Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

6 minutes ago, koksy said:

etotisad!

ja sam jednu autoimunu beštiju skembao pre 20 godina. i šta, dobiću na ćupriji al ću dumrem na mostu!? :sad: 

Zavisi sta dobijes na cupriji, mozda dobijes nesto izlecivo.:D

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

pa brate medicinski sam fenomen kako sam toj autoimunoj zameo tragove, nekako mislim da bi baš bio težak maler da joj Zeka osvetli putanje.

dobro kaže Šerman, odo ja u antivaxere.:D 

Evo i u wsj da se razmatra treća doza sinofarma. To je juče i Vučić nagovestio u onom intervjuu. Meni je ustvari najviše zaparalo uši to što je on rekao da su dobili najnovije podatke o efikasnosti vakcine i da je to jako važna vest i onda nije rekao ni jednu brojku, ništa. Znajući njega i koliko voli da se frlja brojevima to mi je bilo veoma čudno.

Da li je tacno, ne znam, ali koga zanima nek proveri!

Jel ovo nasa mayday?

1 minute ago, Milosh76 said:

Jel ovo nasa mayday?

Nije.

Objavljeno je i na B92.

• Popular Post

kao i prosli put, odlican profesor markovic - i dosta umirujuci, dodala bih :)

evo nekoliko izvoda:

- testiranje antitela - razumljivo, shvata radoznalost, ne preporucuje nikako ponavljanje testova i pracenje pada ili rasta at - jer nisu merilo; potpuno isti princip i za testove nakon prelezanog kovida - pad rezultata na igg testu ne znaci da osoba vise nije zasticena ili nema imunitet; sa stanovista nauke, vrlo vazno da se prati, da bi se ventualno reagovalo u nekom trenutku revakcinacijom ili boosterom - na individualnom nivou, potpuno nepotrebno

- prica o sojevima - nije situacija ili-ili, neka vrsta zastite mora da postoji cak i ako se covek izlozi novom soju; nije pesimista ni za koji od postojecih sojeva, narocito ako se ubrza imunizacija na svetskom nivou

- nova, sledeca vakcinacija/revakcinacija - ne zna kada ce biti, on licno je ne ocekuje svake godine, ali dopusta da se i to moze desiti, kao i eventualna treca doza -ali tek ako se primeti, na osnovu naucnih istrazivanja i merenja (najpre neutralisucih antitela, koja se ne mogu bas tako lako uraditi u obicnoj laboratoriji) da kolicina at opada u populaciji vakcinisanih posle nekog vremena, ili da nastaje ucestalo zarazavanje/tezi oblici kovida kod vakcinisanih; za sada su tezi oblici kovida kod vakcinisanih jako retki, ali ne i nepostojeci (prema ocekivanjima); za trecu dozu u uae je cuo, ali nema jos zvanicnih studija, samim tim ni preporuka za sada

ima jos i o vakcinaciji onih koji su prelezali kovid, onih koji su se zarazili izmedju dve doze, vakcinaciji trudnica + razbijanje nekih avaks mitova...

svetao primer kako naucnik  moze da bude odgovoran, jasan i informativan

3 hours ago, MocaVukotic said:

Pozvalo me na sajam u ponedeljak za kineza. Ako naidjete na neke lose tekastove o kinezu, postujte ih od utorka!! 

+1

prijavio se 23.01.

• Author

Jesu sad zvanicno svi forumasi koji zive u srbiji cipovani il dobili poziv? :ziga:

nije omiljeni

:mellow:

Fajzer i Moderna ce biti dostupni u velikim kolicinama u drugoj polovini godine jer ce USA do tada vakcinisati svakog gradjanina koji to zeli.

Na kraju cemo svi zavrsiti na njima

6 hours ago, Tsai said:

Jesu sad zvanicno svi forumasi koji zive u srbiji cipovani il dobili poziv? :ziga:

Prijavio se 19.1. za bilo koju vakcinu, još me nisu zvali. 

6 hours ago, Tsai said:

Nisam ni ja dobio ništa. Prijavio prvog dana sve osim Kineza, posle otčekirao Astru u momentu kad je došla u Srbiju.

11 hours ago, MocaVukotic said:

Pozvalo me na sajam u ponedeljak za kineza. Ako naidjete na neke lose tekastove o kinezu, postujte ih od utorka!! 

Barem ćeš biti sterilan, poješće ti mozak i čoveče božji KINEZI SE NE VAKCINIŠUUUUUU!!! Druge stvari od utorka.

Preksinoc u vestima na n1 rekose neke dve imuniloloskinje da nije dokazana povezanost zmedju velike kolicine antitela i toga da ste imuni na virus!

Pa kako sad to? :)

Od 18:00min...

Edited by Boza_zvani_Pub

Background Picker
Customize Layout