Jump to content

krizna kujna. prehrambene navike prvog sveta, pa dok traje - traje.

Featured Replies

8 hours ago, Skyhighatrist said:

Prošli tjedan su sprdali gradonačelnika Čakovca:

5Mu2Ifa.png

Kad ono, sistem proradio za manje od 7 dana:

¯\_(ツ)_/¯

Meni u startu nije bila jasna ta sprdnja, tj. postala je kad sam shvatio da u članku napadno piše 'SDP gradonačelnik'.

razumem bubin naslov, shvatila sve, ali džaba, nešto me vuče na elementarno :blush:

btw, za one koji ne znaju, za ovo ide onaj kvasac :D

leba.jpg

received_1461783780659100.thumb.jpeg.95f2de6eaa1e2afb82ace0e402631727.jpeg

Danas ne kuvam, Deki Ćevap radi dostavu. Sastavio i stomakliju i dva piva, sad samo uzdišem. 

Odlično izgleda, nadam se da je i okus takav

Uh, dobar je. Brizle, teleća džiga (kad ima) i gurmanska su top. 

Valjalo bi iskušati

nabavio sam svezi kvasac, a secam se da ste nesto pominjali oko cuvanja. koliko dugo moze da se cuva u frizideru i da li moze da se zamrzne u zamrzivacu? 

nabavio sam svezi kvasac, a secam se da ste nesto pominjali oko cuvanja. koliko dugo moze da se cuva u frizideru i da li moze da se zamrzne u zamrzivacu? 

U frizideru dokle mu je rok trajanja, pise na njemu, a u zamrzivacu do 6 meseci, ali meni je "uginuo" jednom mnogo pre. 

Mmm @dùda domaci lebac, ovo sa nekim integralnim brasnom?

Prave mi se princes krofne [emoji7] mislim jedu mi se, a onda se setim ...jajaa :(

Najvise trosim jaja i rernu za pecenje, mislim struju. Ne secam se kada sam je ovoliko izrabljivala u kontinuitetu.

Danas belo pilece iz mlacenice (casa mleka + kasika limunovog soka/belog sirceta), uvaljano u prezle, parmezan i dimljenu papriku, peceno u rerni, sa kari sosom.

Bice i salata od mladog kupusa i rukole.

f09d3323476bd3fbbbdab4fa4209d589.jpg

2 minutes ago, Jumanji said:

Danas belo pilece iz mlacenice (casa mleka + kasika limunovog soka/belog sirceta), uvaljano u prezle, parmezan i dimljenu papriku, peceno u rerni

Deder, razradi ovo malo, ne bilo ti teško. Posebno deo sa mlaćenicom. Thnx :)

Odličan je Deki, meni bolji od Cice, Drame, Waltera i Savčića.

Edited by napadaj

35 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

oko 20 dana u frižideru

šest meseci u zamrzivaču

Deder, razradi ovo malo, ne bilo ti teško. Posebno deo sa mlaćenicom. Thnx [emoji4]
U 240ml mleka dodam kasiku limunovog soka ili belog sirceta, promesam i ostavim 10 min na sobnoj temperaturi. To je kolicina za celo belo, bez kozice. Moze i jogurt, ali postoji razlika, bolje je sa mlekom i kiselinom.
Ostavim na sat-dva u frizideru, moze i na sobnoj ako nije mnogo toplo.

Pomesam prezle (najbolje su sveze od sredine hleba, isitnim ih sitno u secku, ali nisam imala ovog puta), dodam narendan parmezan i zacine po ukusu: so, biber i dimljenu papriku. Sve kolicine su odokativne.

Viljuskom vadim belo, koje sam presekla na 2 polovine ocistila od onih zilica i masnice (ako ih ima), dobro ocedim, uvaljam sa svih strana u smesu prezli, poredjam po plehu, par kapi ulja na svaku polovinu i ispecem u prethodno zagrejanoj rerni. I to je to. Brzo se sprema i jako je socno.
received_1461783780659100.thumb.jpeg.95f2de6eaa1e2afb82ace0e402631727.jpeg

Danas ne kuvam, Deki Ćevap radi dostavu. Sastavio i stomakliju i dva piva, sad samo uzdišem. 
Još gledam sliku i mislim se kako napravi gurmansku da je ista kao kod Dekija :D

On topic umislio da su mi ostale speltine kore za pitu, ispostavilo se da su ostale kore za lazanje pa je pala improvizacija. Mešani kozij-kravlji sir, bio preslan pa sam ga razblažio sa jogurtom, propržio paradajz sa lukom i sve to pomešao sa delezovim pestom. Ispalo odlično, stukosmo već preko pola pleha.

999241641e1fdea9d5e4e52ece92414d.jpg

Sent from my H3213 using Tapatalk

On 2.4.2020. at 7:25, Skyhighatrist said:

Kaže Vesić prebacuju na onlajn + dostava. Uskoro na bgpijace.rs

zYUt8By.png

Čuo u redu ispred prodavnice da se na fejsu već diluje povrće iz bašti...

Rešio Vesara problem:

САЧУВАЈМО НАШЕ МАЛЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ

САЧУВАЈМО БЕОГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ

ЈКП „Градске пијаце“ у циљу помоћи грађанима и малим пољопривредним произвођачима, покрећу нови начин снабдевања суграђана.

Evo vam telefoni, pa ih zovite :lolol: