Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, gospa buba said:

jel istina da onaj frodo rekao da komarci prenose koronu ali da nema dokaz za to???

sent from bubamoto

Vesić zaražavao protestante putem komaraca... :fantom:

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

5 minutes ago, gospa buba said:

jel istina da onaj frodo rekao da komarci prenose koronu ali da nema dokaz za to???

sent from bubamoto

ko je sad pa frodo :D

danas pričala sa par ljudi koji su bolesni

a saznala za cca desetak 

potpuni užas :ph34r:

a tek što sam sišla sa planine, bolje da i nisam :dry:

PROBLEM U KRAGUJEVCU NIJE POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH, VEĆ KAŠNJENJE TESTOVA

Kragujevac nema veliko povećanje broja zaraženih poslednjih dana ali ima veliki problem sa kašnjenjem testova, zbog čega je teško precizno proceniti epidemiološku situaciju u ovom gradu. Prema rečima direktora Instituta za javno zdravlje Dragana Vasiljevića, njegova ustanova očekuje već nedelju dana rezultate oko 2.000 testova koji su poslati u Vatreno oko.

Tamo je nastalo neko zagušenje i ne znam o čemu se radi, kaže Vasiljević.

On objašnjava da je jedan PCR aparat koji je korišćen za obradu uzoraka u njegovoj ustanovi trenutno na servisu, da se očekuje da bi uskoro trebalo da bude u ponovnoj upotrebi, kao i da bi trebalo da stigne novi aparat koji može da uradi 400 testova dnevno.

Ono što je najvažnije jeste da locirate kontakte. U tom delu smo se dobro organizovali, a dobili smo pomoć i od šest mladih lekara koji zajedno sa epidemiolozima rade na lociranju osoba koje se bile u dodiru sa zaraženima. Policija pri tome proverava da li se građani kojima je određena samoizolacija pridržavaju propisanih mera. Sa tim sistemom, uz mogućnost da sami radimo testove kada dobijemo potrebne aparate, možemo u potpunosti da držimo epidemiju pod kontrolom, navodi Vasiljević.

http://www.glassumadije.rs/problem-u-kragujevcu-nije-povecanje-broja-zarazenih-vec-kasnjenje-testova/

U ŠUMADIJSKOM OKRUGU 160 NOVOINFICIRANIH

Pozitivan test na korona virus potvrđen je kod 174 osobe, od kojih je 160 u Šumadijskom okrugu, saopštio je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu.

Kako se navodi, testirano je 517 osoba.

U Kragujevcu je potvrđeno 111 novoinficiranih, u Aranđelovcu 24, u Topoli osam osoba, u Kniću sedam, Batočini šest i po dvoje u Rači i Lapovu.

Van Šumadijskog okruga po dvoje pozitivnih pacijenaje je iz Novog Pazara, Svilajnca i Tutina, a po jedan iz Mladenovca, Bora, Ćuprije, Blaca, Zvečana, Raške, Gornjeg Milanovca i Jagodine.

U kućnoj izolaciji je trenutno 912 ljudi u Šumadijskom okrugu, od čega u Kragujevcu njih 759.

Prema podacima od četvrtka ujutru, u Kliničkom centru Kragujevac hospitalizovano je 77 pacijenata kod kojih je potvrđena infekcija, od kojih je šestoro na respiratorima.

Iz te zdravstvene ustanove je otpušteno 14 pacijenata, od čega je šestoro iz Kragujevca i po jedan pacijent iz Knića, Aranđelovc, Kraljeva, Tutina Čačka, Batočine, Jagodine i  Novog Pazara.

http://www.glassumadije.rs/u-sumadijskom-okrugu-160-novoinficiranih/

Kod mene u kombinatu, ozbiljan nalet "nepotvrđenih" koji čekaju rezultate...

.... Shiit has hit the fan!

ko je sad pa frodo [emoji3]

danas pričala sa par ljudi koji su bolesni
a saznala za cca desetak 
potpuni užas [emoji185]

a tek što sam sišla sa planine, bolje da i nisam :dry:
frodo bre, onaj lik sa infektivne. al kazu da sad da nije reko da jeste, nego da nema dokaza.

nego. bilo bi lepo da se izmisli neka metoda, moze i elementarna mattematika da se zove, i da ima neke... operacije da se zovu, moze i sabiranje i oduzimanje, to su dobra imena, pa da se tih 2000 testova rasporedi po datuma uzimanja uzoraka, pa da se to sve lepo nacrta, neka je i sa kashnjenjem, da jednom vidimo da li je svejedno i nebitno shto se ne zna od kog dana su podaci, a ipak se mashe brojevima :unsure: :dry:

pa posle toga mozemo da predjemo i na izmishljanje tih nekih, baze podataka neka se zovu?

sent from bubamoto

31 minutes ago, gospa buba said:

sent from bubamoto

Nije, rekao je da prenose neke druge bolesti a za koronu nema nikakvih dokaza. 

Nije, rekao je da prenose neke druge bolesti a za koronu nema nikakvih dokaza. 
joj dobro je prepala sam se

sent from bubamoto

Pa malo je što se prenosi kapljično i aerogeno, još nam fale komarci. :D

pa ima hiljadu izgleda da ova nevolja nece ici sama :unsure:

sent from bubamoto

32 minutes ago, gospa buba said:

frodo bre, onaj lik sa infektivne. al kazu da sad da nije reko da jeste, nego da nema dokaza.

+1, nećak od bilboa

41 minutes ago, Frank Pembleton said:

Kod mene u kombinatu, ozbiljan nalet "nepotvrđenih" koji čekaju rezultate...

.... Shiit has hit the fan!

tzv protestanti, kod mene su počeli lagano da se vraćaju

Изгледа да је у питању једна свеопшта пропаст.

U Valjevu ne samo da kasne rezultati testiranja na koronavirus za oko 500 građana, nego će više od 100 Valjevaca morati ponovo da daje bris jer su njihovi uzorci, koji su uzeti 7. jula, "propali".

- Umesto da nakon devet dana iščekivanja dobijem rezultat da li sam pozitivna ili ne na COVID-19, pozvali su me iz kovid ambulante u Novom naselju da dođem danas nakon podneva da mi ponovo uzmu bris, jer se, kako mi je rečeno, onaj prvi "zagubio". Ne mogu da vam opišem koliko sam bila ljuta. Meni je taj test neophodan za produžetak ugovora o radu, a moj drug je imao simptome koronavirusa, deset dana je u izolaciji i čeka rezultat – ispričala nam je juče nakon ponovnog odlaska u kovid ambulantu naša saugrađanka.

Kaže da joj je rečeno da će "uzorci ovaj put biti posalti u laboratoriju u Batajnicu, i da će rezultati stići za dva-tri dana".

Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju, iz tehničkih razloga ili zbog "havarije" u mikrobiološkoj laboratoriji "Vatreno oko", koja se nalazi pri Kliničkom centru Srbija, oko 150 uzoraka koji su poslati iz Valjeva početkom jula je "propalo" te su građani pozvani da ponovo daju bris. Takođe, nezvanično nam je rečeno da nisu samo uzorci iz Valjeva "propali" nego i iz drugh gradova Srbije.

Sagovornik Kolubarskih.rs objašnjava da vremenski rok u kome treba da se uradi analiza briseva je 72 časa, a nakon toga "virus je uništen" tako da rezultat neće biti validan.

https://www.kolubarske.rs/sr/vesti/valjevo/9816/Propali-brisevi-zbog-havarije-u-Vatrenom-oku.htm

Apropo komaraca, iz cista mira u prolece 2019 pocele da me bole oci, ocne duplje, jedva sam mogao da pomeram pogled levo desno. Onda slabost u misicima, bol u ledjima, grebanje u grlu.

Temperatura najnormalnija sve vreme. Otisao kod doktorke, krvna slika cudna, na prvi pogled virusno ali mi je dala antibiotik za svaki slucaj zbog abnormalno velikog broja necega u krvi. Pet dana sam imao smenu najrazlicitijih simptoma (glavobolje, slabosti, bolovi, iznurenost) da bih se jedno jutro probudio sa olaksanjem kako mi nije nista, a dete mi kaze "tata izujedali su te komarci celog"... pogledam se u ogladalo, ceo trup, ruke, noge, sve prekriveno nekim osipom koji u zivotu nisam imao.

Usro sam se ziv. Proslo posle par dana. Pricao sa kolegom o tome, on kaze da je njegov poznanik prelezao onaj djavo sa Nila sto prenose komarci uz iste simptome.

Edited by Caligula

Kao ono, pas mi je pojeo domaći zadatak

Background Picker
Customize Layout