ragasto Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 On 8.1.2021. at 17:44, Kundera said: Je l` pocelo prebacivanje imovine na imena rodjaka? Gliser je preregistrovan, još samo auto i vikendice. 2
Ratamahatta Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 https://nova.rs/vesti/biznis/frilenser-u-kolicima-mora-da-plati-6-miliona-poreza/
Kundera Posted January 13, 2021 Author Posted January 13, 2021 1 hour ago, Plajvi said: https://nova.rs/vesti/biznis/frilenser-u-kolicima-mora-da-plati-6-miliona-poreza/ Nek plati, umesto lepo da botuje, da em pomogne drzavi, em narodu, protiv tajkuna, on `oce da radi, da bude svoj i van sistema, svaka kazna za takve je preblaga.
Filozof manijak Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 Jel kolica mogu biti zaplenjena od strane izvršitelja?
radisa Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 1 minute ago, Filozof manijak said: Jel kolica mogu biti zaplenjena od strane izvršitelja? ne mogu...
slepa živana Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 15 minutes ago, Kundera said: Nek plati, umesto lepo da botuje, da em pomogne drzavi, em narodu, protiv tajkuna, on `oce da radi, da bude svoj i van sistema, svaka kazna za takve je preblaga. ja sam razumela da je on platio. i to jedva. morao je da insistira
radisa Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 39 minutes ago, slepa živana said: ja sam razumela da je on platio. i to jedva. morao je da insistira Pokušavam da zamislim šta je jadnom čoveku u glavi... Išao, molio da mu kažu koliko da plati, zajebavali ga, na silu platio porez na dohodak građana, i sad ga jebu da plati nešto što ih je molio da plati... Pa jbt, ovo je država idiota... Zajebao se što nije tražio napismeno da mu daju da ne treba da plati ništa na osnovu prihoda iz inostranstva... Mada, možda mu ne bi dali, ko će ga znati... 1
Ratamahatta Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 Tako bi ti se smejali i 12.10.2020. da si bio. Supcine.
Кристофер Лумумбо Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 46 minutes ago, slepa živana said: ja sam razumela da je on platio. i to jedva. morao je da insistira Imam dva druga koji su isli da se samoprijavljuju pre par godina, da pitaju sta i kako da plate, samo su im rekli da pojma nemaju. Jedan ih je zestoko smarao, jedva su ga se otarasili. Ako mu stigne cestitka izvrsice drzavni udar. 4
slepa živana Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 17 minutes ago, radisa said: Zajebao se što nije tražio napismeno da mu daju da ne treba da plati ništa na osnovu prihoda iz inostranstva... Mada, možda mu ne bi dali, ko će ga znati... ne verujem da bi mu dali. potvrđujemo da ne znamo šta i koliko treba da platite jedino da ih je neko smarao dopisima, imao bi bar neki pisani trag, ali ne verujem da se iko toliko cimao.
Hamlet Strašni Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 Ма дали би му одговор у коме би преписали законске одредбе. И онда би би било - па јел смо вам лепо рекли. Једино да им је тражио неку потврду да не дугује порез, мада би се и ту вероватно покрили
mei Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 1 hour ago, Кристофер Лумумбо said: Imam dva druga koji su isli da se samoprijavljuju pre par godina, da pitaju sta i kako da plate, samo su im rekli da pojma nemaju. Jedan ih je zestoko smarao, jedva su ga se otarasili. Ako mu stigne cestitka izvrsice drzavni udar. Moja rodjaka isto, išla je dva puta u poresku prethodnih godina, isto su joj rekli da nemaju pojma. Sad su joj stigle dve koverte od dva inspektora u istom danu. Zarada joj je bila od 100 do 300 evra mesečno. 1
gospa buba Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 43 minutes ago, Hamlet Strašni said: Ма дали би му одговор у коме би преписали законске одредбе. И онда би би било - па јел смо вам лепо рекли. Једино да им је тражио неку потврду да не дугује порез, мада би се и ту вероватно покрили to i jeste problem sa njima, odlichno su pokriveni u svakoj situaciji
Zeleni sto Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 Najveće pišanje po ljudima je što su prošle godine doneli zakon koji prepoznaje ono što nazivaju frilens poslom, pa to predstavili kao veliko unapređenje njihovog položaja. Eto, vidite, sad i frilenseri mogu kod doktora. Nemoguće da tad nisu znali da se sprema "sad smo vas prepoznali, molim da se namestite". I onda kad vratiš film na tu kampanju koja je trebalo da predstavi Srbiju kao meku za frilensing i na te njihove nastupe gde oni objašnjavaju kako su važnu stvar napravili, a znaju da je iza svega toga ovo što su uradili bukvalno šest meseci kasnije vidiš kakva je to beskrupulozna banda koja se neće libiti da se zbog nekog sitnog ćara usere u život hiljadama ljudi. Pa da imaju iole ljudskosti i savesti, bar bi tu kampanju preskočili i sve ovo uradili gledajući u pod, a ne ovako bezobrazno i nadmeno u oči sa podsmehom. I ovo hoću da kažem potpuno nevezano za to da li treba platiti porez ili doprinose u ovoj situaciji. I nevezano za to da li je zakon dobar i da li su stope pravedne. Način na koji rade ove stvari, ovoliki skup ljudske truleži je za ozbiljnu analizu. Kako se ovako skupljaju, selektiraju i regrutuju, to mora da je neki opak prirodni proces. Poslednji tračak nade koji sam imao je da će prvo da šalju rešenja ljudima koji zarađuju ozbiljne pare, ali koliko mogu da vidim, to nije slučaj. 1 1
Recommended Posts