Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

1 minute ago, Arkadija said:

Ja sam samo iznela možda/u fantaziji jednu mogućnost za odijum na  AZ, nisam se uopšte bavila pitanjima smrti. 

Sto bi da ja iznosim neku tamo misao protiv vladajuceg narativa dovelo do lincha,al to je tako.

Vakcina protiv svinskjog gripa odredjenih ,ne svih proizvodjaca je dokazano bila zasluzna za narkolepsiju.Adjuvant tj katalizator za pojacani imuni odgovor je oznacen kao krivac.Kompanije su to naravno odbranile ad hoc resenjima tipa ,bas taj virus ima tendenciju za izazivanje narkolepsije,ili pacijent je imao celijakiju.

Mozda se utvrdi da bas ta niska cena nosi sa sobom precice i ko zna sta?Evo ja fantaziram,ne pricam o smrtima od virusa.

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

NE znam da li je bilo, mozda nekome bude korisno

EwdLJ8iXMAYwrCb?format=jpg&name=large

kradeno sa tvitera

3 hours ago, Arkadija said:

Jelte, da nije  možda cena u pitanju? Možda Astra Zeneka košta 3 evra, a Fajzer 33, pa konkurencija blati i ne bira sredstva. Ovo za cenu sam lupila, nemam pojma koliko koštaju uopšte, nego mi ovo deluje kao realna borba farmaceutskih firmi za tržište.

Pa upravo je to u pitanju. Astra Zeneca prodaje svoju vakcinu za 1,78 EUR, Pfizer 12 EUR, Moderna 14,68 EUR, J&J 6,93 EUR, Curevac 10 EUR.

I tu se vidi koliko su oni otišli van kartela, i naravno da su krenuli da ih napadaju na svaki mogući način stvarima koje nemaju blage veze sa vakcinom. Jer AZ preti da bude najprodavanija vakcina. A radi se od desetinama milijardi.

Ima u Beogradu slučaj mladog čoveka da su mu poplavile noge posle vakcinacije, imao je i nekakvu paralizu delova tela. Nekoliko dana posle je fasovao i covid. Ne znam koju je vakcinu primio, površno ga poznajem da bih ga to pitao.

57 minutes ago, mlatko said:

Vakcinacija u Italiji je podložna odlukama regionalnih vlada a iste su bile u problemima suzbijanja zaraze, otvaranju-zatvaranju provincija i gradova. Crvene zone su bile bez nastave pa su i prioriteti menjani. Neke regije imaju infrastrukturalnih prepreka (Kao Sardegna npr.), druge imaju probleme prenaseljenosti uz lošu zdravstvenu mrežu (kao npr. Lombardija)... Iskorišćenost doza po regijama je od 65% u Sardegni do 95%

Da uporedimo evo procenat over 80 vakcinisanih

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Pa ne baš, vakcinacija je u rukama centralne Vlade, i njihovog komesara. Do sada se kampanja vakcinacije pokazala kao totalni fijasko, jer su prvo planirali kao medicinske radnike, pa to nisu bili u stanju da urade, pa onda over 80 pa ni to nisu u stanju da urade, pa onda nastavnike, pa ni to nisu u stanju da urade, pa onda vojska i policija, pa ni njih nisu u stanju da vakcinišu. Prvo, jer nemaju dovoljno vakcina, drugo jer i logistika dostave vakcina ne funkcioniše, treće jer niko nije mislio kako će plan vakcinacije da se izvršava, pa tu nastaje problem.

I onda, umesto da priznaju da su nesposobni da iznesu bilo kakav plan, i da krenu u masovnu vakcinaciju bez nekih kriterijuma po godinama i grupama(nešto kako rade u GB), oni i dalje nešto palamude i drkaju kurac sa crvenim, žutim i narandžastim zonama i zatvaranjem svega i svačega tako da unište do kraja sve male preduzetnike.

Retko nesposobna govna. Pored njih bi i Toma Mona izgledao kao Otto von Bismarck.

Hungary has finally disclosed the price it paid for Russian and Chinese vaccines: -Sputnik V costs 17€ -Sinopharm costs 63€ (!) (per two doses, enough for one person).

2 hours ago, mlatko said:

Naravno autopsija sicilijanskih vojnika nije pokazala nikakvu korelaciju tromboze sa vakcinom 

Kako se autopsijom moze dokazati sta je uzrok tromboze? Ne provociram, samo glasno razmisljam.

Kod mladih ljudi koji nemaju neku tesku nasljednu trombofiliju za trombozu je potreban spoljasnji okidac. 

Kako se autopsijom moze dokazati sta je uzrok tromboze? Ne provociram, samo glasno razmisljam.
Kod mladih ljudi koji nemaju neku tesku nasljednu trombofiliju za trombozu je potreban spoljasnji okidac. 

Pojma nemam, nije dokazana korelacija efekta vakcine sa pojavom tromba. Ljudi umiru i bez vakcina a vakcina je možda samo okidač, rizik je razuman.

Pa ne baš, vakcinacija je u rukama centralne Vlade, i njihovog komesara. Do sada se kampanja vakcinacije pokazala kao totalni fijasko, jer su prvo planirali kao medicinske radnike, pa to nisu bili u stanju da urade, pa onda over 80 pa ni to nisu u stanju da urade, pa onda nastavnike, pa ni to nisu u stanju da urade, pa onda vojska i policija, pa ni njih nisu u stanju da vakcinišu. Prvo, jer nemaju dovoljno vakcina, drugo jer i logistika dostave vakcina ne funkcioniše, treće jer niko nije mislio kako će plan vakcinacije da se izvršava, pa tu nastaje problem.
I onda, umesto da priznaju da su nesposobni da iznesu bilo kakav plan, i da krenu u masovnu vakcinaciju bez nekih kriterijuma po godinama i grupama(nešto kako rade u GB), oni i dalje nešto palamude i drkaju kurac sa crvenim, žutim i narandžastim zonama i zatvaranjem svega i svačega tako da unište do kraja sve male preduzetnike.
Retko nesposobna govna. Pored njih bi i Toma Mona izgledao kao Otto von Bismarck.

Pa ne baš šta?

Major je pimpek koji ništa ne može osim da naredi oštrim glasom svojim podređenim da razvoze doze. Ogavna faca, slušaju ga jer kad se naljuti histerično maše rukama i udara se po glavi dok se ne rasplače. "Piano delle linee guida e raccomandazioni" centralne vlade su daleko od toga da je vakcinacija u njihovim rukama što pokazuju i sami brojevi. Svaka regija ima svoj plan koji manje-više ne uspeva da uskladi sa direktivama.

Sretan ti lockdown, pasqua i ferragosto. Cenim da će JJ da stigne u maju pa će da produže zatvor na 9 do 16 nedelja. Taman da potamane zdrave.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

1 hour ago, Tresko said:

Pa ne mogu masivno da vakcinisu sve kada vakcine dolaze na casicu. Talijani bas dosta vakcinisu (ne mogu vise radi manjka doza.).

PPP ne trpi nikakve kritike vezano za vakcinu i nuspojave..E kukavno drugosrbijanstvo ugaseno :fantom:

2 hours ago, Tresko said:

Sinopharm ugovara sa svima posebno cene. Nemaju uniformisane cene, nego nekima prodaju po smešnim cenama, a Madjarima recimo po 36 USD. Srbija plaća neke privilegovane cene.

izvor ?

2 hours ago, Tresko said:

Pa upravo je to u pitanju. Astra Zeneca prodaje svoju vakcinu za 1,78 EUR, Pfizer 12 EUR, Moderna 14,68 EUR, J&J 6,93 EUR, Curevac 10 EUR.

I tu se vidi koliko su oni otišli van kartela, i naravno da su krenuli da ih napadaju na svaki mogući način stvarima koje nemaju blage veze sa vakcinom. Jer AZ preti da bude najprodavanija vakcina. A radi se od desetinama milijardi.

mogli su to psiholoshki da dignu makar na 6 :unsure:

Background Picker
Customize Layout