Jump to content

psiholoske posledice pandemije

Featured Replies

On 11.4.2021. at 8:21, Miljenko said:

Mene ponovo hvata nervoza. Osecam se kao da imam 100 godina I nikome nisam potreban. 

Ja živim sa tim osećanjem. Trik je da stalno nešto radiš i da se, koliko je god moguće, kroz taj rad povezuješ sa ljudima.

Svi smo nekome potrebni, a ako i nismo - nekome (ili nečemu) možemo biti od koristi.

On 11.4.2021. at 8:21, Miljenko said:

Sutra u selu otvaram sezonu sadjenja poljoprivrednih kultura, te se nadam da ce fizicka aktivnost I otvoren prostor pomoci.

Sigurna sam da hoće, samo istraj.

Dan po dan. 
Ovakva se stanja rešavaju dugoročno, ali na dan po dan meru.

Srećno i slikaj nam te sadnice :)

Ima nas koji bismo da naučimo da održavamo baštu (mini povrtnjak) a ne umemo bukvalno ništa u vezi sa tim.

• Replies 504
  • Views 45.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Taihoskopija
    Taihoskopija

Ljudi, kako ste?      Ja se ovih dana jedva nosim sa feribotima loših vesti iz bližeg i daljeg okruženja, sa gomilom glupih smrti, još glupljih trombova, tromboza, respiratora, embolija

• Ja sam se sažeo na uži krug porodice. Jbg, ne mogu drugačije. Trudim se da svaki slobodni minut provedemo zajedno, borimo se i smejemo zajedno uprkos ukupnom ludilu oko nas. Borimo se i sa j

• Draga Alfa, veoma mi je žao što te tvoji opravdani strahovi parališu. Ali znaj da nisi sama - svi smo mi na ovaj ili na onaj način prsli tokom protekle godine. Ja sam npr. hodajuća hipohondrija, i iak

Posted Images

Hvala. Slikacu kada nikne, izgledace lepse.:D

Za danas smo planirali da posadimo krompir I crni luk. Kasnije na red dolaze praziluk I kupus. Pumpa je odmah pored baste, te polivanje nije problem.

Ja praktikujem opštu nekorisnost i osećam se odlično, ova korona savršeno mazi moju mizantropiju, prezir prema ljudima i u svoja 4 zida radim šta hoću i śta neću.

Otkrio neke nove opijate i njihovu kros primenu u nimfo varijanti.

Biće mučno ako se ikada vratimo na staro  :(

Edited by Filozof manijak
slovo

On 12.4.2021. at 14:34, Filozof manijak said:

Ja praktikujem opštu nekorisnost i osećam se odlično, ova korona savršeno mazi moju mizantropiju, prezir prema ljudima i u svoja 4 zida radim šta hoću i śta neću.

Otkrio neke nove opijate i njihovu kros primenu u nimfo varijanti.

Biće mučno ako se ikada vratimo na staro  :(

Bil Gejts likes this :kecman:

P.S. podsetio si me na priče nekih psihijatara da se u doba velikih kriza, kad običan narod krene da puca, pitomci ustanova zatvorenog tipa primire i postanu nekako.. normalniji no inače.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

41 minutes ago, pt 2.0 said:

Bil Gejts likes this :kecman:

P.S. podsetio si me na priče nekih psihijatara da se u doba velikih kriza, kad običan narod krene da puca, pitomci ustanova zatvorenog tipa primire i postanu nekako.. normalniji no inače.

U doba velikih kriza kriterijum "normalnosti" se menja, otuda taj utisak. Ljudi s teskim poremecajima licnosti i ozbiljnim dijagnozama, a takvi se cuvaju u "ustanovama zatvorenog tipa", uglavnom slabo reaguju na te faktore spolja.

1 hour ago, pt 2.0 said:

Ne znam kako ovo da protumačim, ali hvala :blush:

2 minutes ago, Filozof manijak said:

Ne znam kako ovo da protumačim, ali hvala :blush:

Kao moju preslobodnu asocijaciju sa najboljim namerama :lolol: (koju mogu da saopštim retkima za koje znam da mi neće uzeti za zlo)

6 hours ago, pt 2.0 said:

To je tema filma Melahnolija Larsa von Triera, ne da sam uspeo bas sam da provalim dok sam gledao :blush:

53 minutes ago, MrIncredible said:

To je tema filma Melahnolija Larsa von Triera, ne da sam uspeo bas sam da provalim dok sam gledao :blush:

Gledala sam taj film i potrudila se da ga zaboravim. Izgleda uspešno. :)

Hemofarm fondacija iz podršku Filozofskog fakulteta i Ministarstva zdravlja pokreće nacionalnu kampanju za očuvanje mentalnog zdravlja, borbu protiv rastuće depresije i stigme koja prati obolele pod nazivom „NESALOMIVI“, kako bi se sprečilo da pandemija koronavirusa bude praćena epidemijom psihičkih poremećaja.

......

U okviru ove kampanje, Hemofarm fondacija je obezbedila u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija, besplatan SOS broj 0800 001 002, operativan 24 sata sedam dana u nedelji. Na ovom telefonskom broju građani će moći da potraže stručnu pomoć koju ću pružati stručnjaci pri Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Dr Slavoljub Bakalović” u Vršcu i Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici.
.....

Ceo tekst

https://www.danas.rs/drustvo/hemofarm-fondacija-pokrece-nacionalnu-kampanju-za-ocuvanje-mentalnog-zdravlja/

20b458c00ea175792fee09bb8b34e513.jpg

I najvažnije sajt

https://nesalomivi.rs/

• 1 month later...

Ajd opet ovde, ona tema Mentalno zdravlje je bas neaktivna

Ok, ali ovaj decko je 85-o i ima master na FONu iz menadzmenta. Kolika je realno njegova privatna praksa relevantna.

Stvarno imam osecaj da danas svi placaju medije da bi bili u istima, od one emisije na pinku gde prate saobracajne prekrsaje pevaljki pa do... 

8 minutes ago, ultra plasticni said:

Ok, ali ovaj decko je 85-o i ima master na FONu iz menadzmenta. Kolika je realno njegova privatna praksa relevantna.

Stvarno imam osecaj da danas svi placaju medije da bi bili u istima, od one emisije na pinku gde prate saobracajne prekrsaje pevaljki pa do... 

Na njegovom blogu piše da je završio i medicinu.
https://markojovasevic.rs/o-meni/

Background Picker
Customize Layout