March 25, 20205 yr 34 minutes ago, InvisibleLight said: ima ovde bas o tome, da ne idemo u off 33 minutes ago, ToniAdams said: ciganini palili gume, seljanini palili njive To uopste nije naivno, jebes ima mater. “Jasno je nama da saobraćaj nije glavni uzročnik zagađena i da mi prioritetno treba da se bavimo načinom na koje se domaćinstva greju. Sa smanjenjem broja automobila na ulicama, u narednim danima ćemo tek jasno videti da to nije iz tog sektora”, naglašava Pantić. case closed - izvinjavam se prisutnima na offu
March 25, 20205 yr btw, kako ce sa zarazenima i kontaktima iz ostatka srbije, ko ce da ih vozi, kako ce to da organizuju? ili ce svaki grad imati svoj sajam? sve su osmislili besprekorno plus, policija i vojska, sanitarci... hm. jedno je kad im kažete da privedu osamucenog alkosa, da li ce bas biti motivisani da imaju blizi kontakt sa zarazenima? osim ako kod nas lanac komande i profesionalizam, te disciplna, nisu na visokom nivou kome samo treba ovakav dogadjaj da se aktiviraju.
March 25, 20205 yr 53 minutes ago, Time Crisis said: Kako će odlučiti, hvataće ljude po ulici i odvoditi na testiranje? Kao što su devedesetih hvatali izbeglice i vodili ih na ratište. Ista je to ekipa.
March 25, 20205 yr 2 minutes ago, Aleksija said: btw, kako ce sa zarazenima i kontaktima iz ostatka srbije, ko ce da ih vozi, kako ce to da organizuju? ili ce svaki grad imati svoj sajam? sve su osmislili besprekorno plus, policija i vojska, sanitarci... hm. jedno je kad im kažete da privedu osamucenog alkosa, da li ce bas biti motivisani da imaju blizi kontakt sa zarazenima? osim ako kod nas lanac komande i profesionalizam, te disciplna, nisu na visokom nivou kome samo treba ovakav dogadjaj da se aktiviraju. spominjali su čair u nišu i spens u novom sad... i u kikindi neki hostel i ne znam šta još. verovatno će biti svuda gde bude žarišta.
March 25, 20205 yr 1 minute ago, slepa živana said: spominjali su čair u nišu i spens u novom sad... i u kikindi neki hostel i ne znam šta još. verovatno će biti svuda gde bude žarišta. Sajam u NS-u, a Spens kao rezervna lokacija.
March 25, 20205 yr to nam faliiiii volimo te otdžbino naša covid hit e @Ravanelli Edited March 25, 20205 yr by kud u maglu Simoviću
March 25, 20205 yr 2 minutes ago, slepa živana said: spominjali su čair u nišu i spens u novom sad... i u kikindi neki hostel i ne znam šta još. verovatno će biti svuda gde bude žarišta. A gde da ih tovare, po tribinama? Hale su veliki prostori za sedenje, ali ne i lezanje.
March 25, 20205 yr 6 minutes ago, John Coltrane said: To uopste nije naivno, jebes ima mater. “Jasno je nama da saobraćaj nije glavni uzročnik zagađena i da mi prioritetno treba da se bavimo načinom na koje se domaćinstva greju. Sa smanjenjem broja automobila na ulicama, u narednim danima ćemo tek jasno videti da to nije iz tog sektora”, naglašava Pantić. case closed - izvinjavam se prisutnima na offu koje smanjenje saobraćaja, to će se videti tek kada se uvedu mere da sve osim najosnovnijih grana stane, kada razni agenti i advokati zatvore kancelarije i ostanu kući, kada prodavci u tržnim centrima ostanu kući itd - tada možemo da pričamo o merenju uticaja saobraćaja na zagađenje, sada samo imamo preraspodelu i koncentrisanje vožnje u manjem delu dana zbog policijskog časa
March 25, 20205 yr to je već primetno, bar štos tiče saobraćaja odokativnom metodom manje je vozila za 4/5 u odnosu na redovno stanje
March 25, 20205 yr meni je od jutros vest za neveru ona doktorka iz niša i priča o neregulisanom dijabetesu, potpuno sam u šoku. jer, moj muž ima dijabetes već 30 godina i mnogo toga u životu je podređeno tome, da sad ne širim priču ali je suština da oko takve bolesti nema igranja i da, iako u kući imam savršene uslove za samoizolaciju, otišla bih na sajam iz više razloga prvi je da ne ugrožavam muža koji je u rizičnoj kategoriji a drugi je što nisam ni ja baš u cvetu mladosti i nije isključeno da bi moglo svašta da se zakomplikuje, a mislm da bi mi pomoć bila dostupnija na sajmu jbg dakle, računam da ako bih preživela koronu, preživala bih i nekupanje i smrad a i neku šugu ak se već desi moj muž koronu teško da bi
March 25, 20205 yr 5 minutes ago, Malvo said: A gde da ih tovare, po tribinama? Hale su veliki prostori za sedenje, ali ne i lezanje. na terenu? bili su u Pioniru za vreme poplava Edited March 25, 20205 yr by levi
March 25, 20205 yr 39 minutes ago, maheem said: Da li biste poslali zaraženu osobu sa kojom živite i koju volite na sajmište? Ja bih otišao na sajam da sam pozitivan. I ne bih imao problem da to isto savetujem i drugima. Osnovni razlog za to je što će tamo biti lekarske ekipe i što će se bolje pratiti stanje pacijenata. To nije moguće u samoizolaciji, ako se nekome pogorša stanje naglo može da izgubi dragoceno vreme a ono je ovde presudno. Sve ostalo je nebitno kada se poredi sa tim: komfor, kontaktiranje sa svetom, pitanje slobode kretanja...
March 25, 20205 yr 9 minutes ago, maharaja said: Što se mene tiče, i u umiranju ljudi moraju da imaju svoje dostojanstvo, jer to na kraju jedino ostaje. U Vulinov konc logor ne bih poslao ni nekog neprijatelja (nije da ih imam, ali ajde) a kamoli bližnje. A što se tiče Kineza, o njima se ne zna ništa osim da su Kinezi. Barem ja nisam video da se o njima pričalo kao živim bićima sa imenom i prezimenom, radnom biografijom i pređašnjim iskustvom. Ako neko ima info, neka podeli. Sajmište je valjda za izolaciju lakših slučajeva i zdravih ali sumnjivih. Za umiranje još uvek ima mesta u bolnicama Mada su i bolnice daleko od dostojanstvenog Edited March 25, 20205 yr by levi