Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

sondaža je rekla da je malo ljudi za fajzera, pa ćemo da opalimo kineske i ruske, a ovo viška fajerovih da prodamo, rejtingu štetiti neće, a kapnuće lova. Ja mislim da je ovo potpuno realan scenario, ko pri zdravom mozgu bi delio vakcine okolo, koje smo ionako jedva dobili

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Fajzerom su vakcinisani samo korisnici domova za stara lica i zdravstvo. Ovo što stiže kao druga tura je taman da pokrije drugu dozu i ako još malo ostane za ponekoga ko se za njih prijavio i eto. 

Kod mene u ustanovi bocu je primio i diša, a on je eksplicitno bio protiv Fajzera, pa šta dalje reći. Niko ga nije naterao.

Da li neko zna koju vakcinu su dobili 75+ prijavljeni preko euprave? I da li su ih uopšte zvali kako se najavljivalo? Baba i deda (po 80 god) prijavljeni prvog dana još nisu pozvani.

Trebalo bi da su Fajzera, ruska mislim da nije za starije od 60 godina bar ova tura a kineska do sada nije mogla

28 minutes ago, Kelt said:

sondaža je rekla da je malo ljudi za fajzera, pa ćemo da opalimo kineske i ruske, a ovo viška fajerovih da prodamo, rejtingu štetiti neće, a kapnuće lova. Ja mislim da je ovo potpuno realan scenario, ko pri zdravom mozgu bi delio vakcine okolo, koje smo ionako jedva dobili

oni sami su saopstili da je fajzer izabralo oko 30%, a sputnjik oko 40% onih koji su se prijavili. nije bas malo.

Vrsta vakcine Procenat

Sputnjik 39,25%

Fajzer 30,29%

Astrazeneka 11,24%

Moderna 11,27%

Sinofarm 7,95%

da

potpuno mi je konfuzna metodologija vakcinisanja, rečeno je da su u prvoj grupi prioriteta stariji od 75 i zdr. radnici, koliko znam takvih je oko pola miliona, a već kreće vakcinisanje 2 grupe prioriteta, novinara, vojske, policije i prosvetara

:wacko:

- nakon pelcovanja manje od 5% najugroženije populacije kreću i ove druge da pelcuju, ovim tempom naredne nedelje će početi vakcinacija i opšte populacije bez komorbiditeta, izgleda da u svemu moramo da budemo najboljitm

najbolje da od njih sad ochekujemo i metodologiju :hihi:

od sajta za izrazavanje izrazavanja je pitanje kada ce neshto da se surva u provaliju. kao da oni ne chekaju da eksplodira neshto u kosmosu ili izbije druga bolest. ili nishta. kad su tachno oni uradili efikasno neshto shto bi bilo javno dobro :isuse: :ph34r:

sent from bubamoto

15 hours ago, Kelt said:

neko je napisao za kinesku, ako je toliko dobra i sve ok, zašto nisu podneli da je registuju u Švajcarskoj - my point as well.

Pa ja sam uopšte začuđen da su bilo gde izvan kine i tražili dozvolu. Po tehnologiji najsporije su za proizvodnju (iako će skalirati u širinu), a treba vakcinisati toliki narod Kine.

Slično i za Ruse, malo je valjda jednostavniji za proizvodnju (paradoksalno, najnovije mRNA bi trebalo da se najbrže i najjeftinije proizvode), a treba vakcinisati tolike ruse i druge države u njihovoj interesnoj sferi...

.

Teorije zavere i borbi za tržište (borba postoji ali je politička,  ne priofitno orijentisana) okačite mačku o rep, prihod od vakcina je ništa prema aspirinima, vitaminima c, statinima i ostalim bozama farmaceutske industrije...

7 hours ago, dragance said:

Zasto?

Ostavlja alkohol :tongue:

5 hours ago, Jumanji said:

Sad vidim vest, pa je l' glupo ako pitam: a zasto Makedoncima poklanjamo 8k Fajzera??

Ma prodao je to psihopata taj nista ne poklanja.

3 hours ago, palikaris said:

Meni je najveći problem Fajzerove vakcine to što je pravi Fajzer, dokazana i osuđivana mafija koja je spremna da truje ljude za pare. Kačio je neko već ovde one procurele dokumente iz Francuske da po Evropi prodaju vakcinu koja nema baš sastav kao ona za koju su dobili dozvolu. I da vrše pritisaktm da se odobravanje zbrza, itd. tipični mafijaški metodi. To su radili i sa onim lekovima za meningitis u Nigeriji, i u još gomili slučajeva. Ako će neko da koristi celu ovu frku oko korone da zgrće lovu, zaobilazi regulative, podmićuje i ucenjuje države da kupe od njih i ni od koga drugog to su ta govna. 

Sta tek dobijamo u vakcini kada mi ne dobijamo ni milku cokoladu,ni prasak za ves istog kvaliteta kao i ostatak sveta.

Sve stručnjaci. Veći i od američkih i britanskih i nemačkih.

Niko Srbina zajebati neće.

Background Picker
Customize Layout