Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Isteklo mi je vreme za edit. Ovo je br. računa:  265-1040310000497-22  Šta još da izbacim osim ove 4 nule, a da ne zeznem nešto? Crtice?

On 19. 3. 2020. at 3:42, Alfa said:

Isteklo mi je vreme za edit. Ovo je br. računa:  265-1040310000497-22  Šta još da izbacim osim ove 4 nule, a da ne zeznem nešto? Crtice?

Ne kapiram, usla na svoj sablon za placanje telenoru na intesinom ebankingu, evo kako je upisan njihov racun, sve staje

1871570534_Screenshot_20200319-063218_SamsungInternet.thumb.jpg.7febeb4b4d74fc07b80c385ddfce9cd4.jpg

On 18. 3. 2020. at 23:53, Aleksija said:
ljudi, ne znam koliko su sve proverene informacije (neke definitivno jesu), ali nama sve vise zdravstvenih radnika ispada iz sistema, sto zbog nepostojanja zastitne opreme, sto zbog stednje na testiranju, sto zbog, nadam se, u manjoj meri, licnog uzasno neodgovornog stava. negde su citava odeljenja u karantinu. a jos nije ni pocelo.  jedan aplauz i proci ce, u maju bukiramo grcku...

Upravo sam procitala onaj apel ginekologa iz Nisa. Ako je ono tacno... jbt!

[mention=1358]Alfa[/mention] polako, ne panici. Staje sve, evo i ja sam probla. I nikada se ne izbacuju nule unutar broja vec one prve ispred prve crtice - dakle da stoji 265 - 000000104031....

No u svakom slucaju na racunima te nule nikada ne pisu. Dakle ceo upises broj koji ti stoji na racunu, a sistem nule sam ubaci ako ih ima. Pricam malo laicki, ali nadam se da razumes.

I kao sto su ti rekli, nebitno je apsolutno ko placa, vec da se plati, sa tacnim pozivom na broj.

@Alfa

Crtice se ne unose. nule se unose, evo gore sve nacrtano. 

Može neko da izbaci link sa obolelima po regionima/gradovima?

97

46 testiranih, nsdam se da ce jos povecati

kako se kupuje hleb?

pre 5 - 6 dana u belanovici uzeh sa police 2 vekne (jedine preostale) onog običnog što se doprema u gajbama. rekoh: "valjda neće". i ne bi. valjda su uredili da se prodaje samo upakovan hleb.

ljudi, ne znam koliko su sve proverene informacije (neke definitivno jesu), ali nama sve vise zdravstvenih radnika ispada iz sistema, sto zbog nepostojanja zastitne opreme, sto zbog stednje na testiranju, sto zbog, nadam se, u manjoj meri, licnog uzasno neodgovornog stava. negde su citava odeljenja u karantinu. a jos nije ni pocelo. 

jedan aplauz i proci ce, u maju bukiramo grcku...

Kinezi kada su dosli u evropu u ispomoc su rekli da svi ponavljaju njihove greske - da je medicinsko osoblje nezasticeno, da se razboljeva i dalje prenosi virus 

Umrlo je nesto oko 50 medicinskih radnika u wuhanu

Kacio sam clanak sa bloomberga na opstoj temi u vezi s tim

Edited by Ravanelli

ljudi, ne znam koliko su sve proverene informacije (neke definitivno jesu), ali nama sve vise zdravstvenih radnika ispada iz sistema, sto zbog nepostojanja zastitne opreme, sto zbog stednje na testiranju, sto zbog, nadam se, u manjoj meri, licnog uzasno neodgovornog stava. negde su citava odeljenja u karantinu. a jos nije ni pocelo. 

jedan aplauz i proci ce, u maju bukiramo grcku...

Zbog 30ak hospitalizovanih? :huh:

On 19. 3. 2020. at 3:42, Alfa said:

Nemoj da izbacuješ ništa, nule ne bi trebalo da su višak ako su negde u sredini računa, ne razumem kako ne može da stane ceo broj.

Samo bez panike, sigurno će sad biti malo fleksibilniji što se tiče računa. Uvek možeš i da pozoveš call centar ili da im pišeš preko društvenih mreža za detaljnije informacije.

Ne znam da li rade prodavnice operatera, ali možeš platiti račun i tamo, menjačnice obavljaju platni promet a trebalo bi da može i preko bankomata mada to nikad nisam radio...

Edited by mraki

On 19. 3. 2020. at 2:45, Alfa said:

Samo da pitam, javljam se iz najvećeg žarišta. Ako banke ne rade, ne mogu platiti račun za telefon (ne mogu elektronski, nemam svoj tekući, jedino preko maminog, što ne znam kako ću kad je fon na moje ime). Da zovem telenor, da im objasnim situaciju? Koji broj? Molim vas, pomagajte, teško mami i meni ako mi 1. aprila blokiraju broj. Mama mi je dijabetičar i srčani bolesnik, i gledam na sve načine da je zadržim kod kuće. Živimo u istom stanu, preduzela sam sve moguće mere zaštite, samo prodavnica  i apoteka, u nedostatku maski kojih neće ni biti vezujem šal preko lica, ali ako usput zakačim virus u vazduhu, gotovo je, zaraziće se i ona :ph34r:  Ako mi isključe telefon, nećemo moći da zovemo te brojeve u slučaju da primetimo simptome. Pomagajte, molim vas. Nije mi problem da obiđem par banaka danas, možda neka i radi.

Ni jedan operator/provajder neće isključivati korisnike zbog neplaćenih računa, makar dok traje vanredno stanje, ne brini

Medicinsko osoblje nije nedisciplinovano, nego bahato. Ovo kod mene što rade na terenu imaju opemu, ali čim se vrate, počnu da se bahate i prolaze po restoranu, administraciji bez ičega. Sad se smeju obaveštenjima na vratima, da je zabranjeno ući u kancelariju bez zaštitne maske. Umreše od smeha.

i

On 19. 3. 2020. at 7:59, JozoMujica said:

Zbog 30ak hospitalizovanih? :huh:

ne bih rekla. 

mislim da je vise u pitanju karantin zbog nedostatka zastite.

nemam vremena da trazim clanak o zavodu za javno zdravlje zdravlje u cacku, ako je tacan, onda je to poprilicno zabrinjavajuci model kako lekari ispadaju iz stroja zbog izolacije koja se lako mogla spreciti. kasnije, ako nadjem.

On 19. 3. 2020. at 8:20, Arkadija said:

Medicinsko osoblje nije nedisciplinovano, nego bahato. Ovo kod mene što rade na terenu imaju opemu, ali čim se vrate, počnu da se bahate i prolaze po restoranu, administraciji bez ičega. Sad se smeju obaveštenjima na vratima, da je zabranjeno ući u kancelariju bez zaštitne maske. Umreše od smeha.

jbga, da parafraziram goranza, jedino nasi stari i nasi lekari misle da je korona laksa od obicnog gripa, ako je sudeci po mom uzorku. 

Background Picker
Customize Layout