Jump to content
IGNORED

Nekretnine

MrX

Recommended Posts

Posted

Imam ja dva bloka odatle toliki al necu da dam :tongue:

Posted

Moje iskustvo sa prodajom stana preko agencije je pozitivno (ono što je G. Đorđe napisao). E sad ja sam odmah i kupovao stan u tim transakcijama. Svi stanovi koje sam gledao za kupovinu nisu tada ni bili na oglasima, tj. ja sam ih guglao i nisam ih nalazio. A i govorili su mi da još nisu, za par njih sam i prisustvovao kad su agenti između sebe razmenjivali informacije...

Meni su se agencije isplatile. Ne tvrdim da nekome drugom opcija samostalnog oglašavanja neće bolje "raditi posao"...

• +1 1
Posted
3 hours ago, Ras said:

Kupuje se jednosoban stan, obično je to do 40kvm na lokaciji u okolini Hotela Jugoslavija, pa javite ukoliko nešto znate.

jel imaš pola miliona €

:nobles:

doduše stan je nešto veći, od tuda i malo veća cena

• Haha 1
Posted

Prica mi komsija da je lik prosle nedelje prodavao stan u jednoj zgrada Kaplara. Prodao ga je istog dana, istog prepodneva bukvalno..nego je fazon sto doslo vise kupaca pa su se nadgornjavali i potukli do kraja.

I onda kao, lose nam je pod zvalavim..

• +1 2
  • Haha 1
Posted (edited)
1 hour ago, Shan Jan said:

Imam ja dva bloka odatle toliki al necu da dam :tongue:

Tebi je svakako potreban veći stan, pa ne zjbvj nego se javi nakon puta.

Preteruješ @kud u maglu Simoviću. Nije potrebno ništa veće.

I da ne bude zabune, mada ne smatram da je bitno, ne kupujem ja, već moja koleginica i sada je već malo postalo hitno.

Edited by Ras
  • Tužno 1
Posted

@Ras

na toj lokaciji toliki stanovi su odavno preko 100k. mi smo se cudili kad je drugarica pre 4-5 godina uzimala full namesten stan od 45m^ tu za 125-135k. ono elektrolux kuhinja i perverzni namestaj. ma sve. sad ti za toliko prodaju samo zidove.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Jesu te cene, a idealno bi bilo da taj deo preko sto bude što manji.

Posted

Među tim agentima za nekretnine ima i normalnih ljudi, ali većina je sačuvaj bože.

Ono što kaže @Tihajeza, znaju samo da trabunjaju neke nebiuloze koje svako vidi svojim očima.

Muž i ja smo videli gomilu stanova u BG jer smo išli sa prijateljima, rođacima, kada su kupovali, pa da pomognemo, kao ljudi od struke. I mi kažemo odmah da smo arhitekte, da bi predupredili smaranja, ali jok, ne vredi, ovi se naviju i još krenu sa savetima kako da se u stanu dobije još jedna soba :s_w:.

A o cenama stanova više ne vredi ni pričati. Potpuno sumanuto.

Meni samo nije jasno ko to više kupuje.

• +1 2
Posted
23 minutes ago, dùda said:

tumblr_66955d7783102c7edfc41a1cb593c3fa_fac95645_500.gif

• +1 4
  • Haha 3
Posted
30 minutes ago, dùda said:

Među tim agentima za nekretnine ima i normalnih ljudi, ali većina je sačuvaj bože.

Ono što kaže @Tihajeza, znaju samo da trabunjaju neke nebiuloze koje svako vidi svojim očima.

Muž i ja smo videli gomilu stanova u BG jer smo išli sa prijateljima, rođacima, kada su kupovali, pa da pomognemo, kao ljudi od struke. I mi kažemo odmah da smo arhitekte, da bi predupredili smaranja, ali jok, ne vredi, ovi se naviju i još krenu sa savetima kako da se u stanu dobije još jedna soba :s_w:.

A o cenama stanova više ne vredi ni pričati. Potpuno sumanuto.

Osim ovih iz snarcovog posta ima ljudi koji zaradjuju i ne znaju kako da plasiraju pare drugacije...

Jedan od razloga je i zakon o deviznom poslovanju koji onemogucava laku trgovinu na berzi... I onda, sta da radi neko ko godisnje zaradi 100k, ne trosi pare na kurve i koku, a da sacuva vrednost para, nego da kupi stan... Država bukvalno to gura kao vid vestackog duvanja bdpa, duvanjem cena nekretnina... Plus se kroz to radi jos svasta nesto (ko je spomenuo Šarica?)

Taj balon ce morati jednom stati pitanje je samo kad... Mozda smo i decenijama daleko od toga, a mozda samo godinu dana... 

• +1 7
  • Hvala 1
Posted

Ja kada sam kupovao stan primoran sam bio da koristim agenta kog je prodavac uzeo. Bilo je po 1.5% od mene i njega ali je igrom slučaja taj agent bio sjajan, peglao je na obe strane šta god je trebalo još mi se godinu i nešto posle prodaje našao i pomogao oko poreza i svega iako je lagano mogao da me oduva.

Posted
17 minutes ago, SNARC said:

poznam porodice koje jure prvi stan, zajebana situacija. kako okrenes renta je velika, neki daju i po 500 eur, sto je solidna rata za stan. 

opet znam i one koji imaju ispod 100k raspolozivo i nemaju blage sta da rade sa lovom. svi oni prvo razmisljaju o kupovini stana.

• +1 1
Posted
9 minutes ago, radisa said:

Taj balon ce morati jednom stati pitanje je samo kad... Mozda smo i decenijama daleko od toga, a mozda samo godinu dana... 

Otprilike dok god drzava ne pozeli da sve to spreci, nece stati..Dok isteraju ekspo, sirenje BgH20, sve ove napustene parcele po svim vecim gradovima, rusenje starih i napustenih zgrada da bi se zidale nove, sirenje gradova na novim lokacijama..

Kad jednom sve bude stalo, ostacemo u cudu kako Srbija ima milione neuseljenih, nepotrebnih, kvadrata novogradnje..i kako je sad cena kvadrata surduknula na trocifreno. 

Bice kao ona prica sa lukovicima lala u Holandiji u bese 17. veku.

• +1 2
Posted

Prijateljica prodaje stan u P.Toljatija 4 sprat  142k € 56kvm.

Dolazili ljudi da gledaju njih 5-6...

Ali njoj se i ne žuri a i treba joj vremena za iseljenje iz stana.