October 22, 20204 yr 6 minutes ago, Anonymous said: To je malo čudno. Moja drugarica je preležala koronu među prvima (kukao sam na počecima ovog topika) i još uvek ima antitela, a moj poznanik je preležao koronu pre dva meseca i nikad nije dobio antitela. Jedina logika koja mi pada na pamet je da je ta drugarica jedva pretekla, a ovaj je imao blage simptome. To da nije dobio antitela je malo verovatno, mozda losa laboratorija, a da slucajevi sa pneumonijom imaju visi titar antitela u odnosu na blage i asimptomaticne forme je dokazano studijom: 5. Conclusions The neutralizing antibody was detected in most of the mild COVID-19 patients after the 3rd week of illness even in asymptomatic cases, although the titers were lower compared to those in pneumonia patients, and its significance needs to be elucidated.
October 22, 20204 yr 4 minutes ago, Anonymous said: Radio tri puta test. Sve u redu, moguce je, ali mi je poznanica i umrla sa nekoliko negativnih testova na Covid, a malo je neuobicajeno da osobe u njenim godinama i kondiciji, sa karijerom u sportu, koje ne piju, ne puse, ne drogiraju se, umiru u maju mesecu sa obostranom upalom pluca, pa sam razvio sumnju u opremljenost laboratorija i dijagnosticke mogucnosti. Mozda gresim.
October 22, 20204 yr Meni je nelogicno da se taj srpski januarski nije rasirio, jer onaj u Vuhanu je buknuo bez problema. Kako se bolnice nisu napunile do februara?
October 22, 20204 yr 8 hours ago, Tsai said: "ja sam to prelezho jos proshlog oktobra bajo moj" nosilac korona spomenice 2019. prvokoronac
October 22, 20204 yr Kako agencija Beta nezvanično saznaje obolelo je šest korisnika Gerontološkog centa u Kragujevcu. Iz ove ustanove je saopšteno da su na spratu Objekta 3 smešteni pozitivni korisnici u tri sobe i svi su nepokretni i hronično oboleli. U ostalim sobama su korisnici koji su negativni, ali suspektni zbog boravka u istom prostoru sa pozitivnim. Na osnovu preporuka infektologa Kliničkog centra, tri korisnika su upućena na pregled u KC gde su dva zadržana, a jedan vraćen u ustanovu. Sve tri osobe su sa negativnim PCR testom. https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=10&dd=22&nav_category=12&nav_id=1751443
October 22, 20204 yr Sinoć bili u Ušću da nešto pokupujemo i to je to do proleća tamo da se ide što se mene tiče. Nema mnogo gužve, kafići prilično puni sa nula maski, van toga jedno četvrtina nema masku ili je nosi ispod brade. U Deichmannu jedna devojka sa maskom ispod brade kinula pola metra pored mene i poče da se smeje, otprike e jebi ga šta ćeš, dešava se. I ja sam se baš smejao ispod maske 🤨
October 22, 20204 yr Žena mog rođaka (vojno lice u vojsci rep. Srpske) bila u decembru u Wuhanu, službeno, mislim desetak dana. Kad se vratila, razbolela se, i ona i muž se rastavljali sa životom 10 dana. Oboje mladi i zdravi. Još nekoliko njenih kolega se tada razbolelo. Dakle decembar. Nisu se posle testirali.
October 22, 20204 yr A otkud toliko i toliko dugo stisavanje od juna-jula, kad je realno bila katastrofa, pa do danas? Skola je pocela pre mesec i po dana. Meni se pre cini da nije nista gore nego inace, ali svuda u okolini cifre dramaticno rastu, pa i ovi moraju da ih prate da ne bi bili provaljeni.
October 22, 20204 yr Popular Post vreme je da prestanemo da govorimo o njihovim ciframa, one nisu pokazatelj nichega, osim kako neki drzavni lelemud zamishlja upravljanje krizom. samo se upletu neuroni bezveze, u pokushaju da savladaju nizove besmislenih informacija. njihovi brojevi ne govore nishta shto bi moglo da se korelishe sa stanjem na terenu. a kad bude njesra, videce se bez problema.sent from bubamoto
October 22, 20204 yr Cekaj, jel od kovida odlaze, ili sta?Posredno .Ne. Ili bataljuju posao ili pale preko tj. planiraju da pale... EDIT:Ovo oko testova, imam u okolini baš dosta ljudi koji su imali te upale pluća i teška stanja, ali baš prvi put u životu, a nije da su nešto bili neoprezni, naprotiv... Očigledno da je ovaj virus "lukav" Mislim da je jasno da nam se priroda na***ava majke. Da smo pomislili da smo je "pročitali" i da ništa novo ne može da stavi pred nas... Eeee pa neće biti.... Shiit has hit the fan!
October 22, 20204 yr 26 minutes ago, gospa buba said: vreme je da prestanemo da govorimo o njihovim ciframa, one nisu pokazatelj nichega, osim kako neki drzavni lelemud zamishlja upravljanje krizom. samo se upletu neuroni bezveze, u pokushaju da savladaju nizove besmislenih informacija. njihovi brojevi ne govore nishta shto bi moglo da se korelishe sa stanjem na terenu. a kad bude njesra, videce se bez problema. sent from bubamoto +1 prati se guzva na Torlaku i ispred COVID ispostava za uzimanje briseva. Zemunska je pored OS Svetozar Miletic, prodjem tamo barem jednom dnevno, nikada nikoga ispred, samo prekjuce video coveka naslonjenog na stub (vrv mu je bilo lose) Problem je sam sto kada se bude saznalo pravo stanje (po punim bolnicama), bice virus vec u zamahu. Trenutno, ne poznajem nikoga da je bolestan (sem kolege koji je virus pokupio u Hercegovini i koji se do sada vec oporavio) Edited October 22, 20204 yr by Caligula
October 22, 20204 yr 31 minutes ago, Frank Pembleton said: Posredno . Ne. Ili bataljuju posao ili pale preko tj. planiraju da pale... Meni je drzavna politika (cak i Vuciceva) u ovoj situaciji potpuno suluda: oni nisu ponudili nikakav bonus, povecanje plate, osiguranje, ama bas nista zdravstvenim radnicima. Ono, ni 10% stimulacije. Ovi se ubijaju od posla (i svakojakog rizika) realno za siću, za kikiriki. Cudi me da jos uvek sve ovo nekako funkcionise. Edited October 22, 20204 yr by Caligula
October 22, 20204 yr 33 minutes ago, gospa buba said: vreme je da prestanemo da govorimo o njihovim ciframa, one nisu pokazatelj nichega, osim kako neki drzavni lelemud zamishlja upravljanje krizom. samo se upletu neuroni bezveze, u pokushaju da savladaju nizove besmislenih informacija. njihovi brojevi ne govore nishta shto bi moglo da se korelishe sa stanjem na terenu. a kad bude njesra, videce se bez problema. sent from bubamoto Ma jasno, kod njih su cifre iskljucivo u sluzbi cilja koji su zamislili, ali pitanje je sta sada imaju na pameti? Hitne sednice, dramaticni rast, vanredne mere i ostalo, rade to sa nekom idejom, a izgleda mi da je odozgo stigla direktiva da moraju da prate situaciju u regionu kako ne bi bili potpuno delegitimisani i spolja. Ili da se ne bi videlo da su bezocno lagali u drugom talasu.
October 22, 20204 yr Author "Neće biti uvođenja novih mera, već pooštravamo postojeće. Mnogo toga od nas zavisi, doneli smo odluku da uvodimo brze testove, poboljšavamo brzu dijagnostiku kovida 19," rekao je dr Srđa Janković.Neće za sada biti obaveznog PCR testa za one koji ulaze u Srbiju, ali je on precizirao da se više ne može tolerisati "stalno kršenje mera"."Radimo i na pravnom okviru, ne želimo više da gledamo slike masovnog kršenja mera," rekao je dr Srđa Janković.On je dodao da ne postoji još uvek potreba za zatvaranjem škola i prelaskom na online režim.