Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

71 novi slučaj, 259 testirano.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Sabac je prilicno miran i disciplinovan. Danima se rade dezinfekcije liftova, ulaza u zgrade, stepenista u zgradama, a u toku noci i peraci ulica izlaze sa Zavalovom vodom (ili necim slicnim sto sadrzi natrijum-neka me neko ispravi).

Sve vise firmi pomaze donacijama, neke prave maske i salju gde je najpotrebnije, zene iz Gradske Biblioteke takodje siju maske. 

Postavljeno je 10tak kanistera sa dezinfekcionim sredstvom - pravilo je da ljudi sipaju 2litre po glavi i kad se isprazni da jave na broj telefona ispisan na kanisteru.

U redovima ljudi stoje cutke, bez nekih komentara i dobacivanja, uglavnom pred bankama i apotekama. Po velikim marketima nema guzvi, vise su opterecene male komsijske radnje koje primaju samo po jednog ili dva kupca.

Pre dve noci je preminuo otac mog skolskog drugara. Zvao sam ga juce da mu izjavim saucesce, kaze da ga ljudi zove i mole da ne govori nadleznima da su se videli sa njegovim ocem, ako se potvrdi Korona. Uzasni ljudi, izgelda je veca sramota da se zaraze nego da umru. Inace tek jutros je stigla potvrda da je korona u pitanju, covek je imao problema sa plucima i pritiskom zadnjih godina.

0DE715B4-1B46-4D46-AD2B-7A1B3F2307A6.jpeg
Ponestalo lejzi begova i paravana

Edited by Spirit

Kažu da je epidemija pod kontrolom

Kakva glupa pitanja Goce™

4 hours ago, Jumanji said:

Stigle pare za promociju. Frka. :laugh:

Evropska unija (EU) ubedljivo najveći donator Srbiji, a u periodu od 2000. do 2015

"Ne treba biti nezahvalan i tradicija nam nalaže da kažemo hvala za svaku vrstu donacije. Ali moramo biti svesni šta su naši nacionalni interesi, kao i šta se od nas očekuje u procesu pristupanja EU", naglašava se u tekstu.

Još nije spreman sajam za prijem, bar tako rekoše

Još nisu odlučili da blokiraju beograd

2 minutes ago, ZerrorR said:

Znači, ako ja imam osobu od poverenja koja poznaje moje dete (blagi autizam) ja ipak treba da ga dam državi na čuvanje?! 

Biće mrtvih. 

Pa fino pise da je bilo kakav dogovor sa roditeljima moguc (navodi se primer nekih koji su kod rodjaka ostavili), a da ce se drzava snaci samo ako nema gde. Sto se bespotrebno iskrivljava i dize panika da ce otimati decu...

2 minutes ago, ZerrorR said:

Znači, ako ja imam osobu od poverenja koja poznaje moje dete (blagi autizam) ja ipak treba da ga dam državi na čuvanje?! 

Biće mrtvih. 

Ono sto je apsolutno jasno iz ovog teksta i svake izjave koja je navedena je da oni jednostavno nemaju pojma sta ce da rade ukoliko ovakvih slucajeva bude vise, radice ad hoc kao u ovom slucaju koji je Kon naveo. Necemo ih ostaviti na cedilu, drzava ce se pobrinuti, vazice pravila kao sto uvek vaze, klasicna opsta mesta koja zajedno znace samo jedno - nemamo pojma, nadamo se da situacija nece eskalirati do mere kad ce neko da plati to sto mi nemamo pojma.

Evo to je ono što sam govorio oko kzš sa doktorima[emoji769], to je ovo što je Kon rekao "Nas ako pitate mi smo za to da prestane svako kretanje ljudi ali ne pitamo se samo mi".

Dakle u krajnjoj liniji on i njegovo mišljznje nije konačno...

BTW, jasno se vidi ko je favorit[emoji769].

Dijana[emoji769] je dva puta brutalno presekla Kona. Kakvo govedo.

... Shiit has hit the fan...

3 hours ago, BraveMargot said:

a to da danasnji strucnjaci ne mogu da se porede s nekadasnjim strucnjacima mislim da je zaista porazno razmisljanje za sve naucnike koji su se usavrsavali i bavili naucnim radom u proteklih 30ak godina. pa valjda postoje neke nove tehnike i znanja, posebno u oblasti mikrobiologije, a zatim i u mogucnosti da se informacije brze ("onlajn") procesiraju?

Ja imam problem sa polu-rezultatima koje naucna zajednica dostavlja medijima, a onda idu bombasticni naslovi, pa ogradjivanje od istih.

Tipican primer je nedogovorno plasiranje vesti o hlorokinu kao leku. Ne vredi kasnije batrganje da su u pitanju samo pocetni, eksploratorni testovi, itd, itd...

Naucnici, boreci se za publicitet, svasta sufliraju medijima.

Background Picker
Customize Layout