Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

greska

Edited by Dimitrije

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

14 minutes ago, Dimitrije said:

Procitah ovu izuzetnu razmenu transcedetalnih misli, pa se zapitah: Gde se dedose ona moja i ina remek-dela sa jucerasnje diskusije?

Nista manje znacajno: cetvrti dan zaredom odnos zarazenih u odnosu na broj testiranih je negde izmedju 12 i 13% (doduse danas nesto jace od 13.07%).  U poslednjih 12 dana ovaj odnos je poprimio znacajnu negativnu korelaciju (p = 0.033 i korelacoponi koeficijent od -0.608).

O kakvoj letnjoj školi bulazne, pa deca rade po programu od zatvaranja škola.

Verujem da ne znaju šta pričaju.

Moguce da pustaju balon da bi uz manje buke proslo otvaranje skola od 1. juna kako bi se zatvorila skolska godina.

Just now, Tale said:

O kakvoj letnjoj školi bulazne, pa deca rade po programu od zatvaranja škola.

Verujem da ne znaju šta pričaju.

znaju, Kon je neki dan pričo o tome

navodno je ''letnja škola'' najbolja za prokuživanjetm dece

ali sam upamtila i da se malo nasmejao i rekao da ne veruje da će ga poslušati u tom segmentu

navodno bi bli spremniji za jesen ako bi se to tako izvelo

i da, nije Kon jedini u svetu koji je pričao o tome da deca treba da idu u školu

pokušaću da nađem nešto na tu temu pa ću staviti tamo na opšti topic

20 minutes ago, ToniAdams said:

A danilo? :(

Kakav crni kraj aprila

Već za dve-tri nedelje

28 minutes ago, Arkadija said:

Po onome ša mi sestra i sestrić pričaju, zatrpani su neprekidno. U pitanju je 6. razred, i nije bilo dana da klinac nije pisao nešto, radio domaće, pravio projekte za oto, čak i iz muzičkog, sve se to šalje nastavnicima. Jbt, ako stvarno ovo smatraju zajebancijom i raspustom onda su stvarno jebeno dno. Pogotovu što sigurno postoje deca koja su osetila ou epidemiju, na neki ružan način i umesto da ih sve pošalju preko leta na oporavak od svega, neee, oni će u jebenu školu-

Sve potpuno tačno. Mnoga deca imaju teške porodične situacije (a mi smo još kao neka fensi škola), mnogo rade, rade i nastavnici. Ja sam juče i prekjuče oslepeo od dopisivanja i upisivanja. Iz mog predmeta rade više nego inače, ali za moj predmet je i logično... Drugo nešto bi tu bilo vrlo čudno - časovi se najnormalnije upisuju u elektronski dnevnik. Ostale škole u opštini kao nastavnu jedinicu upisuju ono što je na RTS, mi upisujemo nastavne jedinice koje su nam normalno na redu, a RTS jedinice samo kao napomenu da su bile. Ne znam kako je kod drugih, kod mene klinci gradivo prelaze odlično - zato i imam mnogo posla. Ali svi upisuju u dnevnik časove, kao redovnu nastavu. Tako su svima rekli. Ispunjavaš propisan fond redovnih časova i to je dokumentovano . Ne znam šta bi se u tom slučaju nadoknađivalo. Ali ništa, ništa nije nemoguće...

15 minutes ago, Boza_zvani_Pub said:

Tako i meni zvuci, kao da misle da ce oslabiti? Oni nesto znaju sto svet ne zna? Kakav kolektivni imunitet kada nemamo pojma jos uveg gde je virus ni gde je vec prosao?  Testirali samo samo 18k (manje od 0.3%), potvrdeno zarazenih je u promilima, a testove na antitela jos ni nemamo. Slusao dam danas i Cuomo-a (guvernera Njujorka) na istu temu. Treba prvo da se razviju i proizvedu testovi kako na prisustvo virusa tako i na prisustvo antitela i to u kolicini da moze da se testira veci deo populacije u roku od par nedelja- te da se na osnovu te slike i tih rezultata napravi struktura i plan ukidanja mera

DKT je danas izjavila "sa lečenja je ukupno otpušteno oko 200 pacijenata čime se postepeno stvara i naš kolektivni imunitet"

200 ljudi od 7 miliona = krdo je prokuženo

Šarčević je juče pominjao 1. jun, DKT danas priča o 15. junu kao mogućem datumu za otvaranje škola. Definitivno se tu nešto sprema, rekao bih da očekuju da se tokom maja sve radno sposobno stanovništvo vrati na posao i onda realno postaje problem šta sa decom koja bi onda ostala kod kuće. 

pa ko kon koji je za ceo dan zaravnao krivu

"Pravi dokaz da je virus savladan je broj pacijenata koji je na respiratoru. I kada budemo imali većinu obolelih koji ne zahtevaju respiratore već smeštaj u ustanove kao što je Sajam, to će biti objektivan pokazatelj".

Zar ovo nije već sad slučaj? Ne kapiram izjavu.

1 hour ago, dùda said:

A što u Nišu nije sistem da takvi onda idu u Čair ? Što su li ga onda pravili ?

1 hour ago, InvisibleLight said:

to sam i ja htela pitati onda se setila da u hale idu potvrdjeno pozitivni al s blagim simptomima

a sto coveka bez simptoma hospitalizovali ne znam

vrv je kontakt nekog zarazenog, al opet, taktika da zauzimaju krevet nekom ko je bolestan je wtf

Objasnio Kon, čeka se pečat.

sve izgleda kao da moramo da prodjemo sa 70%

Darija saznala da ima autistične dece u Srbiji?! Alal vera

1 hour ago, InvisibleLight said:

al opet, taktika da zauzimaju krevet nekom ko je bolestan je wtf

Osobu koju je fasovala koronu (sa vrlo blagom kliničkom slikom) pre ca. mesec dana, bila u kućnoj izolaciji i čeka negativan rezultat drugog testa su hteli prvo da šalju na Sajam, pa u banju (izgleda da je to nova strategija za zaražene zdravstvene radnike sa blažim simptomima). Uspela je da to nekako odloži za jedan dan, sutradan stigao negativan nalaz. Sama ideja da nekoga šalješ bilo gde, da bi već koliko sutra mogao da se vrati kući je... nemam reči. 

Background Picker
Customize Layout