March 22, 20205 yr Često se provlači pitanje zašto se ne testira više (posebno ako su poslali kinezi "testove"). Ne postoje masovno proizvedeni testovi tipa ELISA testova (kinezi su nam verovatno poslali reaktante za obavljanje testova) kakvi postoje za neke druge viruse. Postoji generalni test da se detektuje proizvoljni genetički materijal, pa su na osnovu toga njemci napravili konkretan PCR test - ali je test još poprilično mukotrpan i manualan (ali se sa specijalizovanom opremom može delimično automatizovati). Pored specijalne opreme i lab mora zadovoljavati određene kriterijume, tako da nije tako lako skalirati, ako nemaš izgrađene research medicinske institute koje mi očigledno nemamo kao Koreja... Više na linku https://www.theverge.com/2020/3/17/21184015/coronavirus-testing-pcr-diagnostic-point-of-care-cdc-techonology Tako da se ne uzdajte previse u testiranje dok se ne naprave neki mass produced testovi. Eventualno bi mogli da uduplamo kapacitet, npr. kad bi još jednu laboratoriju opremili i još tehničara zaposlili, ali povećati testiranje 10 ili 100 puta je nemoguće.Postoje kitovi, jckoreja ihcnapravila još 20 i bekog januaraПослато са Mi 9T помоћу Тапатока
March 22, 20205 yr 22 minutes ago, darling said: imas jednu brigu manje u zivotu, keva ti je prezivela koronu. imas sve ostale brige ovog sveta, ali tu jednu nemas. da, ali je strašno jer niko nije ništa znao a šetali su se okolo ne znaju ni dan danas, osećaj sigurno nije prijatan
March 22, 20205 yr 7 minutes ago, steins said: Postoje kitovi, jckoreja ihcnapravila još 20 i bekog januara Послато са Mi 9T помоћу Тапатока A sta su test kitovi? Idealno bi bilo ono sto postoji za mnoge bolesti. Elisa test - uzorak se sipa u nesto na test i ako promeni boju, zarazen si... Da jedan izvor da imaju neke brze testove? Evo jos jednog clanka koji opisuje korejske testove kao iste ove PCR koji su mukotrpni (u verge clanku imate opis, ali dodaje se gomila reaktanata u preciznom redosledu, uzorak se termociklira, greje pa hladi pa greje pa hladi i sl...) i zahtevaju specijalizovanu opremu https://www.wired.com/story/everything-you-need-to-know-about-coronavirus-testing/ Edited March 22, 20205 yr by Spooky
March 22, 20205 yr http://rs.n1info.com/Vesti/a580627/U-Novom-Sadu-red-za-pricest-za-sve-verenike-ista-kasicica.html Tabu tema?
March 22, 20205 yr psi se smeju izvoditi između 20 i 21h max 200 m od prebivališta, stariji od 65 nedeljom mogu između 3 i 8 ujutru u prodavnice. sad sam tako pročitala. evo ovde: http://gerila.rs/staro/nove-mere-vlade-policijski-cas-od-17h-do-5h-setnja-kucnih-ljubimaca-od-20h-do-21h/ Edited March 22, 20205 yr by ordi
March 22, 20205 yr Just now, Lucia said: http://rs.n1info.com/Vesti/a580627/U-Novom-Sadu-red-za-pricest-za-sve-verenike-ista-kasicica.html Tabu tema? Ne. mislim da slobodno možemo reći da su svi u tom redu debilčine i da bi milicija trebala da to razbije ili makar da mentolu od popa da pakovanje plastičnih kašika, jebem ga u usta
March 22, 20205 yr 10 minutes ago, dùda said: da, ali je strašno jer niko nije ništa znao a šetali su se okolo ne znaju ni dan danas, osećaj sigurno nije prijatan nije, ali nisu znali ni doktori da prepoznaju. ne treba prebacivati sebi ako ne radis namerno. ja sad razmisljam o komsinici, zeni od 70+, koja se, sad vec ne mogu da odredim koliko, pre dvadesetak dana, zalila da kaslje, da je bole pluca i na bol u bubregu. kad sam je srela, bila kod lekara, dijagnoza grip, al posle ajatolahove price pomisljam da je ona takodje korona. Edited March 22, 20205 yr by darling
March 22, 20205 yr Just now, Ravanelli said: Ne. mislim da slobodno možemo reći da su svi u tom redu debilčine i da bi milicija trebala da to razbije ili makar da mentolu od popa da pakovanje plastičnih kašika, jebem ga u usta +1 Mi živimo sa gomilom besvesnih bizgova... Svest o društvenoj odgovornosti ne postoji, kao ni država...
March 22, 20205 yr ako je korona ovde pre onog datuma onda sva njihova merenja nemaju smisla, mozda zato ne testiraju vise, rekli su realno 2K.Sada treba izgurati 24L, dve nedelje zbog onih 318K mora L zbog crkava ocigledno nemaju nameru da se primire poslati kolegi konu Edited March 22, 20205 yr by villiem
March 22, 20205 yr 2 minutes ago, Ravanelli said: Ne. mislim da slobodno možemo reći da su svi u tom redu debilčine i da bi milicija trebala da to razbije ili makar da mentolu od popa da pakovanje plastičnih kašika, jebem ga u usta Ali niko nikad se nije zarazio od one kašičice...common knowledge
March 22, 20205 yr Ne. mislim da slobodno možemo reći da su svi u tom redu debilčine i da bi milicija trebala da to razbije ili makar da mentolu od popa da pakovanje plastičnih kašika, jebem ga u ustaoni veruju da gospod odlucuje o njihovoj dobrobiti i jebe im se zivo. a mi moramo da shvatimo i da se saseremo od poshtovanja jer pravoslavlje sent from bubamoto
March 22, 20205 yr 6 minutes ago, Ravanelli said: Ne. mislim da slobodno možemo reći da su svi u tom redu debilčine i da bi milicija trebala da to razbije ili makar da mentolu od popa da pakovanje plastičnih kašika, jebem ga u usta Nije brate vec popu robija
March 22, 20205 yr 2 minutes ago, gospa buba said: oni veruju da gospod odlucuje o njihovoj dobrobiti i jebe im se zivo. a mi moramo da shvatimo i da se saseremo od poshtovanja jer pravoslavlje i to je na nekom nivou u redu, al nemoj onda da mi pop zauzima resurse na ve me a. Edited March 22, 20205 yr by darling
March 22, 20205 yr Ali niko nikad se nije zarazio od one kašičice...common knowledge I to je SREBRO OSVEŠTANO. Kakvi kreteni... I vlast što ne samo da se ne zamera nego još prenosi... Sent from my H3213 using Tapatalk