MocaVukotic Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 Prvi put cujem za izraz kajdanka, zvuci kao neki partizanski prop iz ww2 1 2
iDemo Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 1 minute ago, MocaVukotic said: Prvi put cujem za izraz kajdanka, zvuci kao neki partizanski prop iz ww2 Ti se negde iz Pomoravlja ili Shumadije??
iDemo Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 Just now, MocaVukotic said: Bg Onda verovatno nisi imao ekipu iz CRO/SLO u skoli; a zavisi i koje si godishte.
MocaVukotic Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 (edited) Evo sad sam pitao zenu, koja je iz zr, kaze naravno da znam, notna sveska. Edited January 5, 2021 by MocaVukotic 1
MocaVukotic Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 1 minute ago, iDemo said: Onda verovatno nisi imao ekipu iz CRO/SLO u skoli; a zavisi i koje si godishte. Nisam,verovatno im je bilo daleko da idu u skolu cak u beograd 74 2
radisa Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 6 minutes ago, MocaVukotic said: Evo sad sam pitao zenu, koja je iz zr, kaze naravno da znam, notna sveska. Jbg, mi smo u NS isto zvali kajdanka, notnu svesku... Sad pitam ćeru jel zna šta je to, zna naravnno... 75
Facundo Orellana Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 8 minutes ago, MocaVukotic said: Prvi put cujem za izraz kajdanka, zvuci kao neki partizanski prop iz ww2 Ja sam od jednog Sarajlije čuo prvi put.
vememah Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 (edited) Pritom je ta reč preko Turaka stigla iz arapskog. (iz Škaljićevog rečnika turcizama) Edited January 5, 2021 by vememah 1 1
Recommended Posts