Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ali, zasto onda statistike pokazuju smanjenje, s kojim se ciljem laze sada ako je tako, u junu je zbog izbora bilo, sad, ne razumem:unsure:?Sta im znaci da u jednoj nedelji bude 30, a da vec sledece uvode vs? Na stranu to sto je veeomaa rizicno uopste uvoditi i vs, probali su u julu, znamo sta je bilo...

Edited by Misko

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

3 hours ago, Paul Gompitz said:

U pitanju je sto smo sirotilja pa u februaru i martu nismo bili na skijanjima po Austrijama ili kakvim drugim putovanjima. To nas je spasilo pomora u prvom talasu. 

+1

3 hours ago, Paul Gompitz said:

Brojke su nam cudnovato niske jer su fantasticno lazirane, a nije iskljuceno ni da je nasa struka naprosto nesposobna da prebroji mrtve u jednom danu u svim bolnicama u zemlji i zbroji to sto je prebrojala.

Brojke rastu svuda u Evropi pa i kod nas. Od oktobra kad se pozatvaraju prozori i zivot predje unutra ce tek rasti. 

Iz nekog razloga kod nas trenutno ne raste. U julu su bili značajno veći brojevi nego danas. Vidi se dobro po stanju po bolnicama. Ko je u kovid sistemu, ko se sprema, koliko je opterećenje, ... Sad je sve mnoooogo bolje. U julu sam znao baš dosta obolelih, trenutno ne.

Da li što je još sunčano, da li smo se u julu očeličili, đavo će ga znati. Nose se maske, pogotovu kad je starija populacija u pitanju. Ostaje nam samo da se nadamo da uskoro neće biti (mnogo) gore. 

Ali, cemu onda price o vs?Ne bi me cudilo da je neko pustio patku namerno, Panic to nacuo pa objavio javno..ne znam, da se desava ne znam sta, znalo bi se, ovako ili onako...

Panić opako lupeta.

Priča o VS  može da buva da bi se narod naplašio i počeo da poštuje mere.

Opet, može da bude i realna najava zbog dešavanja koja će verovatno pratiti isticanje roka za formiranje vlade 

Sudeći po nepostojanju gužvi ispred higijenskog zavoda u Novom Sadu poslednjih nedelja daleko smo od katastrofe. Krajem juna i u julu su bile ogromni redovi. Prokužili su nas ozbiljno tokom maja, juna i jula. Drugačije ne znam da objasnim mirnu epidimiološku situaciju u ovom trenutku. Posebno što opet preovladava faza opuštenosti, sve je više ljudi po radnjama bez maski. Preovladava i stav o malo jačem gripu.

To i ja mislim..a i nije prvi put da se tako nesto "suska", pa pre samo nedelju dve smo imali trac o trecem talasu koji pocinje 20, 17 septembra..s tim sto i ne iskljucujem eventualnu mogucnost treceg talasa, ali mi je sve to oko vs malo premature, out of order..ako idemo nekom logikom, ako bise naglo ovecao broj, prvo bi s epoostrile mere, pa bi se sacekalo dve trinedelje, i ako rezultata nema, i ako je jos i gore, tek onda bi se eventualno islo na vanredno stanje mozda...prema tome, najranije u drugoj polovini oktobra, i to ako dodje do necega, cega za sada nema ni u naznakama..

Edited by Misko

3 hours ago, Facundo Orellana said:

Prokužili su nas ozbiljno tokom maja, juna i jula.

Sredinom jula jedan kolega sa posla se razboleo (temperatura, stomak, ukus... sve poznato). Na poslu nastala blaga panika, jer je na takvoj poziciji da sa svima sarađuje i sa svima je imao kontakt.

Da prekrati paniku direktor pošalje celu firmu na testiranje na antitela - nekakav kvantitativni test, u privatnoj laboratoriji. Ishod: od 27 testiranih ljudi, četvoro je imalo antitela - uključujući i sekretaricu koja je bila baš bolesna dve nedelje pre toga i ležala dve nedelje (sa svim covid simptomima). 

Nije neki ogroman statistički uzorak, ali u julu od 27 ljudi, 4 ima antitela (od tih četvoro troje nikakve simptome, a sekretarica, koja jeste bila bolesna dobila je numerički najmanji rezultat; mislim da je bio u procentima)

Ovaj sa početka priče je jedini radio PCR - negativan!

Treba mi informacija glede propisa za ulazak hrvatskih drzvljana u Srbiju? Mogu da udju bez testa?

17 hours ago, Tale said:

Priča o VS  može da buva da bi se narod naplašio i počeo da poštuje mere.

Opet, može da bude i realna najava zbog dešavanja koja će verovatno pratiti isticanje roka za formiranje vlade 

Što veze nema sa Panićem (pošto je, jel' da, na suprotnoj strani). Realno bi trebalo da završi u zatvoru zbog izazivanja panike. U ovoj državi se ne zna ko je gori od kog.

Edited by Anonymous

5 minutes ago, Anonymous said:

U ovoj državi se ne zna ko je gori od kog.

Nije to bez nista: svesno, ali pre nesvesno, devalvira se ama bas svaka kategorija drustvenog zivota.

Pa tako i vanredno stanje na ciji bi se samo pomen iole ozbiljna drustva narogusila, shvatila da su stvari ozbiljne, da nema zezanja...

Ovako, cak je i ta, ni malo naivna rabota kao sto je vanredno stanje koju ozbiljna drustva koriste kada je bas stani-pani, istinska frka, pretvorena u svakodnevnu postapalicu, svedena na kako ko hoce i kako se kome svidja...

Bas kao u onoj prici iz citanke za 1. razred, onoj o cobaninu koji je stalno vikao i zvao u pomoc zbog vuka...

Da bi na kraju, kada je - nedajboze - vuk stvarno dosao, niko stvar nije uzimao ozbiljno.

I kao sto se u Srbiji dogadja, ciljano, i sa svim ostalim institucijama, aferama, drustvenim pojavama...

6 hours ago, Anonymous said:

Što veze nema sa Panićem (pošto je, jel' da, na suprotnoj strani). Realno bi trebalo da završi u zatvoru zbog izazivanja panike.

E jebi ga sad :D

6 hours ago, Anonymous said:

Što veze nema sa Panićem (pošto je, jel' da, na suprotnoj strani). Realno bi trebalo da završi u zatvoru zbog izazivanja panike. U ovoj državi se ne zna ko je gori od kog.

Možda su mu i smestili takvu informaciju, znajući da će je on javno objaviti. 

Background Picker
Customize Layout