Jump to content
IGNORED

Stigli i frilenseri na red.

Kundera

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Pramheda said:

Pobacali tastature i miševe i vezali sebi ruke. Lol.

Sledeći put macolama da razbijaju crt monitore.

Posted

Mnjah...virus pristojnitija se odavno raširio i pustio korenje, ljudi iz nekog razloga i dalje misle da performansi postižu još nešto osim podsmeha. Nekako ovako:

Az3Sfuo.png

Posted
1 hour ago, Kundera said:

Ovo su kao izasli u susret frilenserim do januara 2022, posle toga nov zakon i vrv nece biti tada tako "milostivi".

Aman čoveče ti nisi svestan, kakva milostinja pod navodnicima, ako je ova tabela koju si okačio dogovorena, da pevate od sreće. A od 2022. vam sigurno neće povećati porez 50 posto, postoji nešto što se zove obrazlaganje zakona, ja ne znam kojim bi ekonomskim faktorima to objasnili. 

• +1 1
Posted (edited)

.

Edited by čekmeže
Posted
28 minutes ago, čekmeže said:

Aman čoveče ti nisi svestan, kakva milostinja pod navodnicima, ako je ova tabela koju si okačio dogovorena, da pevate od sreće. A od 2022. vam sigurno neće povećati porez 50 posto, postoji nešto što se zove obrazlaganje zakona, ja ne znam kojim bi ekonomskim faktorima to objasnili. 

Da li mi zivimo u istoj drzavi?

Msm, ne zezam te, ozbiljno pitam, ja sam u Srbiji.

Posted

zadovoljan sam zato sto sam prosao bolje od ljudi koji su placali pausal pa mogu da likujem

• Haha 3
Posted
13 minutes ago, Pramheda said:

Kako vam se čini dogovor?

Ma nema dogovara, dobili smo tih sedam posto vise normiranih troskova, i tri meseca dodatnih "olaksica", i onda Jovo nanovo. Da smo mi normalno drustvo, kao sto nismo, ovo bi bilo povod za vrlo ozbiljan bunt.

Posted
On 1.4.2021. at 16:05, Кристофер Лумумбо said:

zasto bi ti bilo ko iz udruzenja isao na kurcinu? dok se ovo nije desilo ja nisam znao da ti ljudi postoje, a oni su se organizovali i krenuli da vuku, da rade nesto konkretno. verovatno prave greske ali njima treba da budemo zahvalni sto su uospte ovo pokrenuli, nisu dozvolili da nas love jednog po jednog. 

:rolleyes::whistle:

Gut feeling - covekov jedini prijatelj. 

Posted

Drago mi je sto cu sada placati zdravstveno osiguranje za npr. 2016. godinu, koje tada nisam ni mogao da koristim.  :rolleyes: Slava Srbiji!!

Posted

1:30 - propustio sam zivotnu priliku da budem prostacina i da me zovu u Zadrugu/Parove i da ne moram vise nista. 

Posted

Što se tiče Jovo nanovo, i to je upitno. Produžen je rok za donošenje zakona koji, jelte, treba da odgovara Naledu i da maksimalno oteža individualni rad sa inostranstvom. Pritom, u radnu grupu ravnopravno ulazi sendvičarsko Udruženje tako da je jasno da je do 1. januara rok svima da odluče šta će da rade u budućnosti - ili da se udružuju ili da bataljuju posao.

Još nisam prošao ceo dogovor ali mislim da je ovo maksimum koji je mogao da se dobije, između ostalog i zahvaljujući samozvanim profesorima engleskog koji su ovo počeli da bataljuju čim su čuli da će zarade do 500 evra da se "tolerišu".

Posted

Sto kaze @Kundera, sta je sa zdravstvenim? Ok, regulisan staz, no money no party.

Sta sa zdravstvenim? Je l' mozes sad da overis knjizicu, ili placas necije banje a ti kod privatnika?

Posted

Tih par stvari su još nejasne, u prvom saopštenju Udruženja nije bilo precizirano ni za staž. Zato uvek treba malo sačekati da se sastave, i pregovarači i saopštenja.

Da ne bi bilo pogrešno protumačeno, pregovaračima svaka čast. Svaka škola se plaća. 

Posted (edited)
11 minutes ago, Plajvi said:

Sto kaze @Kundera, sta je sa zdravstvenim? Ok, regulisan staz, no money no party.

Sta sa zdravstvenim? Je l' mozes sad da overis knjizicu, ili placas necije banje a ti kod privatnika?

Pa to valjda na buduce ce vaziti, s tim sto ce nam oni naplatiti i kad nismo mogli da overimo knjizicu ( retroaktivno dakle, fian informacija za one koji planiraju da se sude ).

Inace, ja sam potpuno ubedjen da ce od januara ( osim ako ne padne Vucic ) porezi biti mnogo veci.

Edited by Kundera