January 5, 20214 yr 25 minutes ago, Cane Vukic Prebranac said: Де вратите се на кајданку, јебо вас Милан Бабић Gospode dragi.
January 6, 20214 yr 8 hours ago, Cane Vukic Prebranac said: Де вратите се на кајданку, јебо вас Милан Бабић Pretpostavljam da se radi samo o visprenosti tadašnjih komercijalista pa ko uspe gde da uvali svoj proizvod, tako da su kod nas u knjižarama bile kajdanke (nije bg i nisam ni sa kim išao u razred, niti ću).
January 6, 20214 yr Kod mene je notna sveska oduvek bila notna sveska. To kajdanka mi zvuči kao žena hajduka s Dinare
January 6, 20214 yr 9 minutes ago, Filozof manijak said: Kod mene je notna sveska oduvek bila notna sveska. To kajdanka mi zvuči kao žena hajduka s Dinare Zezaš? Ti si 90ih išao u osnovnu? Juče sam pitao neke drugare mojih godina, baš me zanimalo, svi znaju šta ke kajdanka, i niko to ne vezuje za Hrvatsku...
January 6, 20214 yr Krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Možda je zato što sam osnovnu završio u istočnoj Srbiji. Tamo nismo čuli za kajdanku.
January 6, 20214 yr 3 minutes ago, Filozof manijak said: Krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Možda je zato što sam osnovnu završio u istočnoj Srbiji. Tamo nismo čuli za kajdanku. Da, to je već dobar razlog... Znači, dođoš, a?
January 6, 20214 yr Just now, Filozof manijak said: Dođoš povratnik, idi mi dođi mi i taj rad Pa dobro svi smo mi odnekud došli...
January 6, 20214 yr kajdanka, nikad cula za notna sveska kao sto je i deka, a ne ćebe. u srpskoj zarahome.rs se prodaju ćebad u hrvatskoj deke isto kazemo ruksak (u hrvatksom dehatlonu.hr se prodaju ruksaci a u srbiji ranac, srpski dehatlon.rs) ugl reci nemackog porekla se zapatile po cro i vojvodini a po srbiji ne, logicno. sto nije slucaj s kajdankom, vidim arapska je, to mi misterija:)
January 6, 20214 yr Nikad čuo za jebenu kajdanku...Notna sveska vazda notna sveska....'74 godište...NBG
January 6, 20214 yr 11 minutes ago, InvisibleLight said: kajdanka, nikad cula za notna sveska kao sto je i deka, a ne ćebe. u srpskoj zarahome.rs se prodaju ćebad u hrvatskoj deke isto kazemo ruksak (u hrvatksom dehatlonu.hr se prodaju ruksaci a u srbiji ranac, srpski dehatlon.rs) ugl reci nemackog porekla se zapatile po cro i vojvodini a po srbiji ne, logicno. sto nije slucaj s kajdankom, vidim arapska je, to mi misterija:) Из моје визуре су то синоними, буквално не бих имао појма да се нешто ексклузивно користи у Хрватској или Србији. Користим и ћебе и дека