Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Super, samo onda neka prijave čime su se vakcinisali u oktobru pa da im sredina novembra onako izgleda ;)

disclaimer: nemam ništa protiv vakcina (naprotiv), ali neka sačekaju malo prije proglašenja mission accomplished.

Izgleda kao promotivni materijal.

24 minutes ago, laser lotus said:

Super, samo onda neka prijave čime su se vakcinisali u oktobru pa da im sredina novembra onako izgleda ;)

Kako onako, triput gore nego sad (69 dnevnih slučajeva prosečno tokom 7 dana u minimumu u odnosu na sadašnjih 23), pritom bez zaraznije i teže britanske varijante?

I kako i gde je to Izrael proglasio konačnu pobedu? Ni autor tvitova ni autor grafika nisu Izraelci.

Ko zna šta će vreme doneti i hoće li uopšte biti efikasnih vakcina za varijante koje će se pojaviti u inkubatorima poput Brazila i Indije, a pogotovu hoće li ih biti na vreme, ali ovaj talas je očigledno u dobroj najvećoj meri okončan tamo.

Bukvalno su nacrtali svim drugim zemljama kako treba raditi: jak lockdown, efikasna vakcina i brza vakcinacija većine stanovnika da bi se relativno brzo postigao uspeh. Ko izostavi neki od sastojaka mučiće se daleko više i pitanje je hoće li i na kraju biti tako uspešan.

Edited by vememah

Izrael nije proglasio konacnu pobedu. Stavise, posto su masovno koristili fajzer upozaravaju na mutacije, pre svega, juznoafricka varijanta mozda moze biti problematicna za fajzer vakcinu.

@vememah moja reakcija se odnosila na autora tvita koji je napisao "Achieved with 57% 1st dose, 55% 2 doses". Pošto si taj grafik si sklonio u međuvremenu evo ga opet

U oktobru nikog nisu vakcinisali pa su opet imali drastičan pad novih slučajeva. Za zemlju od 9 miliona stanovnika razlika između 69 i 23 dnevna slučaja nije previše bitna. LM, Eric Topol u ovom trenutku ne može sa sigurnošću da kaže da li je to rezultat vakcine ili ne.

Da se razumijemo, biće mi izuzetno drago ako se pokaže da je 50% vakcinisane populacije dovoljno za drastičan pad oboljelih, nemam ništa protiv ni da me svako pola godine klepe novom vakcinom ali bih jako voljeo da "struka" prvo skoči pa onda kaže hop (što im isuviše često nije polazilo za rukom u proteklih godinu dana). Drugim riječima, nek sačeka još mjesec dana pa ako cifre ostanu ovakve onda nek tvituje dok se boje ne rastope.

Fina reportažica WSJ-a od pre mesec dana.

4 hours ago, laser lotus said:

@vememah moja reakcija se odnosila na autora tvita koji je napisao "Achieved with 57% 1st dose, 55% 2 doses". Pošto si taj grafik si sklonio u međuvremenu evo ga opet

U oktobru nikog nisu vakcinisali pa su opet imali drastičan pad novih slučajeva. Za zemlju od 9 miliona stanovnika razlika između 69 i 23 dnevna slučaja nije previše bitna. LM, Eric Topol u ovom trenutku ne može sa sigurnošću da kaže da li je to rezultat vakcine ili ne.

Da se razumijemo, biće mi izuzetno drago ako se pokaže da je 50% vakcinisane populacije dovoljno za drastičan pad oboljelih, nemam ništa protiv ni da me svako pola godine klepe novom vakcinom ali bih jako voljeo da "struka" prvo skoči pa onda kaže hop (što im isuviše često nije polazilo za rukom u proteklih godinu dana). Drugim riječima, nek sačeka još mjesec dana pa ako cifre ostanu ovakve onda nek tvituje dok se boje ne rastope.

Miki, imali su jedan od najrigoroznijih lockdown-a u svetu. Kako bi šta popustili, brojke bi krenule gore.

Pre mesec dana je krenulo otvaranje i vraćanje tkz "normalnom životu" kakav nije viđen godinu dana. I gle čuda - umesto da brojke rastu, krenule su da padaju i dalje.

Biće da ipak ima neke veze između masovne vakcinacije i toga.

Meni se čini da je ovo sa AZ političko-ekonomska igra i da su negativne posledice za nijansu češće u odnosu na neke druge vakcine, ali svakako ne nešto vredno takve buke.

Edited by Milošica

3 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Miki, imali su jedan od najrigoroznijih lockdown-a u svetu. Kako bi šta popustili, brojke bi krenule gore.

Šacometrijski metodi dostojni lokalne ekipe ispred samoposluge su jedna stvar, ozbiljna nauka bi trebala da bude nešto sasvim drugo.

btw Izrael tek od sutra ukida obavezu nošenja maske na otvorenom.

Ne da mi se čitati ceo ovaj topik, pa ne znam da li je neko već pominjao, ali čisto da napomenem da je kineska vakcina jedan totalitarni kurac na biciklu, potvrđeno već nekoliko puta u bližem okruženju. Ne samo da su ljudi opet zaraženi, već su i simptomi poprilični. Smanjuje verovatnoću jada, jada, bla bla, sve jasno, ali ako možete, birajte druge. My 2 cents.

Ili to ili Vučić ubrizgava nešto drugo u ljude.

E baš ti hvala ko bratu...:fur:...

Niko nije imao slične situacije sa kineskom?

22 minutes ago, Ivo Petović said:

Ne da mi se čitati ceo ovaj topik, pa ne znam da li je neko već pominjao, ali čisto da napomenem da je kineska vakcina jedan totalitarni kurac na biciklu, potvrđeno već nekoliko puta u bližem okruženju. Ne samo da su ljudi opet zaraženi, već su i simptomi poprilični. Smanjuje verovatnoću jada, jada, bla bla, sve jasno, ali ako možete, birajte druge. My 2 cents.

Verovatno je najmanje efikasna al radi na velikoj grupi i sa 50%...pa kakvi su simptomi?

Ne mozemo da biramo, mi svi ovde bili odgovorni i kazli daj sta das

Background Picker
Customize Layout