March 25, 20205 yr 9 minutes ago, dùda said: meni je od jutros vest za neveru ona doktorka iz niša i priča o neregulisanom dijabetesu, potpuno sam u šoku. jer, moj muž ima dijabetes već 30 godina i mnogo toga u životu je podređeno tome, da sad ne širim priču ali je suština da oko takve bolesti nema igranja i Tu ima milion varijanti i baš me zanima šta se smatra ''neregulisano''. Možda je žena imala terapiju a opet nije uspevala da iskontroliše nivoe? Imam u najužoj porodici slučaj tipa 1 onsetovanog u 60oj godini bez naročitih simptoma pre.
March 25, 20205 yr 1 minute ago, dillinger said: Tu ima milion varijanti i baš me zanima šta se smatra ''neregulisano''. Možda je žena imala terapiju a opet nije uspevala da iskontroliše nivoe? Imam u najužoj porodici slučaj tipa 1 onsetovanog u 60oj godini bez naročitih simptoma pre. jeste, ima dosta inidivualnih razlika ali ona je bar bila u prilici da se sve ispita i reaguje kako treba
March 25, 20205 yr 44 minutes ago, Malvo said: Mislim, ove stvari koje su ispricali Kinezi, barem ove koje nam se javno prenose, stvarno nisu nekakva filozofija, to su i nasi cenjeni zvanicnici mogli da smisle drugog dana epidemije, da stave na papir koje su prednosti i mane. Kvaka je u tome da se neki razlozan plan do kraja sprovede u delo. pa mogli bi da su se u nekom trenutku svoje usrane karijere zaista bavili nečim drušveno korisnim ili strateškim, a ne punjenjem sopstvenih džepova. ili da bar nisu razjebali institucije i službe koje treba o tome da se brinu, jer ovo nije ništa što nije moglo da bude pokriveno planom unapred. mislim, ne znam za epidemiološke procedure ali iz prve ruke znam za situaciju kada su bile poplave koliko je improvizacije bilo jer je sve što je ranije zidano i postojalo bilo razjebano. i onda se improvizuje u trenutku, a boga pitaj ko u tom trenutku i na osnovu čijih saveta donosi odluke. nije baš neki fancy sektor sa mogućnostima za lapanje, pa tako imaš i Velju Ilića koji pizdi kad mu dodele to u nadležnost umesto kapitalnih investicija. i onda, naravno, ništa ne radi korisno već se bavi nečim. u slučaju poplava je sve postojalo napisano x godina ranije šta i kako treba raditi. ne bi bilo iznenađenje da postoji i za situacije kakva je ova, npr. jasno napisano gde i kako napraviti karantine, al fuckit ko će sad da buca po nekim tamo papirima i zove tamo neke naše ljude kad su tu ortaci finansijeri i kineska braća da njih pitamo.
March 25, 20205 yr Zanimljiv tekst o katantinu kod Variole vere Quote Lekcije iz karantina Jugoslovenska prestonica bila je sedište čak osam karantina u koje su smeštani oboleli, a kojih se svi sećaju kao dobro čuvanih „tvrđava“. Četiri karantina bila su u bolničkim ustanovama, dok su četiri bila smeštena u adaptiranim civilnim objektima – hotelima i motelima. Radovanović kaže da je velika lekcija naučena jedanaest godina ranije, kada je jedan slučaj velikih boginja zabeležen u Nemačkoj. „Oni su ispraznili jednu školu, u prizemlje su postavili lekare i sestre, na prvi sprat sumnjive pacijente, a obolelog na drugi sprat. „Mi smo isti taj princip preuzeli u jednom motelu na Avali, ali je komunikacija radio-vezom bila otežana jer je taj objekat bio iza brda.“ Iz tog vremena datira i utvrđivanje još jedne važne lekcije o formiranju karantina – zašto kasarne i sportske hale nisu pogodne za ovakve situacije. „Kasarne imaju velike spavaonice i samo jedan mokri čvor – ako se u spavaonici razboli jedan od desetoro, svi sa sprata moraju da ostanu u karantinu dok poslednji ne ozdravi, a bolest se neprekidno prenosi. „Mi smo tada smeštali ljude u dvokrevetne sobe, pa je ponekad druga osoba morala da ostaje duže – idealno bi bilo da su smeštani u jednokrevetne.“
March 25, 20205 yr 29 minutes ago, gone fishing said: koje smanjenje saobraćaja, to će se videti tek kada se uvedu mere da sve osim najosnovnijih grana stane, kada razni agenti i advokati zatvore kancelarije i ostanu kući, kada prodavci u tržnim centrima ostanu kući itd - tada možemo da pričamo o merenju uticaja saobraćaja na zagađenje, sada samo imamo preraspodelu i koncentrisanje vožnje u manjem delu dana zbog policijskog časa To smanjenje da 12 sati nema zivog qrca na ulici, kako koje smanjenje saobracaja?! Nema gradskog prevoza, nema medjugradskog, nema medjunarodnog. Jesi svestan koji je to broj vozila?
March 25, 20205 yr Za one kojima nešto znači: Konvoj sa građanima Srbije kreće ka Srbiji iz Slovenije oko 15h. Njih oko 200 u prvoj turi.
March 25, 20205 yr 5 minutes ago, Svarog said: mislim, ne znam za epidemiološke procedure ali iz prve ruke znam za situaciju kada su bile poplave koliko je improvizacije bilo jer je sve što je ranije zidano i postojalo bilo razjebano. i onda se improvizuje u trenutku, a boga pitaj ko u tom trenutku i na osnovu čijih saveta donosi odluke. nije baš neki fancy sektor sa mogućnostima za lapanje, pa tako imaš i Velju Ilića koji pizdi kad mu dodele to u nadležnost umesto kapitalnih investicija. i onda, naravno, ništa ne radi korisno već se bavi nečim. Kad su bile poplave, u Kolubari su, iako su imali info na vreme, pustili da voda potopi mašine jer je neko spustio slušalicu, pomislio "Poslaće to Nemci ponovo", okrenuo se na drugu stranu i nastavio da spava. Verujem da je to opšti model koji se ne menja i koji bi bio/je na delu prilikom svake nepogode.
March 25, 20205 yr možda još jednom treba da se ponovi na sajam (ili već gde, u neku izolaciju ) će ići samo POZITIVNI
March 25, 20205 yr Poplave su izvukli kolko su mogli volonteri sa psiholoskom pomoci, skupljanjem donacija i gradjenjem nasipa. Dakle sve na grbaci naroda. Ovi koji su trebalo to da rade su jeli govna.
March 25, 20205 yr Meni ako bi me testirali i našli da sam pozitivan (pisao sam već ja mislim da je već 70% populacije "pokupilo") i kažu "Ideš u" smeštaj". Mislim da ću ići, ne vidim drugu opciju. Jer, prosto u takvoj sam situaciji.E sad da li ću podsvesno da ignorišem simptome kada budu blagi, verovatno hoću...Ja sam u toku života radio i sa temperaturom od sigurno 38c, tako smo se navikli jbga...A, na žalost, pošto sam obišao te "smeštaje" za vreme poplava, plašim se da će organizacija biti loša, jedino što je ovo ozbiljnije pa možda med radnici budu više pitani na terenu... ... Shiit has hit the fan...
March 25, 20205 yr Author 32 minutes ago, slepa živana said: 28 dana 2 uzastopna negativna nalaza, ako cemo biti precizni... koliko je to u danima... mozda 5 mozda 55 ko zna
March 25, 20205 yr Just now, Milosh76 said: 2 uzastopna negativna nalaza, ako cemo biti precizni... koliko je to u danima... mozda 5 mozda 55 ko zna Tako je. Ne mora da bude 28 dana. A ne može biti duže od toga jer su to lakši bolesnici, znači ili ideš kući ili ideš u bolnicu ako ti se stanje pogorša. Niti ima logike da nekog zdravog držiš među ostalim pozitivnima.
March 25, 20205 yr Da li ce trositi testove ljude u karantinu? Normalni bi trosili, nenormalni bi stedeli i drzali ljude 28 dana, lakse im. Takodje, ko ce da hrani te ljude? I cime? Ko placa za karantin?