Jump to content

Covid-19: Razvoj vakcine, imunitet i primena medikamenata

Featured Replies

BSG je obavezna, makar neprekidno poslednjih 9 godina.
https://www.paragraf.rs/propisi/pravilnik-o-programu-obavezne-i-preporucene-imunizacije-stanovnistva-protiv-odredjenih-zaraznih-bolesti.html

Danas sam otišla i primila Tetra Influvac, vakcinu za modnu sezonu autunno/inverno 2020/21, to je ova protiv sezonskog gripa. Proizvođač Abbott.
- A/Guangdong- Maonan/SWL1536/2019 H1N1 pdm09- like strain 15 μg
A/Guangdong- Maonan/SWL1536/2019 CNIC- 1909
- A/Hongkong/2671/2019 H3N2- like strain 15 μg
A/Hongkong/2671/2019 VR-208
- B/ Washington/02/2019- like strain 15 μg
B/ Washington/02/2019- wild type
- B/ Phuket/3073/2013- like strain 15 μg
 B/ Phuket/3073/2013- wild type

Gde si primila? U DZ?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Od juce krenula vakcinacija u DZ, nevidjena guzva. Ja nisam uspela da dobijem revakcinaciju tetanusa, probacu danas opet. Poceli sa zakazivanjem vakcinacije, ne znaju sta ce od toliko ljudi. Meni to, uprkos guzve, dobra vest. 

4 hours ago, steins said:

Gde si primila? U DZ?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

U DZ, nikog nije bilo doduse isla sam na srecu  pred kraj radnog vremena u  19 h.

Čekajte, na vakcinaciju se ide ono pravo tamo, bez najave, uputa itd...

.... Shiit has hit the fan!

10 minutes ago, Frank Pembleton said:

Čekajte, na vakcinaciju se ide ono pravo tamo, bez najave, uputa itd...

.... Shiit has hit the fan!

Kod svog dr koji ti da uput.

A kako je sa hronicnim bolesnicima, recimo dijabeticari? Njih "zovu" ili se sami jave? Sta ako se ne jave?

Ja sam astmatičar, sàm sam se prijavio kod svog doktora.

Esid: ako se sami ne jave, ostaće nešpricani

Edited by Filozof manijak

Evo stojim u redu, pa da pitam sad sta vas zanima:laugh:. Penzioneri, hronicni bolesnici, zdr. radnici, ostali ugrozeni radnici imaju prednost. Ostaje da cekamo da ispucaju te s prioritetima. Ja u ovoj turi ne mogu da primim vakcinu, jer ne spadam ni u jednu od navedenih kategorija. 

Rekose mi moze da se kupi u apoteci i u DZ s vakcinom da nas bocnu.

moj muž dijabetičar bio jutros u dz kod svoje doktorke, morao da primi antitetanus (poslednji od 3)

nije bila gužva, ali ne preporučuju mu da primi vakcinu još 15 dana zbog tog antitetanusa

U apoteci jos nisu dobili, ocekuju za nedelju, dve... Proslogodisnja cena bila je 1.200, ne znaju kolika ce biti sad.

uh... nisu bas prijatne vesti.

Koliko je sve to pouzdano

24 minutes ago, Misko said:

Koliko je sve to pouzdano

pa ono, ko zna, provedoše samo godine i decenije školujući se i radeći naučna istraživanja