May 17, 20205 yr Ko fol ugostiteljima su propisali mere kojih treba da se pridrzavaju a vikend facebook i instagram feed prepun snimaka sa žurki. Grle se ljudi.
May 17, 20205 yr Quote Informacija o novom korona virusu na dan 17. maj 2020. godine u 15 časova 17. maj 2020. U Republici Srbiji je do 15 časova 17. maja 2020. godine registrovano ukupno 10.610 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 6.526 osoba od kojih je 114 pozitivno. Hospitalizovano je 764 pacijenata. Na respiratorima je ukupno 18 pacijenata. U Republici Srbiji testirano je ukupno 181.272 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. U poslednja 24 časa preminule su 2 osobe. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 230. Ukupan broj izlečenih građana je 4.713. Veći od uobičajenog broja pozitivnih u Srbiji je posledica lokalnog žarišta u Vranju, gde je 53 od 114 novih pozitivnih. Zahvaljujući proširenom testiranju i većim kapacitetima za testiranje, žarište u Vranju je identifikovano u ranoj fazi i situacija, koja se prati kontinuirano, je već lokalizovana i pod kontrolom. Žariše je fabrika nameštaja "Dodić" koja je privremeno zatvorena, a testirani su kako zaposleni, tako i njihove porodice i ljudi sa kojima su bili u kontaktu. Zaraženi su u najvećoj meri asimptomatski bolesnici, bez ili sa minimalnim tegobama. Ukoliko se žarište iz Vranja isključi iz analize, brojevi u Srbiji i dalje pokazuju kontinuiran trend opadanja ispod 1% zaraženih od ukupno testiranih (0,97% u proteklih 24 časa). Srbija trenutno testira između 2 i 10 puta više po glavi stanovnika dnevno u poređenju sa regionom (preko 10 puta više od Albanije, 4 puta od Hrvatske i oko 2 puta više od Slovenije i Mađarske). Cilj je da se ovakvim obuhvatom testiranja uhvate sva potencijalna lokalna žarišta i stave pod kontrolu bez daljeg širenja kako bi se COVID-19 virus u potpunosti iskorenio na teritoriji Republike Srbije. https://www.zdravlje.gov.rs/vest/347513/informacija-o-novom-korona-virusu-na-dan-17-maj-2020-godine-u-15-casova.php Quote žarište u Vranju je identifikovano u ranoj fazi Hoće to da se 50 i kusur osoba zarazi i da četvoro zaradi upalu pluća za dan-dva. Edited May 17, 20205 yr by vememah
May 17, 20205 yr Quote Ukoliko se žarište iz Vranja isključi iz analize, brojevi u Srbiji i dalje pokazuju kontinuiran trend opadanja ispod 1% zaraženih od ukupno testiranih (0,97% u proteklih 24 časa). Da nema tog Vranja bili bi jedino corona free ostvro u Evropi. Pedeseti put izgovorena rečenica, samo što nije uvek bilo Vranje nego je nekad bio Niš, nekad Vršac, Ćuprija... Kao Perica kad ponavlja u šestom osnovne zbog kečeva iz matematike, fizike, biologije i hemije, ali da se te ocene isključe iz analize onda bi on bio skoro vrlo dobar učenik.
May 17, 20205 yr Meni i dalje nije jasno po kom kriterijumu biraju ljude za testiranje?Zabrinjava kad se cuje/procita da ljudi koji imaju respiratorne poteskoce ne bivaju testirani a dnevno se odradi(bar tako kazu) 6000 testova...Deluje da se radi gotovo random da bi se ispunila "norma".
May 17, 20205 yr Meni je otac juce preminuo u kc kg i za to dirrktno okrivljujem ne covid vec jebeno vanredno stanje. Covek koji je sa svoje 73 godine bio u relativno dobrom fizickom stanju je pre 10-15 dana otisao u selo, gde je radio ono sto i inace radi. U cetvrtak mu je pozlilo, prekjuce je bio u jednoj od kg ambulanti gde je ustanovljena anemija i problem sa bubrezim. Juce je oko 14.00 dobio jake bolove u stomaku, oko 16.30 je stigla hitna pomoc, u 17.00 je bio u kc kg, oko 20.20 smo privatnim kanalima saznali da je preminuo, razlog nepoznat, sumnja se na aneurizam. Covek koji je ceo zivot proveo na nogama, sa 70+ godina cuvao 3, 4 i 5 godisnjeg decaka, je sedeo 45 dana zatvoren u 50 kvadrata. Kada se konacno dokopao svog sela, mislio je da moze sve kao i pre... Ispostavilo se da ne moze. Putuj ćale, i vidimo se jednog dana na nekom lepsem i normalnijem mestu, tvoj mali spajdermen vise nema svog "zlikovca" sa kojim ce da se bori za pravedniji svet.
May 17, 20205 yr 1 minute ago, Drako said: Meni je otac juce preminuo u kc kg i za to dirrktno okrivljujem ne covid vec jebeno vanredno stanje. Covek koji je sa svoje 73 godine bio u relativno dobrom fizickom stanju je pre 10-15 dana otisao u selo, gde je radio ono sto i inace radi. U cetvrtak mu je pozlilo, prekjuce je bio u jednoj od kg ambulanti gde je ustanovljena anemija i problem sa bubrezim. Juce je oko 14.00 dobio jake bolove u stomaku, oko 16.30 je stigla hitna pomoc, u 17.00 je bio u kc kg, oko 20.20 smo privatnim kanalima saznali da je preminuo, razlog nepoznat, sumnja se na aneurizam. Covek koji je ceo zivot proveo na nogama, sa 70+ godina cuvao 3, 4 i 5 godisnjeg decaka, je sedeo 45 dana zatvoren u 50 kvadrata. Kada se konacno dokopao svog sela, mislio je da moze sve kao i pre... Ispostavilo se da ne moze. Putuj ćale, i vidimo se jednog dana na nekom lepsem i normalnijem mestu, tvoj mali spajdermen vise nema svog "zlikovca" sa kojim ce da se bori za pravedniji svet. Pretuzno, moje saucesce
May 17, 20205 yr 20 minutes ago, Drako said: Meni je otac juce preminuo u kc kg i za to dirrktno okrivljujem ne covid vec jebeno vanredno stanje. Covek koji je sa svoje 73 godine bio u relativno dobrom fizickom stanju je pre 10-15 dana otisao u selo, gde je radio ono sto i inace radi. U cetvrtak mu je pozlilo, prekjuce je bio u jednoj od kg ambulanti gde je ustanovljena anemija i problem sa bubrezim. Juce je oko 14.00 dobio jake bolove u stomaku, oko 16.30 je stigla hitna pomoc, u 17.00 je bio u kc kg, oko 20.20 smo privatnim kanalima saznali da je preminuo, razlog nepoznat, sumnja se na aneurizam. Covek koji je ceo zivot proveo na nogama, sa 70+ godina cuvao 3, 4 i 5 godisnjeg decaka, je sedeo 45 dana zatvoren u 50 kvadrata. Kada se konacno dokopao svog sela, mislio je da moze sve kao i pre... Ispostavilo se da ne moze. Putuj ćale, i vidimo se jednog dana na nekom lepsem i normalnijem mestu, tvoj mali spajdermen vise nema svog "zlikovca" sa kojim ce da se bori za pravedniji svet. jooj, drži se saučešće ja danas palila sveću, 6 godina prošlo kako mi je umrla majka, na groblje ne mogu da odem
May 17, 20205 yr Quote Општине и градови са највећим бројем до 17.5.2020. Ранг Територија Вредност 1 Врање 53 2 Град Београд 24 3 Лесковац 5 4 Пирот 4 5 Град Ниш 3 5 Бела Паланка 3 7 Сурдулица 2 8 Крушевац 1 8 Трговиште 1 8 Крагујевац 1
May 17, 20205 yr don't get me wrong, ali ako u ovom vranje clusteru ima 53 zaraženih, a samo 6 ima upalu pluća onda virus jeste prilično oslabio i možda preporuka dobrog doktora Nestorovića ne bi bila loša da je sad idealno vreme da mlađi ljudi steknu imunitet. naravno, pod uslovom da smanje kontakte sa rizičnijim osobama
May 17, 20205 yr 1 hour ago, maheem said: Ko fol ugostiteljima su propisali mere kojih treba da se pridrzavaju a vikend facebook i instagram feed prepun snimaka sa žurki. Grle se ljudi. danas sam na pijaci bio jedan od 10% koji imaju masku, svi veseli i opusteni
May 17, 20205 yr Danas u svim ostalim državama bivše SFRJ 56 slučajeva u Srbiji 114. Lideri u regionu.
May 17, 20205 yr 24 minutes ago, Drako said: Meni je otac juce preminuo u kc kg i za to dirrktno okrivljujem ne covid vec jebeno vanredno stanje. Covek koji je sa svoje 73 godine bio u relativno dobrom fizickom stanju je pre 10-15 dana otisao u selo, gde je radio ono sto i inace radi. U cetvrtak mu je pozlilo, prekjuce je bio u jednoj od kg ambulanti gde je ustanovljena anemija i problem sa bubrezim. Juce je oko 14.00 dobio jake bolove u stomaku, oko 16.30 je stigla hitna pomoc, u 17.00 je bio u kc kg, oko 20.20 smo privatnim kanalima saznali da je preminuo, razlog nepoznat, sumnja se na aneurizam. Covek koji je ceo zivot proveo na nogama, sa 70+ godina cuvao 3, 4 i 5 godisnjeg decaka, je sedeo 45 dana zatvoren u 50 kvadrata. Kada se konacno dokopao svog sela, mislio je da moze sve kao i pre... Ispostavilo se da ne moze. Putuj ćale, i vidimo se jednog dana na nekom lepsem i normalnijem mestu, tvoj mali spajdermen vise nema svog "zlikovca" sa kojim ce da se bori za pravedniji svet. Sučešće, Drako. Meni je lično otrežnjujući momenat bilo preteće slepilo mame. Na Uskrs dobija rupturu mrežnjače sa pretećom ablacijom iste. Izabrana doktorka odbija da joj da uput za ATD ( Kragujevčani znaju, specijalističke službe u okviru D.zdravlja), nije hitan slučaj. Potežem veze, dijagnostikuju joj to i šalju u ambulantu KC Kg gde se šalterska sestra krsti- Bože, zar sad laser da joj rade. Nakon potezanja veza, pretnji da će osvanuti u javnosti, laser je odrađen. Inače , primala sam svakog pacijenta, bio hitan ili ne ( stomatolog sam). Frapirao me je komentar da lekari koji nisu Covid angažovani, dolaze na posao jednom nedeljno.