Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 hours ago, Кристофер Лумумбо said:

Danas ima 114 koronasa, verovarno ce to uci u danasnju statistiku.

Cvijetovi Naprdnjačkih mitinga uveliko cvetaju.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

nema to veze sa mitingom, ovo je vranje. 

1 hour ago, Drako said:

Meni je otac juce preminuo u kc kg i za to dirrktno okrivljujem ne covid vec jebeno vanredno stanje.

Covek koji je sa svoje 73 godine bio u relativno dobrom fizickom stanju je pre 10-15 dana otisao u selo, gde je radio ono sto i inace radi. U cetvrtak mu je pozlilo, prekjuce je bio u jednoj od kg ambulanti gde je ustanovljena anemija i problem sa bubrezim. Juce je oko 14.00 dobio jake bolove u stomaku, oko 16.30 je stigla hitna pomoc, u 17.00 je bio u kc kg, oko 20.20 smo privatnim kanalima saznali da je preminuo, razlog nepoznat, sumnja se na aneurizam.

Covek koji je ceo zivot proveo na nogama, sa 70+ godina cuvao 3, 4 i 5 godisnjeg decaka, je sedeo 45 dana zatvoren u 50 kvadrata. Kada se konacno dokopao svog sela, mislio je da moze sve kao i pre...

Ispostavilo se da ne moze.

Putuj ćale, i vidimo se jednog dana na nekom lepsem i normalnijem mestu, tvoj mali spajdermen vise nema svog "zlikovca" sa kojim ce da se bori za pravedniji svet.

Uzas. Moje saucesce, Drako.

52 minutes ago, theanswer said:

don't get me wrong, ali ako u ovom vranje clusteru ima 53 zaraženih, a samo 6 ima upalu pluća onda virus jeste prilično oslabio i možda preporuka dobrog doktora Nestorovića ne bi bila loša da je sad idealno vreme da mlađi ljudi steknu imunitet. naravno, pod uslovom da smanje kontakte sa rizičnijim osobama

Aha ako svi imaju savrseno zdrave roditelje koje nece videti naredna 2 meseca. Bas uobicajeno za Srbiju

1 hour ago, Drako said:

Meni je otac juce preminuo u kc kg i za to dirrktno okrivljujem ne covid vec jebeno vanredno stanje.

Covek koji je sa svoje 73 godine bio u relativno dobrom fizickom stanju je pre 10-15 dana otisao u selo, gde je radio ono sto i inace radi. U cetvrtak mu je pozlilo, prekjuce je bio u jednoj od kg ambulanti gde je ustanovljena anemija i problem sa bubrezim. Juce je oko 14.00 dobio jake bolove u stomaku, oko 16.30 je stigla hitna pomoc, u 17.00 je bio u kc kg, oko 20.20 smo privatnim kanalima saznali da je preminuo, razlog nepoznat, sumnja se na aneurizam.

Covek koji je ceo zivot proveo na nogama, sa 70+ godina cuvao 3, 4 i 5 godisnjeg decaka, je sedeo 45 dana zatvoren u 50 kvadrata. Kada se konacno dokopao svog sela, mislio je da moze sve kao i pre...

Putuj ćale, i vidimo se jednog dana na nekom lepsem i normalnijem mestu, tvoj mali spajdermen vise nema svog "zlikovca" sa kojim ce da se bori za pravedniji svet.

saučešće

1 hour ago, Drako said:

Strašno, najiskrenije saučešće, Drako.

Moje saučešće.

• Author

Drako, drzi se. Saucesce.

1 hour ago, theanswer said:

don't get me wrong, ali ako u ovom vranje clusteru ima 53 zaraženih, a samo 6 ima upalu pluća onda virus jeste prilično oslabio i možda preporuka dobrog doktora Nestorovića ne bi bila loša da je sad idealno vreme da mlađi ljudi steknu imunitet. naravno, pod uslovom da smanje kontakte sa rizičnijim osobama

Nije to ništa neuobičajen procenat ljudi sa lakšim simptomima. Plus to što ih sada ima 6 sa jakim simptomima, ne znači da za par dana neće biti već 10 ili 15.

50 ljudi je mali uzorak za bilo kakve zaključke posebno već u danu kada im je tek urađen test.

@drako

saučešće

Dr Kisić Tepavčevič: Prebrodili smo prvi udarac, virus neće nestati

Virus neće nestati, ali smo prebrodili prvi udarac i moramo da naučimo da živimo sa njim, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

IZVOR: B92
NEDELJA, 17.05.2020. | 10:13 -> 11:42

"Onog momenta kada je stručno data preporuka o popuštanju mera zasnovani su na idikatorima koji govore o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji", kaže on.

Dodaje i da nošenje maske na otorenom nema značajnu ulogu, ali da u zatvorenim prostorima ima.

"Pošte, banke, prodavnice, tu je nošenje maske odgovorno prema sopstvenom zdravlju. Zakonske odredbe nisu popularne i nisu se pokazale kao nešto efikasno", kaže ona.

Na pitanje da li očekuje nagli skok zaraženih, dr Kisić Tepavčević odgovara;

"Pad nikad nije linearan, ali ne očekuje se porast, Prebrodili smo taj prvi udarac. Nikada ne može da bude kao na početku".

Dodaje i da virus neće nestati, i da moramo naučiti da živimo sa njim.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=05&dd=17&nav_category=12&nav_id=1684773

Nisu popularne naročito u doba kampanje.

Inače, Darija jutros nije bila obaveštena o situaciji u Vranju iako tamošnji gradonačelnik tvrdi da su slučajevi potvrđeni prekjuče i juče.

Nemamo drugih evidentiranih žarišta osim Jure i epidemijski tok ide povoljnim tokom i očekivanim za ovo doba godine, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

http://rs.n1info.com/Vesti/a600470/Kisic-Tepavcevic-Nema-zarista-osim-Jure-ako-bude-drugog-talasa-bice-slabiji.html

Edited by vememah

Ne kapiram to "idealno vrijeme za prokužavanje", je li to znači da će da se vrati snažniji? 

glupost

@Drako

saucesce, drzi se.

@Drakomnogo mi je žao.

Moje iskreno saučešće.

Saucesce. Drzi se.

Background Picker
Customize Layout