Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

ovo je sramota

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

6 minutes ago, Sludge Factory said:

BTW, ovde ima programera, da li je toliko tesko napraviti sistem™ u koji se unosi LBO broj, ime, prezime i ostali licni podaci (ako nije povezan ili ne moze da se povezesa bazom RZZO ili kako se vec zove), zatim podaci o tome da li je pacijent testiran i kakvim testom, kog dana, kakav je rezultat testa i kog dana je stigao, da li je pacijent hospitalizovan ili ne i da li je ziv ili ne? 

Potpuni sam laik, ali jbmmtr ne deluje kao mnogo podataka. 

U klasičnom relacionom modelu baze ovo može da se reši sa 2 tabele: pacijent i događaj (test, pregled, hospitalizacija). Treba onda pored toga nekoliko šifarnika, nekakav sistem za autentikaciju korisnika, dobar sistem za revizijski sled da bi se videlo i ko je unosio i ko je gledao podatke. Srednji sloj za rad s ovim je trivijalan pošto nikada ne ažuriraju 2 osobe iste podatke istovremeno. Front end sa 1 formom (unos) i 2 pregleda (pretraga, detaljan prikaz). Odokativno, ako neko ima srednji sloj spreman, ovo može u nekom obliku da se napravi za 2 nedelje. 

Intencija

Govnara

Kakav rečnik, sad je u neša bgd modu i nadmašuje ga. "hoćete tako da se igramo..." :puke:

6 minutes ago, fandorin said:

Ja bih je baš to i pitao, da sam na mestu novinara sa nezavisnih medija. Da li sada, pred kamerama, preuzima moralnu i pre svega krivičnu odgovornost za stvari koje je izgovorila u prethodnih sat vremena i mesecima unazad. I ako je odgovor da, da li je svesna da će ukoliko se u budućnosti dokaže da je sve bila laž i obmana završiti na teškoj robiji. Ako je odgovor ne, tim bolje. I ostale bih isto pitao. 

O tome sam i ja razmišljala pre neki dan, kada je izjavila da je bila neodgovorna, da neko treba da je pita smatra li da treba da snosi neke posledice za tu neodgovornost... Isto pitanje i za šefa joj kada izjavi da je on kriv...

9 minutes ago, Halvard said:

Oni jebeno nisu u stanju da nakon skoro mesec dana trtljanja o tome uvedu nošenje maske kao obaveznu meru, mada bi Brnaba to volela. :mellow: O čemu da se priča dalje. 

ali shta je objektivno sprechava, ne razumem. shal na nos, kapu na glavu, u chemu je problem :blink:

7 minutes ago, Frank Pembleton said:

Meni ovo sa protokolom i serološkim testom nije jasno.
Više puta se dokazalo da negativan (ili pozitivan) test nije nikakva garancija da će PCR test biti negativan, pa imamo realno da nam covid+ bolesnici šetaju okolo...

da nisu interno pristali na seroloshke testove niko ne-kovid ne bi ushao u redovan zdravstveni sistem. ja ne znam da su nekom za ulazak u bolnicu za druge bolesti radili pcr. sad mozda i rade, ali neposredno po otvaranju nisu ni pokushavali da rade, valjda znali da nema, shta li...

Just now, James Marshall said:

Intencija

Al kako slavodobitno naglasi tu rec koju izvuce iz vujaklije

1 minute ago, J-♣ said:

Kakav rečnik, sad je u neša bgd modu i nadmašuje ga. "hoćete tako da se igramo..." :puke:

seljanchura.

3 minutes ago, Sammael said:

U klasičnom relacionom modelu baze ovo može da se reši sa 2 tabele: pacijent i događaj (test, pregled, hospitalizacija). Treba onda pored toga nekoliko šifarnika, nekakav sistem za autentikaciju korisnika, dobar sistem za revizijski sled da bi se videlo i ko je unosio i ko je gledao podatke. Srednji sloj za rad s ovim je trivijalan pošto nikada ne ažuriraju 2 osobe iste podatke istovremeno. Front end sa 1 formom (unos) i 2 pregleda (pretraga, detaljan prikaz). Odokativno, ako neko ima srednji sloj spreman, ovo može u nekom obliku da se napravi za 2 nedelje. 

Gde dve nedelje, moglo bi za dva dana, ali pošto se radi o projektu ogromne važnosti* ajde da kažemo 5 dana maks.

* verovatno su ga oni uradili za dan i po.

"Zaista neverovatna epidemioloska situacija u Sapcu", a pre nekoliko dana su lajali da se namerno i lazno uvodi vanredna situacija

Just now, Lena said:

O tome sam i ja razmišljala pre neki dan, kada je izjavila da je bila neodgovorna, da neko treba da je pita smatra li da treba da snosi neke posledice za tu neodgovornost... Isto pitanje i za šefa joj kada izjavi da je on kriv...

to. kad je na rtsu kod one olivere rekao, ja sam kriv... izgleda da nema ko da ih pita.

evo doktorka će da objasni kakvi sve testovi postoje

2 minutes ago, de Sisti said:

"Zaista neverovatna epidemioloska situacija u Sapcu", a pre nekoliko dana su lajali da se namerno i lazno uvodi vanredna situacija

Olosh

lepo je ovo što pita novinarka birna. nek čuju gledaoci nacionalnih kanala

Background Picker
Customize Layout