cedo Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 (edited) 4 minutes ago, Poludziber said: Kao sto rekoh, svaka italijanska vlada prethodno bude aminovana u americkoj ambasadi. Lepo to Renci opisao u svojoj poslednjoj knjizi. dodzi u makedoniju Edited September 26, 2022 by cedo
vememah Posted September 26, 2022 Author Posted September 26, 2022 Quote Apsurdno je da sve do danas osoba koja je masakrirala Italijane ima ovakvu počast. Braća Italije [= njena stranka] su odavno dala predlog da se okonča ova sramota. Žrtve fojbi zaslužuju poštovanje i pravdu: odmah treba oduzeti medalju Republike Italije Titu.
Lo Zingaro Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 8 minutes ago, vememah said: Ti bi Tudjmanu dao medalju od strane Republike Srbije?
ronin Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 E najbolje da su Tuđman i Tito isto...Važi. 2
Peter Fan Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 14 minutes ago, Poludziber said: Ti bi Tudjmanu dao medalju od strane Republike Srbije? To su Titi dali medalju sto je stao kod Trsta, a ne kod Udina 2 7
Lo Zingaro Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 2 minutes ago, ronin said: E najbolje da su Tuđman i Tito isto...Važi. Meni i tebi nisu naravno. Iz njihove vizure neko ko je proterao 300.000 italijana verovatno jeste. Nisu svi srbi bili Martic u RSK, kao sto nis svi istarski i dalmatinski italijani nisu bili Musolini. 1
vememah Posted September 26, 2022 Author Posted September 26, 2022 Ta akcija više liči na ono Šešeljevo iseljavanje Tita iz Kuće cveća početkom devedesetih nego na davanje ordena Tuđmanu. Inače, Tuđmanu valjda nije oduzeto ordenje SFRJ. Quote SFR Jugoslavija devet ratnih i mirnodopskih odlikovanja Orden za vojne zasluge I. reda[26] Orden partizanske zvijezde III. reda[27] Partizanska spomenica 1941.[26] (broj 8553) https://hr.wikipedia.org/wiki/Franjo_Tuđman#Odlikovanja_i_priznanja
Lo Zingaro Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 Upoznao sam gomilu dalmatinskih italijana proteranih krajem 40ih (vecina ih vise nije zivo) i veruj mi da tuga i patnja izbeglickog zivota nije bila izbrisana ni nakon 50 god ot tog vremena. 1 1
Lo Zingaro Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 2 minutes ago, vememah said: Ta akcija više liči na ono Šešeljevo iseljavanje Tita iz Kuće cveća početkom devedesetih nego na davanje ordena Tuđmanu. Inače, Tuđmanu valjda nije oduzeto ordenje SFRJ. https://hr.wikipedia.org/wiki/Franjo_Tuđman#Odlikovanja_i_priznanja Ko da mu ih oduzme kad SFRJ vise ne postoji? Ovo sa Seseljem nije uporedivo jer je Tito tvorac 2' Jugoslavije i kao takav nas bivsi predsednik. Za Italijane je Tito bivsi predsednik susedne drzave koji je u odmazdi za pretrpljenu agresiju na sopstvenu drzavu iskoristio momentum da etnicki ocisti jadransku obalu i italijansko pitanje. Tako da poredjenje s Tudjmanom stoji itekako.
Fakundo Sava Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 (edited) Idemo gaaaas! Edited September 26, 2022 by Fakundo Sava
Peter Fan Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 10 minutes ago, Fakundo Sava said: Idemo gaaaas! U WSJ u subotu bio clanak koji je naveo da je taj klip zapravo pomogao rast njene popularnosti.
Budja Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 Ovi bas ubedljivo dobili, stabilna vecina zbog koncentracije glasova Lige na severu. Meni iznenadjenje da se 5 zvezdica nije raspalo, vec dobili sasvim respektabilnih 15%.
Lo Zingaro Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 3 minutes ago, Budja said: Ovi bas ubedljivo dobili, stabilna vecina zbog koncentracije glasova Lige na severu. Meni iznenadjenje da se 5 zvezdica nije raspalo, vec dobili sasvim respektabilnih 15%. Liga je ovog puta krahirala i na severu. Meloni je bukvalno sve pokrila osim delica Toskane i Napulja. 5 zvezdica se spasio zahvaljujuci svom zakonu (izglasanom u prvoj Konteovoj vladi) o socijalnoj plati nezaposlenima koji odrzava u zivotu milionske porodice na jugu i bas tu su i pobrali vecinu svojih glasova. 1
x500 Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 Pricam danas sa 2 Talijana, odvojeni razgovori. Prvi je u fazonu, katastrofa ko je pobedio ali to je ocekivano zato sto je ekonomija losa vec dugo. Ovo sa UA je samo pogorsalo stvari. Dobra stvar vlada ce da padne za 6 do 9 meseci Drugi, ovo je ocekivano, mi (Talijani) moramo da se malo bavimo i svojom zemljom. Nova vlada ce se raspasti za 9 do 12 meseci. 3
pt 2.0 Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 je li to žena sa ovog videa? wow kao takav.
Recommended Posts