Jump to content

krizna kujna. prehrambene navike prvog sveta, pa dok traje - traje.

Featured Replies

1 hour ago, hoffnung said:

sada sam na n1 procitao da nemamo kvasca iz razloga jer ga uvozimo iz madjarske i hrvatske :wacko: nisam znao da uvozimo kvasac... no, ima recept na n1 kako da se hleb [ovako na slici deluje super] napravi uz pomoc praska za pecivo, ako nekome treba, evo ga link:

domaca pogaca bez kvasca

kvasca nikad nema, a bozic sam jedva nasao.

Edited by Joe D

• Author
Evo malo
9fa5fa661c65514b17f5a8d9ef578d3b.jpg
odakle ti luk!!!

sent from bubamoto

Doručak očigledan
Ručak - dimljeni šaran sa pečenim krompirom i sosom od senfa i majoneza

b2adf4694fe6c644e2be7d11b24d8dd0.jpgfc500f1a78f25c3a883ecc516ec947a1.jpg

7 minutes ago, gospa buba said:

odakle ti luk!!!

sent from bubamoto

stari merkator, moja stara dobavljačica, prvi red od ulaza, pretposlednja tezga, najbolji luk u univezumu

edit: ako ćemo matematički prva kolona :lolol:

Edited by renne

• Author

razumem. zavrshavam kafu krecem. histerishem na holesterol :D

sent from bubamoto

što sam imala svežeg povrća, pojelo se

videla luk jutros na pijaci ali više ne kupujem povrća, preživću, prelazim na zamrznuto

mene više zanima odakle renneu kukuruz :D

• Author

ja uvek imam shtek smrznutog kukuruza ph34r.gif

nije da znam shta ce mi

sent from bubamoto

I ja imam uvek smrznut, Frikomov mi je super, kao i grasak.
Gde je@darling jel ga je nasala?

Na belom luku, tek da zamirise, proprzim slaninicu, dodam smrznut kukuruz, zaljutim.
Mesam ga i sa zelenom salatom, stavljam u tortilje kao dodatak sa grckim jogurtom...recimo.

@Jumanji frikom stvarno to dobro radi: secerac, grasak, boranija... sve im je eskstra!

edit: nikada nisam zamrzavao mladi cluk, ali bih zaista voleo da imam tonu toga! mladi luk - crno/beli mogao bih da pojedem u sezoni.. i van iste...

edit2: znate sigurno za onaj 'instant ramen' sto moze da se kupi kod nas, kada je sezona mladog luka, uz to mogu [naseckan] da ga pojedem kiloooooo! ali nije samo to... onaj zeleni deo, peruske... sa jajima... :((( tuzan sam jer se uvek setim da mi je istog potrebno tona, kao sto sam napisao. jeo bih ga sa kolacima!  :D

Edited by hoffnung

što sam imala svežeg povrća, pojelo se
videla luk jutros na pijaci ali više ne kupujem povrća, preživću, prelazim na zamrznuto

mene više zanima odakle renneu kukuruz [emoji3]
Linda

kuvam ko narodna kuhinja, jedem ko tarup*

i količinski preterujemo, moram da usporim. istina, izbacio sam doručak (nije najefikasnije kod mene, ali mi je najlakše, uveče se teško obuzdam, posebno ako uzmem nešto da popijem, a šta ću drugo...) pa uspevam kilažu da držim na istom, a to je itekako uspeh u ovim okolnostima.

ručali smo lagano, čorbica od zelja, pa grilovana orada sa tonom salate. posle slatko.

ali za večeru žena razvlači kore za pitu sa mesom. u međuvremenu kuvam jagnjeću glavu i iznutrice sa čorbu i sarmice, to u ponedeljak. kupio i dimljena rebarca i dva papka za pasulj. već sam zamrzao sočivo sa kranjskom. danas sam ispekao i marinirao i novu turu sardelica, našao jutros sveže u Ribarstvu.

inače, pijaca u bloku jutros sa osetno manje prodavaca i kupaca. u sve radnje puštaju po jednog. dosta ljudi sa maskama i rukavicama, čini mi se da se drži distanca...
proizvođači od kojih kupujem prilično zabrinuti da li će moći da nastave da rade narednih nedelja.

*tarup je poljoprivredna mašina koja sitni i melje sve ostatke na njivama, strnjiku, šiblje grane, kukuruzovinu, sve dezintegriše.

Citam vas ovde i mislim se krizna kujna a frizideri ko u restoranima jbt.
Inace ima mantra ma fb koju treba ponavljati : nisi gladan dosadno ti je...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

• Author

bilo bi jako dobro kad bi bi postojao taj jedan neki indirektni govorni chin™ i da se na primer zove ironija, ne znam da li je to izvodljivo :hihi:

sent from bubamoto

Ovih dana u kuhinji spremam samo pileću supu, izbacim posle kosti i meso, ionako ga ne jedem. A onda dodam lepo povrće. Meso i kosti idu kučetu ispred zgrade. Jedno jutro je odlično namirisao kad sam to nosila u kontejner, pratio me ispitivački "nećeš valjda da baciš", pa sam  izvadila iz kese i dala. Od tada čuvam za njega.

Edited by halloween