Velocipede Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Kad ne slušate Balaševića: "Ona kroz smeh čvrsto svoju kajdanku stišće... Ne drhti on... To je samo to uvelo lišće..."
ArleKino Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 24 minutes ago, Cane Vukic Prebranac said: Из моје визуре су то синоними, буквално не бих имао појма да се нешто ексклузивно користи у Хрватској или Србији. Користим и ћебе и дека Eee, ali ne možeš koristiti fazon: "Ima jedan čovjek povoljno deka" sa ćebetom. 1
gospa buba Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Kod mene je notna sveska oduvek bila notna sveska. To kajdanka mi zvuči kao žena hajduka s Dinaremeni je vishe kao javite drugovima vjazma je pala vjazma je pala [emoji38]ol:sent from bubamoto
Hamlet Strašni Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 5 minutes ago, gospa buba said: meni je vishe kao javite drugovima vjazma je pala vjazma je pala ol: sent from bubamoto Вјазма је слободна, Вјазма је пала/ Нека се Вјазма зове и мала. 1
gospa buba Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 takoe neka se kajdanka zove i mala.sent from bubamoto
Hamlet Strašni Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Најбоље је што сам ја жену прво питао (латиницом) да ли зна шта је кадјанка па је рекла да нема појма. После када сам исправио рекла је да наравно зна уз коментар, откуд би ти знао шта је кајданка, као и пињур, ланцун, брунтулати и сл. (то сам научио шта значи).
duma Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 4 minutes ago, Hamlet Strašni said: Вјазма је слободна, Вјазма је пала/ Нека се Вјазма зове и мала. 1 hour ago, Filozof manijak said: Kod mene je notna sveska oduvek bila notna sveska. To kajdanka mi zvuči kao žena hajduka s Dinare Nije se čulo ni po zapadnoj Srbiji. Koliko vidim to je turcizam. Quote Kajdanka je izraz nastao od turske reči kajda u značenju nota. Kajdanka jeste izraz za notnu svesku, odnosno svesku koja je posebno dizajnirana kako bi se u njoj zapisivale note. Dakle, notna (sveska) na turskom. Nelogično je što se zapatilo u Hrvatskoj. Očekivano je u BiH, CG i na jugu Srbije. 5 minutes ago, gospa buba said: meni je vishe kao javite drugovima vjazma je pala vjazma je pala ol: Quote Koračaj brže, prenesi dalje.
I*m with the pilots Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Ni ja nikad cula za kajdanku. Mislila sam da se muslje kazu - muslje . Tu rec znam verovatno zato sto smo dosta letovali kod prijatelja u Boki kada sam bila mala, gde sam prvi put u zivotu i videla muslje. Posle nesto nije bilo ni prilike da se izgovori ta rec na nasem jeziku, niko u porodici to inace ne jede (osim mog muza sada)
mirjam Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Znam sta je deka*, znam i lancun. Kajdanka nikad. * moja drugarica se udala za Slavonca, i zvala da me pita - jel ti znas sta je deka? Naravno, baba i deda Licani u Backoj, kako ne bih znala.
renne Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 4 hours ago, mirjam said: Znam sta je deka*, znam i lancun. Kajdanka nikad. * moja drugarica se udala za Slavonca, i zvala da me pita - jel ti znas sta je deka? Naravno, baba i deda Licani u Backoj, kako ne bih znala. ima deka i deka a dve različite stvari
vememah Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 (edited) Zanimljivo. Quote Profesjonalne KAJDANKI Policyjne KUTE Srebrne https://allegro.pl/oferta/profesjonalne-kajdanki-policyjne-kute-srebrne-6057153550?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NzFiYTkzM2MtY2Y3ZS00NDQ2LWJkMTgtYmMyOWZjZmYwOTM5AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=3951562b-8f61-4282-bd13-bfb31e3cbb22 Edited January 6, 2021 by vememah
Krošek Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 na mojoj kajdanci je pisalo "notna sveska" pa znam sta je i jedno i drugo ili je mozda na mojoj notnoj svesci pisalo "kajdanka"... 1
Њујоркер Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 74, Valjevo, u zivotu cuo nisam za jebenu kajdanku. Jes da sam iz muzickog imao C i da mi je nastavnik cupao zulufe svako malo, ali notna sveska je notna sveska, poserem mu se u notnu svesku i doremifasolasidu...
Recommended Posts