvatskoj (oni koji tamo zive) definitivno ne slave slobu

srbi iz hrvatske po belom svetu u najvecoj meri ne slave slobu

od nas srba iz hrvatske koji zivimo u srbiji jedan deo slavi najpre radikale, sto seselja, sto vucica, na slobu su kivni sto nije jace, brze i bolje

to su mahom oni nesrecnici po busijama, sangaju, sremu u sirem smislu, u dobroj meri getoizirani u svojim zajednicama, ispranih mozgova

nisu oni vecina srba iz hrvatske, ali ih u srbiji ima najvise u tom regionu, pa generalizujuci (a i samu tu skupinu, sto upravo i sam cinim) ljudi ih mahom dozivljavaju kao autenticne krajisnike, sto je potpuni promasaj

na ovom forumu ima nas nekoliko odande, padaju mi na pamet nautilus, nenad, ceda i svi odreda o jebenom slobi imamo daleko gore misljenje od prosecnog stanovnika srbije, a usudio bih se reci i od prosecnog korisnika foruma

sto je i sasvim razumljivo, jer nam je najvise zla naneo, a na kraju krajeva mi nismo mogli uticati na to da li ce on biti na vlasti

kad smo napokon dobili pravo glasa i on je oteran sa vlasti :fantom:

Ja imam dosta familije koji su Srbi u Hrvatskoj i dobar deo njih koji je tamo ostao. Protekom vremena menjaju se i mišljenja, ali nije uvek tako bilo. 

Nemoj me shvatiti zlonamerno, molim te.

• +1 1
Posted
7 minutes ago, Filozof manijak said:

Naravno da je previše, ali ovo je dramatizacija tih događaja, i tom kontekstu mislim da je propuštena prilika tokom scene kod bazena kad Sloba lamentira nad zlehudom sudbinom, da mu mlada služavka, kojoj je on direktno uništio život pre nego se i ispilila, jasno i glasno skreše u brk da ne fantazira i ne samožaljeva sebe, i suoči se za samim sobom. 

Postavka scene, svetlo, voda, bazen,sve bi bilo savršeno za jednu takvu katarzičnu scenu....ali je ona izostala.

Zašto? Jbg...neam pojma.

Ja sam obični konzument koji tumači likove i događaje iz serije iz svog mentalnog seta.

ma procitao sam ja sta je @Marvin (Paranoid Android) napisao kao mogucnosti te scene

i odlicno je to sa jedne strane

zapravo genijalne je mogucnosti izneo

samo eto smatram, da i on u jednoj meri, a i ti, previdjate drustveni status te devojke, najpre ekonomski i njene mogucnosti da reaguje na takav nacin

ne znam mozda ja idem previse daleko i vidim stvari pogresnim ocima, naravno da nije iskljuceno, ali eto meni bi bilo nerealno da neko u poziciji te devojke bude lik kroz koji ce se na tako direktan i eksplicitan nacin milosevica staviti na mesto od glasa naroda

• +1 1
Posted (edited)
19 minutes ago, Filozof manijak said:

Zašto? Jbg...neam pojma.

Зато што је Јана јача од њега. И она је без сопственог самосажаљења. И зато је пуно јача од њега. Он се самосажаљева. А она делује. Она је животна особа из стварног света, а он је кабинетски човек, партијски бирократа цео живот. 

Edited by Duhovnost, ljubav i med
Posted

Ne slažem se, ja tu vidim Janin kukavičluk, ili da se suprotstavi Slobinim deluzijama sopstvene uloge u istoriji, ili da naprosto ode i napusti to toksično mesto i porodicu.

Nju čak i rođeni otac kumi da pobegne odatle, ali ona odbija i ostaje. Sinnoćnim gledanjem nisam mogao da razlučim zašto je njena odluka da ostane sa Predsednikom do kraja, osim ako nije neka vrsta stokholmskog sindroma, ili neke slične patologije.