Hamlet Strašni Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 37 minutes ago, morgana said: mozda i svuda u svijetu vode katastar dvojno, kao knjigovodstvo Како мислиш двојно?
Tihajeza Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 (edited) 1 minute ago, Hamlet Strašni said: Па и не исељава их полиција него извршитељ. А полиција сам пружа асистенцију уколико буде насиља. говориш о ономе са ФБ што је писано? Da. Šta tu policija "ne može"? Edited September 1, 2023 by Tihajeza
morgana Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 (edited) 3 minutes ago, Hamlet Strašni said: Како мислиш двојно? mislim na slucajeve kada kupac kupi i (krene da) uknjizi stan, a ispostavi se da on ima drugog vlasnika. vidjeli smo to par puta. to je do drzavnog organa i nekako bi trebalo ubaciti i odgovornost drzave u jednacinu. Edited September 1, 2023 by morgana 3
Frank Pembleton Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 mislim na slucajeve kada kupac kupi i (krene da) uknjizi stan, a ispostavi se da on ima drugog vlasnika. vidjeli smo to par puta. to je do drzavnog organa i nekako bi trebalo ubaciti i odgovornost drzave u jednacinu.A kupac ne gleda katastar?Notar ne gleda katastar?...shiit has hit the fan 2
morgana Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 (edited) 2 minutes ago, Frank Pembleton said: A kupac ne gleda katastar? Notar ne gleda katastar? ...shiit has hit the fan pa kako se tumace takve situacije, recimo one slikarke sto je izbacena iz stana? do kupca je? vlasnik, rodjak prethodnog umrlog, se pojavio, i razumljivo je da on ima pravo na stan, ali sta sa zenom koja ga je kupila imajuci pred sobom naizgled cisto vlasnicko stanje? nije valjda da cemo da se sporimo da su katastarske knjige daleko od idealnih. (nek bude da tu ucestvuje i jos neka institucionalna instanca osim katastra) Edited September 1, 2023 by morgana 2
Hamlet Strašni Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 6 minutes ago, Tihajeza said: Da. Šta tu policija "ne može"? Не може да дође сама и да избаци људе применом силе. 1
mackenzie Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 43 minutes ago, Kenji said: Ček i šta oni su uvek u stanu? Ne izlaze nikad pa nemaš prilike da obiješ sopstveni stan i poizbacuješ stvari.. I ako to uradiš šta pravno može tebi da se desi? Najbolje provaliti u sopstveni stan i posrati im se na sred hodinka i otići, i tako svaki dan. Šta mogu da ti urade, kad je tvoj stan a ti njih ne možeš da izbaciš.
Frank Pembleton Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 pa kako se tumace takve situacije, recimo one slikarke sto je izbacena iz stana? do kupca je? vlasnik, rodjak prethodnog umrlog, se pojavio, i razumljivo je da on ima pravo na stan, ali sta sa zenom koja ga je kupila imajuci pred sobom naizgled cisto vlasnicko stanje? nije valjda da cemo da se sporimo da su katastarske knjige daleko od idealnih. (nek bude da tu ucestvuje i jos neka institucionalna instanca osim katastra)Ti pričaš o kupcu koji u ovo vreme kupuje stan?Ili o nekom ko je nekad kupio stan pa odjednom u katastru nije on vlasnik, a bio je?U današnje vreme je vrlo retko da neko kupuje stan, a da u katastru nije sve ok. Naravno da katastar nije idealan, no stvari su se prilično popravile.Kapiram ja da neko ko je u manje od 1% transakcija da postoji problem, da je on za njega samog 100% slučajeva....shiit has hit the fan 1 1
pt 2.0 Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 23 hours ago, copkillah said: Kakvog starca? Lik ima 43 godine. U Hamletovo vreme to se smatralo starcem. @Hamlet Strašni da li mooožda poznaješ ovu advokaticu iz tvita (Jovanku Zečević)? 2
Hamlet Strašni Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 29 minutes ago, Frank Pembleton said: Ti pričaš o kupcu koji u ovo vreme kupuje stan? Ili o nekom ko je nekad kupio stan pa odjednom u katastru nije on vlasnik, a bio je? U današnje vreme je vrlo retko da neko kupuje stan, a da u katastru nije sve ok. Naravno da katastar nije idealan, no stvari su se prilično popravile. Kapiram ja da neko ko je u manje od 1% transakcija da postoji problem, da je on za njega samog 100% slučajeva. ...shiit has hit the fan Ово је кључно, тим људима је то животни проблем, и о томе се пише у медијима. Да ли је грешка некога од учесника у поступку, да ли је чист криминал, сада није ни битно. А десетине хиљада трансакција које се заврше нико и не констатује, што је такође нормално. При томе, често се у медијима чује само једна страна приче - а буни се увек онај ко има проблем и тврди да он није одговоран за то.
Hamlet Strašni Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Just now, pt 2.0 said: U Hamletovo vreme to se smatralo starcem. @Hamlet Strašni da li mooožda poznaješ ovu advokaticu iz tvita (Jovanku Zečević)? Не по имену. Можда је знам из виђења. 1
pt 2.0 Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 12 minutes ago, Hamlet Strašni said: Не по имену. Можда је знам из виђења. Znam je iz detinjstva, išla je u razred u oš sa mojom sestrom, i u tom periodu sam je znala. Bila je dobro dete i bila mi je jako draga. Danas malo imam utisak da je “estradni” (ide po režimskim medijima) advokat, pa me zanimao tvoj utisak o njoj
Moća Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Cim ide po televizijama nesto tu ne stima. 1 1
Shan Jan Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 2 hours ago, mackenzie said: Najbolje provaliti u sopstveni stan i posrati im se na sred hodinka i otići, i tako svaki dan. Šta mogu da ti urade, kad je tvoj stan a ti njih ne možeš da izbaciš. Aferim. Ili okupis par ortaka i izlomite stanarima p.cku. U ovoj zemlji samo nasilje radi posao.
Milosh76 Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 (edited) Otkazes kablovsku, otkazes telefon, otkazes struju (zamrznes kako vec se formalno zove) i cekas... posle 3 dana ce izaci sami... a onda cekic po kolenima i zglobovima, ali posle par meseci da ne bude ocigledno... Edited September 1, 2023 by Milosh76 1
Recommended Posts