Jump to content

krizna kujna. prehrambene navike prvog sveta, pa dok traje - traje.

Featured Replies

• Author

@bambula. hocesh da kazesh da je kvasac kao vec ugradjen u sistem? :unsure: :hihi:

sent from bubamoto

21 minutes ago, Filozof manijak said:

Nemam ništa kući, u frižideru samo svetlo.

Ako potraje ovo biću maneken iz Bijafre, taman malo da stešem liniju :fantom:

a ja nemam svetlo u frižideru i to me odavno deprimira. probala sam da zamenim sijalicu, al nije do sijalice.

ma šta me briga... kad ogladnim samo pomislim na kuvanu kožu od pileta među zubima i odma više nisam gladna.

• Author
Jos ako stavis kesicu vanilin secera u smesu... mmmm
ja nikad ne stavljam nikakav shecer u testo za palachike. u medjuvremenu sam preshla i na model pokojne babakume iz grubishnog polja (to bosanska krupa za nas sirotinju bez tetke :D ) koja je uvek imala vec umesheno testo u fridzu, i kad nam se prijedu palachinke bilo kad, ona obrne svakom po dve i gotova stvar. moze da stoji 3 dana sigurno, mozda i duze, ne znam, ali su treceg dana vrhunske!

sent from bubamoto

To je odličan metod
Inače mi ćemo danas da utučemo zalihe sarme i mladog luka

8 hours ago, Bambula said:

Prosto je, tako su nekad stare zene pravile hleb. 

Uzmes neku vecu teglu ili sta vec, stavis 2 solje brasna i 2dl mlake vode, jednu kasiku secera i poklopis ali ne zatvaras jer treba i vazduh.I ostavis na toplom npr pored radijatora i tako 3 dana,samo sto preostala 2 dana dodajes po jednu solju brasna i 1dl mlake vode.3 dan se pojavi vrenje i pocne da mirise na kvasac tad mozes da ga koristis.Za neki prosecan hleb ti treba 2 supene kasike tog kvasca u koji opet dodas 1 solju brasna i 1dl mlake vode i dalje mesis kao obicam hleb. 

Ima samo jednu manu nije za brzu upotrebu jer mu treba poprilicno vremena da naraste.Najbolje je uvece da zamesis, a ujutru da peces.

I dobijes onaj starinski hleb, na koji doduse prvi put treba da se naviknes jer nije isti kao iz pekara,ali ako si nekad jeo kod babe hleb onda nema problema :) 

E hvala.

20 hours ago, InvisibleLight said:

Apetit Ko kad krenes vozom na more 83. pa pojedes peceno pile do šida

:hail:

Žena bahato baca ulje i brašno, veliki pleh hormašica danas posle ručka.

• Author
2 hours ago, renne said:

To je odličan metod
Inače mi ćemo danas da utučemo zalihe sarme i mladog luka

imam materijal za oproshtajnu sarmu, vege i klasik :D

al necu danas. danas mora da se projektno pojede musaka od juche :dry:

hurmashice pogiboshe. moramo uvesti kolache po sekcijama, svaki treci dan!

Edited by gospa buba

gotova bakla

posle možda i palačinke

Neće ovako moći dugo, dovučem za x dana a pojedemo sve za 1 ručak plus posle ručka nešto slatko i tokom dana od zatočeništva i živaca... 

@renne je li ok u Maksiju što se tiče mlečnih proizvoda? 

jutros je bilo ok, i mleka imlekovog i to na akciji, i čokoladnog, bilo i pavlake i sira

Hvala ti, moram pavlake za kuvanje dovući, ona može da stoji i duže neotvorena. 

Imam i neka posla u Pošti pored, ako radi Post Express. 

Imlek gruva po, minimum paletu, za vece objekte. Napokon je zavrsena obnova ona 3 izgorela postrojenja u Padinjaku, nema frke za mleko.

Ali rafovi sa brasnom i secerom su opustoseni, ulje se izdaje™ sa ogranicenjem od 6 litara po glavi (bar u Delhaizeu), kao da je 1993.

Kvasca ni za leka, zato.

Jos malo jescemo leba i jezika. Kad se setim ukusa hleba iz zamrzivaca koji je odmrznut dodje mi da pegliram automatski. Dakle da mi neko sutra kaze ili jedi hleb iz zamrzivaca ili da te ubijemo - birao bih ovo drugo mirne duse.

Ima svi da navucete secer i pritisak od ove krize..vidim ja.

Mi slabo u kući jedemo leba, brašno mi treba za palačinke, jaja mešana sa brašnom i mlekom, možda kolač iz mikrotalasne. Valjala bi mi kanta masti, ako znate gde ima javite. 

Današnja kompozicija, da prezalogajimo pre večere
12d6a3c0aba99ef14d295b21fbbbb056.jpg