Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

25 minutes ago, Jozef K. said:

Nije ovaj virus tako smrtonosan da zahteva toliku pažnju.

Kako te bre nije sramota: Svedska, serem joj se u model, sudeci po podacima koje daje Worldometar (Vememah me naucio :sleep:) ima vise mrtvih od 1 Kine, Amerika, zemlja obecana jos malo pa ce da uknjizi 200,000....

Za cirka 6 meseci: u Vijetnamu je za cirka 15 godina izgubila mozda 60,000, u celom WW2 nepunih 300,000...

Ne zahteva paznju virus koji je poremetio sve sto se poremetiti moze i to planetarno :isuse: 

I ti koji si nosio masku da ne preneses virus nikome, ali je nosis zbog nekog opsteg nacela...

I po koga bre to nije toliko smrtonosan?

Jebote, jebote....

Fuj bre...:puke:

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Ali koliko se ljudi nenormalno ponasaju ja ne mogu da verujem, posmatram danas u trznom centru, kad udju maska je na bradi, i tako setaju, idu gore-dole, a kad udju u neki lokal tipa dm stave masku, pa kad izadju opet skinu na bradu :isuse: ali i dalje si u trznom centru somino! To mu ja u sebi kazem...

ja cu josh malo razmishljati o tome. necu nishta da kazem. mozda neshto propushtam.

Slovačka ima 7 mrtvih na milion stanovnika, a Švedska 568. Zaključak: treba slediti švedski model. :isuse:

Edited by vememah

38,5

Odosmo u ambulantu.

Ovde već pominjana moja sestra je sinoć dobila cirkularni sms od nekog načelnika, koji počinje sa: "S obzirom na sve goru epidemiološku situaciju, molimo vas..." i ide uputstvo kako da raportiraju slučajeve na taj i taj broj, kako da se budu dostupni tad i tad, znači neki organizacioni detalji. 

1 hour ago, Tale said:

38,5

Odosmo u ambulantu.

Drzte se...

7 hours ago, gospa buba said:

mene je malo sramota da se slabi i stari tako pushtaju niz vodu, kao shto su oni uradili odmah.

A sto da te sramota, pa na brdovitom Balkanu to smo imali kudikamo pre Svedske u kojoj ides u zatvor ako popreko pogledas sopstveno dete, toliko su, mislim, танкоћутни i osetljivi...

Samo sto smo mi to zvali лапот i nismo se bas nesto hvalili da nam je sistem najbolji na svetu, kad ono vidis svi su dosli na te pozicije...:fantom:

1 hour ago, Tale said:

38,5

Odosmo u ambulantu.

Izveštavaj

Držite se

Hvala, javljam.

Ovde već pominjana moja sestra je sinoć dobila cirkularni sms od nekog načelnika, koji počinje sa: "S obzirom na sve goru epidemiološku situaciju, molimo vas..." i ide uputstvo kako da raportiraju slučajeve na taj i taj broj, kako da se budu dostupni tad i tad, znači neki organizacioni detalji. 
oni znaju neshto shto mi ne.znamo...

da. srecno ljudi.

sent from bubamoto

6 hours ago, gospa buba said:

koje su to pozicije?

Da nema lockdown. Svako je otvorio zemlju manje ili više. Odustalo se od tih mera, koje su vladale proletos.

6 hours ago, Frank Pembleton said:

Koji je njihov rezultat na kraju koliko mrtvih?
Jer samo se to broji.
Realno.

.... Shiit has hit the fan!

Između 5 i 6 hiljada. Samo treba biti oprezan sa brojkama. Nije isti način brojanja svuda, nije isto da li se broji samo kovid žrtve ili treba računati sve koji su umrli u datom periodu, jer je ovde suština da li funkcioniše zdravstveni sistem. Imamo primer Srbije gde je u julu umrlo dve hiljade više ljudi nego što je normalno u julu mesecu, a zvanično je umrlo za sve vreme epidemije 700. Šta su cifre i da li je pobeda ako je od korone zaista umrlo u julu na primer trista, a od svega ostalog zbog toga što ne postoji ništa drugo osim korone još 1,700 ljudi, koji bi možda bili živi da su dobili adekvatnu pomoć. I realno nije kraj, jer pandemija traje. Mnoge zemlje koje su izbegle u prvom talasu sada imaju jak udar. Balkan, centralna Evropa. Problem je što su kinezi pustili virus i on je tu među nama i ostaje. Nije moguće biti zaključan dokle god se ne iskoreni, jer to je nešto sa čim se mora živeti. Znači neki nemački model stezanja i popuštanja u zavisnosti od epidemiološke situacije.

6 hours ago, namenski said:

Kako te bre nije sramota: Svedska, serem joj se u model, sudeci po podacima koje daje Worldometar (Vememah me naucio :sleep:) ima vise mrtvih od 1 Kine, Amerika, zemlja obecana jos malo pa ce da uknjizi 200,000....

Za cirka 6 meseci: u Vijetnamu je za cirka 15 godina izgubila mozda 60,000, u celom WW2 nepunih 300,000...

Ne zahteva paznju virus koji je poremetio sve sto se poremetiti moze i to planetarno :isuse: 

I ti koji si nosio masku da ne preneses virus nikome, ali je nosis zbog nekog opsteg nacela...

I po koga bre to nije toliko smrtonosan?

Jebote, jebote....

Fuj bre...:puke:

Ionako sam do sada tvoje baljezgraije skrolovao, taman si mi dao razlog da odeš na il

Cekaj, kako pet-sest hiljada, u Italiji i Shpaniji sa lockdownom je bilo vise?

Ocigledno ne vaze ista pravila za sve, ima nesto i do genetike (i zdravstvenog sistema)

@Tale
Drzte se, srecno sa testovima

Edited by Caligula

4 minutes ago, Jozef K. said:

Ionako sam do sada tvoje baljezgraije skrolovao, taman si mi dao razlog da odeš na il

7 hours ago, Jozef K. said:

Nije ovaj virus tako smrtonosan da zahteva toliku pažnju.

Mrs bre...:puke:

3 minutes ago, Caligula said:

Cekaj, kako pet-sest hiljada, u Italiji i Shpaniji sa lockdownom je bilo vise?

Ocigledno ne vaze ista pravila za sve, ima nesto i do genetike.

Mislim da je suština gustina, mobilnost, a kod Italije i Španije i to što su najbolje turističke destinacije u februaru. Francuska je izbegla prvi, prvi udar iako je isto odlična destinacija, jer su bili aktivni žuti prsluci, pa je to odbilo goste.

Background Picker
Customize Layout