January 5, 20214 yr 1 minute ago, MocaVukotic said: Prvi put cujem za izraz kajdanka, zvuci kao neki partizanski prop iz ww2 Ti se negde iz Pomoravlja ili Shumadije??
January 5, 20214 yr Just now, MocaVukotic said: Bg Onda verovatno nisi imao ekipu iz CRO/SLO u skoli; a zavisi i koje si godishte.
January 5, 20214 yr Evo sad sam pitao zenu, koja je iz zr, kaze naravno da znam, notna sveska. Edited January 5, 20214 yr by MocaVukotic
January 5, 20214 yr 1 minute ago, iDemo said: Onda verovatno nisi imao ekipu iz CRO/SLO u skoli; a zavisi i koje si godishte. Nisam,verovatno im je bilo daleko da idu u skolu cak u beograd 74
January 5, 20214 yr 6 minutes ago, MocaVukotic said: Evo sad sam pitao zenu, koja je iz zr, kaze naravno da znam, notna sveska. Jbg, mi smo u NS isto zvali kajdanka, notnu svesku... Sad pitam ćeru jel zna šta je to, zna naravnno... 75
January 5, 20214 yr 8 minutes ago, MocaVukotic said: Prvi put cujem za izraz kajdanka, zvuci kao neki partizanski prop iz ww2 Ja sam od jednog Sarajlije čuo prvi put.
January 5, 20214 yr Pritom je ta reč preko Turaka stigla iz arapskog. (iz Škaljićevog rečnika turcizama) Edited January 5, 20214 yr by vememah