morgana Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Just now, gospa buba said: pa ne mogu da pevaju dok se se seksualno ne oslobode, to je jasno to je bila omiljena zabava mladih mushkih pevacha, da uzivaju kako sistem blamira koleginice, a kako se one batrgaju i snalaze. njih nije mnogo kachilo. odvratno. nek zene idu sisama kroz zivot ako hoce, njihovo pravo, ali nametanje toga kao zahtjeva, pa bog te jebo. 4
Moonwalker Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 (edited) 23 minutes ago, adam said: ovaj degenerik je decenijama sistematski zloupotrebljavao svoj polozaj (poziciju moci) da bi seksualno zlostavljao i silovao devojcice koje su u njemu videle ozbiljan autoritet. ako bi se s necim moglo porediti, onda je to slucaj pahomije gde je vladika zloupotrebio svoj polozaj da bi seksualno zloupotrebljavao klince tokom karijere. na srecu, ovog puta je javnost na pravoj strani. s obzirom na nashe pravosudje, ja nemam nista protiv ni da ga mediji razvlace po blatu najstrasnije jer to povecava sanse da se ne provuce s nanogicom nego da dobije zasluzenu kaznu. ne bi trebalo da je tako al nije da ne znamo gde zivimo. +1000 I usput kad se provuku «normalizuju» to ponasanje, a onda oni mali bednici botuju ko poslednje seljacine. Jbg kad nije nevina sa 17 onda je fair game i za svakog kome se digne (pardon my French) ********************************** Apropos Jeftica. Ispao je govno i govedo. A ovo je moj aspekt. Nemam pojma je li neko o tome razmisljao. Meni je tada to prvo palo na pamet. Da pretpostavim da je mali bio gej. Izlozio ga je tim cinom u provincijalnoj sredini u jednoj zatucanoj zemlji, gde rezi svako na svakoga, a bogami i ubija iz cista mira i za prek pogled mogucem lincu i izolaciji od primarne porodice. Sa time se nose tesko i odrasle osobe, a kamoli jos uvek psiholoski nedorasle osobe, pa iako imaju 185 i 80 kg. Ako ti se pusi, nadji nekog ko je egal sa tobom i moze to da iznese u sredini onakva kakva je. Neka se on autuje po svojim premisama bez pomoci starijih onda i gde to moze. Jbt nenormalnog i sebicnog ko da ne znas gde zivis. I da nije isto 17 i 37 ili 37 i 57. Edited January 18, 2021 by Moonwalker 6
nautilus Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 malo je patrijarhalnijih sredina u ex sfrj od knina. moj ćaća i danas govori kako bi svojim rukama zadavio svakog ko bi naudio njegovom djetetu. on to zaista misli. kontam da je taj osvetoljubivi karakrer i tradicija razlog zašto u kninu nije bilo silovanja. tokom 25 godina koliko je bio policajac nisu imali ni jedan jedini prijavljeni slučaj silovanja. ono, takni nečiju ćerku i ovaj će ti otkinuti glavu. bukvalno. samo što ćaća kaže da baš i nije bilo tako. bilo je toga kao i bilo gdje drugo, momci su silovali djevojke koje nisu htjele prije braka, direktori su ucjenjivali žene za posao, lokalna prostitutka/konobarica je svašta pregurala.... samo se o tome ćutalo i niko nije ništa prijavljivao. jer sramota je. 6 3
duda Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 bio je u porodici moga muža jedan pokušaj silovanja, neuspeo, ali je muževljeva sestra imala povrede bila mlada, mislim 15 godina i jednog dana muževljev brat (moj muž je tada bio dete, sve se to dešavalo baš jako davno), sačekao lika iza nekog grma, imao podebeo kolac u rukama i sad, neki su seljaci znali šta će se tu desiti ali su se sklonili, svi su prećutno znali da je ovaj zaslužio to što će ga snaći pošto je taj brat moga muža bio malo vilen (a i sada je, iako mator) toliko je opaučio ovog lika, da je kolac pukao i u tom momentu je lik iskoristio neki trenutak iznenađenja i pobegao. čak je posle bio toliko drzak da je sve prijavio policiji (jer za to se može prijavti policiji, ali je za pokušaj silovanja sramota zbog devojke), međutim, svi u selu su se pravili toše, kao niko ništa ne zna hoću da kažem da su seljaci (patrijarhalna sredina, kao što je gore nautilus opisao) bili solidarni, pa čak da ga je ovaj i ubio, oni ni reči ne bi rekli, svi su oni jako dobro znali kakav je zločin čak i pokušaj silovanja i svi su to osuđivali, ali da se to prijavi, e to nije dolazilo u obzir
Hermetico Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 23 minutes ago, morgana said: ali ta hiperseksualizacija glumica (i operskih pjevacica kod nas). jebote. citam na vise mjesta o vise pedagoga, ista uputstva za glumacku tehniku, vaginalna. Dece u školi, dece svuda... Nekad su roditelji projektovali samo poslovne ambicije na decu, sad i seksualne. Mečuju ih dok su mališani, hvale se njihovim ljubavnim avanturama dok su u obdaništu. Kad uđu u teens već su zreli, pitanje je najveće iz kakve su kuće seksualni partneri. 1
morgana Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 (edited) dzizs. prosto mi je lijepo sta sve ne znam. Edited January 18, 2021 by morgana 3
Hermetico Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Just now, morgana said: dzizs. Da, da, 'tata mu sluša pank'. To je taj neki kriterijum. 3
Moonwalker Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 3 minutes ago, dùda said: hoću da kažem da su seljaci (patrijarhalna sredina, kao što je gore nautilus opisao) bili solidarni, pa čak da ga je ovaj i ubio, oni ni reči ne bi rekli, svi su oni jako dobro znali kakav je zločin čak i pokušaj silovanja i svi su to osuđivali, ali da se to prijavi, e to nije dolazilo u obzir Verovatno, ali tamo gde je bilo muske zastite. Koliko je taj patrijarhat stitio zene koje nisu imale oceve, bracu ili bile udovice. Ne bas puno. Sticene su kao neka vrsta svojine muskarca. 2
dragance Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Sramota je biti silovan, a ne silovati izgleda.
Hermetico Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Samo da se ogradim, često je ta 'prerana' seksualizacija proizvod bolje komunikacije u porodici, gde deca prosto slobodnije ulaze u interakcije sa manje zgražavanja okoline, u malo više kontrolisanim ali i manje skrivenim okolnostima. A nekad ode dođavola. Nije uvek loša stvar.
duda Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 1 minute ago, Moonwalker said: Verovatno, ali tamo gde je bilo muske zastite. Koliko je taj patrijarhat stitio zene koje nisu imale oceve, bracu ili bile udovice. Ne bas puno. Sticene su kao neka vrsta svojine muskarca. verovatno si u pravu, ne znam, znam da je u toj izrazito patrijarhalnoj sredini, moj svekar bio baš dobar i prema svojoj ženi i prema kćerima a i prema svojoj snahi (žena rođenog brata koji je poginuo u ratu) i njeno četvoro dece, brinuo se o svima njima kao du su njegova, a po priči moga muža, u tom njegovom selu, niti je bilo zlostavljanja žena, niti pijančenja naravno, bilo je svuda raznih likova i raznih porodica, ali oni su tačno znali koji su to za razliku recimo od sela moga oca (bos. krajina) gde je bilo mnogo šljiva i uvek se mnogo rakije peklo, tu ne bih stavila ruku u vatru da nije bilo svega i svačega
Moonwalker Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 3 minutes ago, Hermetico said: Samo da se ogradim, često je ta 'prerana' seksualizacija proizvod bolje komunikacije u porodici, gde deca prosto slobodnije ulaze u interakcije sa manje zgražavanja okoline, u malo više kontrolisanim ali i manje skrivenim okolnostima. A nekad ode dođavola. Nije uvek loša stvar. Pa dobro kad su klinci sa obe strane, to je realno i bolje nego da se vuku koje kuda. 1
morgana Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Just now, Hermetico said: Samo da se ogradim, često je ta 'prerana' seksualizacija proizvod bolje komunikacije u porodici, gde deca prosto slobodnije ulaze u interakcije sa manje zgražavanja okoline, u malo više kontrolisanim ali i manje skrivenim okolnostima. A nekad ode dođavola. Nije uvek loša stvar. vazi i za drustvo kroz istoriju, ista teznja ka pojacanoj seksualnosti je jednom bila progresivna, '60ih, ali je '90ih isla uz drustvenu regresiju i potpomagala je. drugaciji su uzroci, motivi i ishodi. zato bgd, u odbranu od patkousana i tacnosisa ima onoliko hipstera medju kojima sam cak i ja overdressed, a vjerujmo mi da nisam overdressed nego odjevni smor. 1
Hermetico Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 (edited) 7 minutes ago, Moonwalker said: Pa dobro kad su klinci sa obe strane, to je realno i bolje nego da se vuku koje kuda. Ma da i da se neko ne brine da li će ukaljati čast porodice. Ali, kao i svaka sloboda, ima loših strana, Ne može se celo roditeljstvo urediti zakonom, neke stvari ti se prosto zalome ovako il onako. Svi se nosimo sa svojim porodicama celog života. Tako to ide. @morgana Dobro je da neko štrči, al podržava i tu je. Samo da nisu baš svi jednojajčani. Edited January 18, 2021 by Hermetico
koksy Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 (edited) 1 hour ago, levi said: da, nije sve isto, zamisli. postoje različite stvari na svetu, ne može sve da se ravna sekirom a poređenje ovakvih stvari sa ozbiljnim slučajevima je čisto obesmišljavanje, kao kad se SNS bori protiv nasilja, ili Trump protiv fake newsa skužio sam brte. kao što kužim da je nezaobilazno turiti i SNS, i Trampa, kao što je i jako bitno slikati čičino ime na Arkanovoj listi jer zna se ko siluje a ko "ne radi ništa". samo nastavi, zaista te neću više ometati svojim relativizacijama. Edited January 18, 2021 by koksy
Recommended Posts