February 9, 20214 yr Laze ta ko pas,ovde u AR sve mirno.mozda je kod vas, o gospode, mirno, zato shto su oni otishli kod njih? sent from bubamoto
February 9, 20214 yr Jok,zvao ortakinju,radi u kovid ambulanti,kaze mi da je mirno,par slucajeva dnevno. Edited February 9, 20214 yr by Bogotac
February 9, 20214 yr Aranđelovac 17, 9, 12 u prethodna tri dana. Nisam gledao dalje. To su brojke za malo mesto.
February 9, 20214 yr Pojma nemam vise, navescu primer, pre neku nedelju, moja osptina, 23 zarazenih dnevno, ide drugaricina cerka u kovid ambulantu, kaze nigde nikog, nema razloga da laze..mozda negde i pumpaju brojke, dodaju ono sto nisu unosili pre..kod nas je sve moguce..negativna, inace.. Edited February 9, 20214 yr by Misko
February 9, 20214 yr 29 minutes ago, Jozef K. said: Aranđelovac 17, 9, 12 u prethodna tri dana. Nisam gledao dalje. To su brojke za malo mesto. Ima nas sa selima 70K,zar su ovo gore velike brojke?Cini mi se da ne.
February 9, 20214 yr to su brojke propocionalne onim na nivou republike. a tendencija moe da bude ovakva ili onakva, iz toga se ne vidi. kod nas u jagodini, po mojim saznanjima, je prilicno veliki broj ljudi koji se javlja u kovid ambulantu zadnjih dana.
February 9, 20214 yr 9 minutes ago, Bogotac said: Ima nas sa selima 70K,zar su ovo gore velike brojke?Cini mi se da ne. na wiki piše da Aranđelovac ima 25k ljudi, a cela opština 46k
February 9, 20214 yr 1 hour ago, Bogotac said: Laze ta ko pas,ovde u AR sve mirno. Vidi, pošto sam kupio, po toliko prodajem. Znam da je u prvom talasu prvo skočila cifra u Arandjelovcu, plus žena je ozbiljna i nema razlog da me laže. E sad, da li ona preuveličava ili šta je u pitanju - ne znam.
February 9, 20214 yr Ako su lagali mene,ja lažem vas fazon... jedan od brojnih lajtmotiva ovog haosa.... Edited February 9, 20214 yr by Misko
February 9, 20214 yr 2 hours ago, Misko said: Ako su lagali mene,ja lažem vas fazon... jedan od brojnih lajtmotiva ovog haosa.... Ne znam da li se ovo odnosi na ono što sam ja napisao? Ali i da se odnosi i da se ne odnosi, grešiš. Jedan od lajtmotiva ovog haosa je neograničena i neselktivna dostupnost informacijama i njihovo neodgovorno korišćenje - ono što je WHO još pre skoro godinu dana nazvala - infodemija. Da ti objasnim na plastičnom primeru - izjavi lekar A koji je najodgovorniji i najupućeniji za neki region kad je COVID u pitanju da u nekom B gradu postoji povećanje broja slučajeva i da to iz dosadašnjeg iskustva znači sledeći talas bolesti - onda se javi neki C koji kaže "Ali neeee, ja sam prošao pored COVIDa/rekla mi drugarica/komšika/ poznanica da nije strašno". Na to se nadoveže neki D koji kaže "ja sad gledam statistiku bilo 9, pa 10 pa 13....nije to strašno".....onda će se javiti neki E koji će reći npr "ja znam troje ljudi iz grada B koji su se zarazili u proteklih nedelju dana"..........itd itd Nastaje haos. Znaš li kako je SFRJ tamo 1972. zaustavila za samo tri meseca Variolu Veru, jednu od najzaraznijih i najopasnijih bolesti poznatih ljudskom rodu ? I sa samo 130ak zaraženih? Nije bilo informacija posle A. Iliti niko nije smeo ni da Bekne. Edited February 9, 20214 yr by steins
February 10, 20214 yr Naravno da će nastati infodemija kad niko više ne veruje državi nizašta jer je dokazano i sistematski lagala za sve poslednjih x godina. I lekari su takođe prokockali poverenje, počev od klovnova iz KŠ pa čak i do nekih eminentnih stručnjaka a la Danica Grujičić koji su lupali gluposti za sve pare. I zato sad kad lekar kaže nešto masa ljudi dovodi u pitanje, pošto se struka pokazala jednako sluđenom i dezorganizovanom (makar naoko) kao i običan plebs.
February 10, 20214 yr I onda se postavjla pitanje, kome verovati? Internetu? lekarima? Stručnjacima? NIkom?