Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

a oci ... jesu iskosene ?

Jel progovorio kineski?

Za taj strah od steriliteta sam pre kovida cula kada se spominjala vakcina protiv HPV virusa. Umesto da budemo srecni zbog toga, u komentarima na tu vest su dominirale zabrinute majke koje ne daju decu na sterilizaciju.

1 hour ago, Filozof manijak said:

Jel progovorio kineski?

Insistira da sve radi bez kaskadera i pominje Dzeki Cena

Interesantan fenomen, evo bar na poslednje dve stranice, kad je Zli preneo loša iskustva jedne osobe sa vakcinom, odma drvlje i kamenje na njega, "to je izolovan slučaj, gledaj opštu sliku". A onda u narednih par postova isto izolovani slučajevi, ali ljudi koji su dobro podneli vakcinu, i odmah pljušte aplauzi, lajkovi. :D

Msm, kapiram da vememah u dva dijagrama može vrlo efikasno dokazati da je statistika itekako na strani vaksera, ali čudo je kako se ljudi i dalje uhvate u "zamku izolovanog slučaja", a u stanju su da drugom sole pamet o njoj.

pa, na svaki izolovani slučaj, mi ga poklapamo sa naših 10 izolovanih slučajeva.

Ergo, mi smo jači! :D

Edited by Filozof manijak
oooo

Just now, Filozof manijak said:

naših 10000 izlovanih slučajeve

Fixed it for you.

A dobro, sad je jos i super kako je bilo kad sam otkrio status nakon sto sam zakacio virus i dosao greskom po savete ovde. Ovo sad je kao omikron u odnosu na alfa deltu, skoro svi smo fini jedni prema drugima i cveta hiljadu cvetova (osim jednog pickaranja s jednim forumasem koje je on zapoceo a koje je dobri nas Redoran iskusno obrisao bez mnogo drame i banovao nas na po dva sata jer valjda tako treba).

Bila slicna situacija cudna situacija kad mi je umrla baba (isto nevakcinisana) onih dana kad sam i ja imao, u 86. godini i sa milion bolesti i poteskoca, bukvalno otkako je slomila kuk nista nije valjalo, bila teret kevi i ostalima i pominjala svaki dan da zeli da je Bog uzme i samo se cekao momenat. Nazalost, dobila i koronu, verovatno od ujaka koji nas je otprilike sve zarazio jer je mislio da je prehlada, i umrla posle 10ak dana up and down borbe. Ja to pomenuo tad tamo na temi i otprilike bilo komentara kako umanjujem uticaj korone, taj fazon ukratko. Koji dan posle umro Kolin Pauel isto u 86. godini, prijavljeno na temi korona i selebritis, ali posto je bio 3x vakcinisan neko je brze bolje pohitao da napise da je imao neke bolesti. I to sam pomenuo kao cudnu pojavu tamo na temi ali preslo se preko toga lagano. Marinko Rokvic kad je umro neko brzo poleteo da poveze s koronom iako nije, itd itd.

Prosto je takva atmosfera, ako nisi vakcinisan automatski se valjda misli da promovises to, da drzis mitinge ispred kuce ili zgrade sa megafonom i pricas o cipovanju i kojecemu. Ja licno sam kevu nagovarao do skoro ali nije se ubola, i generalno pricam svima da mislim da treba ali meni je frka, kao npr. i za operaciju skidanja dioptrije koja se radi rutinski i cak je i drug odradio ali eto, trip u glavi da ce mi sjebati vid i odlazem. Valjda cu krajem godine a vakcina kad postane obavezna eto me u prvim redovima.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

28 minutes ago, Zli Gli said:

Ovo sad je kao omikron u odnosu na alfa deltu,

Igraju omikron i delta tenisa, i kaže delta, jel znaš ti da sam ja wuhanski soj za tebe?

Spoiler

519923_bez-naslova_f.jpg

Interesantan fenomen, evo bar na poslednje dve stranice, kad je Zli preneo loša iskustva jedne osobe sa vakcinom, odma drvlje i kamenje na njega, "to je izolovan slučaj, gledaj opštu sliku". A onda u narednih par postova isto izolovani slučajevi, ali ljudi koji su dobro podneli vakcinu, i odmah pljušte aplauzi, lajkovi. [emoji3]

Msm, kapiram da vememah u dva dijagrama može vrlo efikasno dokazati da je statistika itekako na strani vaksera, ali čudo je kako se ljudi i dalje uhvate u "zamku izolovanog slučaja", a u stanju su da drugom sole pamet o njoj.
Pa nekako uvek ljudi koji su protiv vakcina dođu i kao usput, iznesu taj "izolovani slučaj".

Pa valjda mogu da se pomenu i pozitivni slučajevi?
To je što doktori imaju izreku "Vakcine su žrtve sopstvenog uspeha".

Mislim, i te vakcine protiv boginja i ostalog, verovatno bi to sve samo ionako nestalo....

... Shiit has hit the fan

2 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:

Msm, kapiram da vememah u dva dijagrama može vrlo efikasno dokazati da je statistika itekako na strani vaksera

Naravno da moze i to je poenta.

Ali onda mimo svih grafikona i zvanicnih podataka dodje neko da vikne kako je zemlja ravna ploca. Prosto se iznenadis.

Pa normalno je da aplaudiras kada neko okaci snimak ove planete iz orbite, lepo zakrivljeno obzorje sa okeanima koji se presijavaju po lopti.

Edited by Caligula

On 2.2.2022. at 7:22, Mindaugas Žukauskas said:

Interesantan fenomen, evo bar na poslednje dve stranice, kad je Zli preneo loša iskustva jedne osobe sa vakcinom, odma drvlje i kamenje na njega, "to je izolovan slučaj, gledaj opštu sliku". A onda u narednih par postova isto izolovani slučajevi, ali ljudi koji su dobro podneli vakcinu, i odmah pljušte aplauzi, lajkovi. :D

Jbg, to i jesu krajnje izolovani slučajevi, ako su uopšte posledica vakcine.

Od kako je krenulo pelcovanja znam negde između 100-150 ljudi, porodica, rođaci, prijatelji, poznanici koji su se pelcovali svim i svačim, između dva i tri puta.

I gle čuda - NIKO od njih nije nije imao nikakve dugoročne posledice koje može da uoči, sem jednog drugara iz Zga (63 godine) koji me inače stalno cima da mu kupujem Kamagru (njega sramota) i koji mi kaže da mu se čini da se sada brže umara u seksu.

S druge strane, znam lično tri osobe koje su umrle od korone, i ješ dve koje kao posledicu iste vuku dijabetis tip 2.

Tako da ne da sam skeptičan što se raznih takvih upisa tiče, nego im ne verujem 99.999%.

On 2.2.2022. at 9:34, Frank Pembleton said:

Pa nekako uvek ljudi koji su protiv vakcina dođu i kao usput, iznesu taj "izolovani slučaj".

Pa valjda mogu da se pomenu i pozitivni slučajevi?
To je što doktori imaju izreku "Vakcine su žrtve sopstvenog uspeha".

Mislim, i te vakcine protiv boginja i ostalog, verovatno bi to sve samo ionako nestalo....

... Shiit has hit the fan

male boginje izgleda krenule po regionu, kad smo vec kod toga. bice super :dry:

5 minutes ago, gospa buba said:

male boginje izgleda krenule po regionu, kad smo vec kod toga. bice super :dry:

potvrđujem

imam ovde neke matore koji su se zarazili