Jump to content
IGNORED

Nekretnine

MrX

Recommended Posts

Posted

Pa bunar bez dna ti je održavanje kuće, a grejanje dobrano zavisi od izolacije.

Posted
14 minutes ago, Moća said:

+1

i kad ti oluja jednom odnese crep s krova mos samo da places il da uzimas kredit za stetu

ali vredi svih para, samo da ih imas. kad bih dobila na lotou otkupila bih moju kucu

Posted
1 hour ago, goofs said:

Kad smo vec kod kuca - ima li ko ko je ziveo i u stanu i u kuci? Kakve su razlike kod odrzavanja, pretpostavljam grejanja, ima li jos nesto sto je bunar bez dna za zivot u kuci? :)

Kuca je kao zivo bice, kucni ljubimac :D 

Zahteva stalno cackanje, ako se iole dobro organizujes to ne boli ili boli umereno.

Naravno, zavisi i od kuce i od okruzenja, ali sve u svemu - licno iskustvo naravno - vredi.

44 minutes ago, Moća said:

Kako se uzme, mada ja ne bih upotrebio izraz bunar bez dna: permanentno odrzavanje se podrazumeva.

Izolacija danas takodje.

BTW: za solar svaka i to maksimalna preporuka, isplati se na bilo kojoj geografskoj sirini zemlje Srbije.

25 minutes ago, InvisibleLight said:

+1

i kad ti oluja jednom odnese crep s krova mos samo da places il da uzimas kredit za stetu

Kod svih osiguravatelja postoji u ponudi osiguranje samo krova, a neki trgovci/proizvodjaci crepa/pokrivki za krovove nude uz kupovinu i tu polisu ili kako se vec zove.

Posted

Uvek za kucu :srce:
Iako od stana glava mnogo manje boli, nema vece slobode, srece, baste [emoji7] od zivota u kuci.
Pored glavobolja ukljuciti i ono najvaznije, a to je rad, sto oko same kuce, sto oko okucnice, bez obzira imali-nemali bastu.
Tako sve lepo za i protiv, pa tek onda razmisljati ozbiljno o kupovini.

Posted

Napisali su lepo ljudi, zavisi od toga koliko si spreman da se redovno angažuješ oko održavanja. Ima i dobre i loše strane, no isto važi i za stan - nedavno mi je bila u poseti rodbina na par dana koja inače živi u kući i baš su čudno reagovali na neke uobičajene stvari: ko lupa u ovo doba, zašto već nisi rešio onu fleku na plafonu sa komšijom onjekriv, kako ovo ovako a ono onako...meni je stan idealan negde do penzije pošto manje popravke mogu sam da rešim i gledam da ih uradim što je pre moguće pošto mi se ne gubi previše vremena na takve stvari. A kasnije u životu - može baštica, mir i tišina, magnolije u dvorištu, plantažica vutre u podrumu...:s_d:

hqdefault.jpg

Posted
1 hour ago, Jumanji said:

Uvek za kucu :srce:
Iako od stana glava mnogo manje boli, nema vece slobode, srece, baste emoji7.png od zivota u kuci.
Pored glavobolja ukljuciti i ono najvaznije, a to je rad, sto oko same kuce, sto oko okucnice, bez obzira imali-nemali bastu.

+1

Živeo do 40. godine u stanu... Maštao da imam kuću i konačno kupio pre par godina... ULaganja su u startu bila velika, ali se na kraju sve isplati, za sve ono što dobiješ i što deca dobiju...

Jeste nekad smorno održavati dvorište, imati problema sa ovi ili onim, ali u globalu, to su sve sitnice spram benefita slobode  koju kuća pruža...

Posted

Cekajte, citam ovih nekoliko poslednjih strana, i jel moze neko da mi objasni racunicu?

Cena kvadrata u BG i NS bez problema 2000 eura po kvadratu, a prosecna plata 300 eura mesecno. Pa ko to kupuje i ko moze da otplacuje?

Posted
16 minutes ago, noskich said:

Cekajte, citam ovih nekoliko poslednjih strana, i jel moze neko da mi objasni racunicu?

Cena kvadrata u BG i NS bez problema 2000 eura po kvadratu, a prosecna plata 300 eura mesecno. Pa ko to kupuje i ko moze da otplacuje?

onih 0.1% srbije koji zarađuje preko 800€

Posted
Just now, radisa said:

onih 0.1% srbije koji zarađuje preko 800€

I njih je dovoljno da drze tu cenu stabilno?

Posted

Brdo nasleđenih stanova iz titinog doba...

Ne primenjuj "zapadne" parametre... 

Posted
8 minutes ago, noskich said:

I njih je dovoljno da drze tu cenu stabilno?

Pa očigledno...

Mislim, vidi, u Srbiji više ljudi ima para nego što statistke pokazuju... Na stranu što te plate koje se prikazuju, često nisu relani prihodi pogotovo u NS i BG, da ne ulazim u detalje...

Drugo, "veliki" stanovi preko 60kvadrata slabo idu, većina stanova koji se prave i koji su u prometu su 40-ak kvdarata, stančići od 25-30 kvdarata ako su iole normalni odu za 2-3 dana i gotovo ih nema na tržištu... Pogledaj linkove za nekretnine, videćeš da stoje dugo isti stanovi, jer im nešto fali... Dorbe stvari ni ne stignu na oglase, bukvalno, a ko ima ni nepita previše za cenu...

Inače, u NS se novogradnja rasproda pre temelja, uglavnom,.. Kako i zašto, nije baš jasno, ali je tako...

Inače kalkulacija kaže da je recimo 60K evra, na 20 godina, negde grubo 3.5-4K godišnje, a to je 300-350€ mesečno, ako dvoje ljudi imaju platu 450-500€, oni to mogu da priušte, tako da nije to tako strašno...

Za 60K možeš naći 40-ak kvdrata, 1 bedroom apartment, po normalnim delovima grada beznekih većih problema...

Posted

E moj noskichu, pa ovo ti je tajkunski forum :fantom:

Posted
32 minutes ago, noskich said:

Ma gde, to da stan od npr. 50 kvadrata košta 100.000 ili više jedino ako je baš turbo luksuzan, inače ih ima gomila za 1000-1200, bar u NS-u.

Posted
1 minute ago, Time Crisis said:

Ma gde, to da stan od npr. 50 kvadrata košta 100.000 ili više jedino ako je baš turbo luksuzan, inače ih ima gomila za 1000-1200, bar u NS-u.

Ja sam pisao manji stanovi, to je jasno...

Mislim, sad sma nešto gledao, pa sam se svakakvih stvari nagledao, najajče mi je bilo visoki parter, toliko visok da mogu da iskoračim preko prozora na zemlju, za koji su tražili 25kv, 42K na Limanu 3... Pa jebem ti...

Posted

sto je manji to se priblizava cifri od 2000/m2 ali tesko i dotice

vece od 40-50m2 ide ispod 1000/m2 pogotovo starije i van centra

Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk