Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Sta rade ljudi koji ulaze (ili su usli) u Srbiji, a pre toga su prelezali kovid, imaju antitela i cak su na listi davalaca krvne plazme?

U ambasadi mi je receno da mi ne treba PRC (namerno) test (jer kako kazu, uredba ne predvidja to za ljude koji imaju antitela), a policija mi je ipak malopre pokucala na vrata, pokupili podatke itd, a nekih 30ak brojeva raznih kovid centara i instituta za javna zdravlja koja sam nazvao oko ove situacije nisu imala odgovor na moje pitanje :S
A kad ih pitam za informaciju da mi daju neki kontakt koji ima te informacije i moze da pomogne da se resi ova misterija, oni ne znaju i ne dodje ni do kakvog resenja.

Zbunjen sam :S

Pa majku mu, valjda bi trebalo da uđeš normalno ili da boraviš normalno,  imaš  papir da si preležao, antitela i tako to, valjda nisu tolike budale

43 minutes ago, adam said:

jao, on je muska rushka. i ona tako svako jutro stane pred ogledalo i divi se sebi, to mi rekla keva. kaze eno one lude sto svako jutro stane pred ogledalo i vice dobro jutro lepotice i jos preporucuje svima da to rade.

Nije fer prema Ruski da se poredi sa ovom gnjidom

9 minutes ago, arkonada said:

Pa majku mu, valjda bi trebalo da uđeš normalno ili da boraviš normalno,  imaš  papir da si preležao, antitela i tako to, valjda nisu tolike budale

To sam i ja mislio dok mi nisu banuli na vrata onako serifovski, neprijatno

Ja sam pokusao da im objasnim, pokazao papire i sve, ali se zavrsilo sa

"Mi smo ovde po naredjenju"

E sad, jbm li ga cijem o.O

Na granici sam granicnom policajcu isto sve pokazao i rekao, on me samo pogledao namrsteno i promrmljao "mhm".

Tad nisam znao sta mu to znaci i nastavio sam put, ali izgleda da su otvorili poternicu :D

zvao sam nekoliko kovid ambulanti, neki kovid centar sa kovid19.rs i institut za javno zdravlje, i niko nema objasnjenje

jedna gospodja je samo rekla da nemaju razloga da me uznemiravaju, bace u karantin ili proveravaju gde sam i sta sam, kad je situacija takva kakva jeste (prelezan kovid i antitela), ali nije smela da mi potvrdi da do toga nece doci jer se ne zna ko sta radi i kome sta moze pasti na pamet

Deluje mi da nisu bas promislili i da su ignorisali cinjenicu da postoje ljudi sa antitelima nakon prelezanog kovida sto je ekvivalent primanju vakcine

a mozda je samo bitno da se popuni drzavna kasa

jbm li ga

i sad ne znam sta da radim jer sutra treba da krenem na put dalje i sigurno necu biti na adresi na kojoj sam danas :S

Edited by Have_Fun

Zovi direkt mup

• Popular Post

image.png.2563dd5ea7843c6ca03dff251ead22d6.png

Izvor: www.beogradskagroblja.rs i www.umrlice.net

Višak umrlih od aprila je oko 1900, od toga oko 1000 u decembru, 400 u novembru, 300 u julu i 200 u aprilu.

U Srbiji bi višak trebalo da je 7-8 puta veći, tj. 13.5-15 hiljada. Uz pretpostavku da je korona 60-80% toga, u Srbiji je umrlo 8-12 hiljada od korone, tj 1150-1700 na milion stanovnika, tj. da smo verovatno u top 5 zemalja Evrope (Belgija 1700, Slovenija/Bosna/Makedonija/Italija 1200-1300 umrlih od korone na milion stanovnika).

Edited by az67

hrvatska

Ukupan broj umrlih od siječnja do listopada 2020. pao je za 0,5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno umrlih je bilo 232 manje.

srbija

Broj umrlih u Republici Srbiji u periodu januar-novembar 2020. godine iznosio je 97 633 i, u odnosu na isti period prethodne godine, kada je broj umrlih bio 92 160, beleži se rast od 5 473 ili za 5,9%.

makedonija 1. tromesecje

Бројот на умрените лица во првото тримесечје од 2020 година бележи намалување од 9.4 % во споредба со истото тримесечје од 2019 година и изнесува 5 101 лице

makedonija 2. tromesecje

Бројот на умрените лица во второто тримесечје од 2020 година бележи  зголемување од 3.0 % во споредба со истото тримесечје од 2019 година и изнесува 5 064 лицa

makedonija 3. tromesecje

Бројот на умрените лица во третото тримесечје од 2020 година бележи зголемување од 15.3 % во споредба со истото тримесечје од 2019 година и изнесува 5 419 лицa

da se razmemo, zabole me pisha dal ce 31-og biti policijski ili full open time...

samo ne kontam cemu onda price o preopterecenju bolnica, satro brizi za lekare, ako se dozvoljava lumpijada™ do 18h?

missim i kad je regularno stanje, po tim dnevnim zutkama po ns i bg-u, prodefiluje desetine iljada omladinaca™, plus ce sutra biti prepuni i trzni centri..

tako da ono, cemu jebanje u mozak.. il dozvolis sve regularno il potpuna zabrana kafica, to do 18h znaci samo vecu koncetraciju pipls po kvadtradnom metru, nego sto bi bilo da kafici rade bez ogranicenja..

Meni se cini da ti nemas predstavu koliko je more naroda nakaceno platom za budzet + penzioneri..a gde su jos botovi sa izmisljenim poslovima i kinta za njihov lopovluk.

Nije da ih pravdam ali kapiram da se hvataju za slamku.

Moj matori vec skoro dva meseca "radi od kuce"..niti je dobio neki radni zadatak niti ga je iko kontaktirao..a plata, srpska natprosecna redovno ide.

12 hours ago, Have_Fun said:

To sam i ja mislio dok mi nisu banuli na vrata onako serifovski, neprijatno

Ja sam pokusao da im objasnim, pokazao papire i sve, ali se zavrsilo sa

"Mi smo ovde po naredjenju"

E sad, jbm li ga cijem o.O

Na granici sam granicnom policajcu isto sve pokazao i rekao, on me samo pogledao namrsteno i promrmljao "mhm".

Tad nisam znao sta mu to znaci i nastavio sam put, ali izgleda da su otvorili poternicu :D

zvao sam nekoliko kovid ambulanti, neki kovid centar sa kovid19.rs i institut za javno zdravlje, i niko nema objasnjenje

jedna gospodja je samo rekla da nemaju razloga da me uznemiravaju, bace u karantin ili proveravaju gde sam i sta sam, kad je situacija takva kakva jeste (prelezan kovid i antitela), ali nije smela da mi potvrdi da do toga nece doci jer se ne zna ko sta radi i kome sta moze pasti na pamet

Deluje mi da nisu bas promislili i da su ignorisali cinjenicu da postoje ljudi sa antitelima nakon prelezanog kovida sto je ekvivalent primanju vakcine

a mozda je samo bitno da se popuni drzavna kasa

jbm li ga

i sad ne znam sta da radim jer sutra treba da krenem na put dalje i sigurno necu biti na adresi na kojoj sam danas :S

Jesu uzeli tvoj kontakt telefon na granici?

Meni nisu pa je za par dana pandur dosao na vrata, trazio broj telefona, reko da ce neko zvati sutradan, ja objasnio da sam se testirao u medjuvremenu i da sam negativan on reče da je on tu samo da uzme broj telefona a za dalji proces ne zna. 

Tako da nemoj da se uzbudjujes mnogo oko pandurskih procedura.

1 hour ago, maheem said:

Jesu uzeli tvoj kontakt telefon na granici?

Meni nisu pa je za par dana pandur dosao na vrata, trazio broj telefona, reko da ce neko zvati sutradan, ja objasnio da sam se testirao u medjuvremenu i da sam negativan on reče da je on tu samo da uzme broj telefona a za dalji proces ne zna. 

Tako da nemoj da se uzbudjujes mnogo oko pandurskih procedura.

Na granici nisu ali panduracija jeste

Sad sam upravo bio kod epidemiologa u institutu za javno zdravlje.

Decku svaka cast

Bori se za malo zdravog razuma

Kaze mi da je sistem napravljen bez saradnje s njima i da oni ne mogu da uticu na isti i karantine, vec je to uradjeno od strane granicne policije ili inspekcije, i da automatski kad se predje granica, putnik je upisan i jedini nacin da se skine s liste i izbegne zajebavanja je negativan PRC.

Kaze mi da je pisao ministarstvima, mupu itd za slucaje kao ja, ali da nema grama mozga nigde i ignorisu ga. Isto mi rece i njegov kolega, da su svi slepi i ne koriste logiku, da nema smisla da ja radim bilo sta ili budem u karantinu, da je apsurdno.

Inace, neka cura je pokazala negativan PRC test iz inostranstva, granicni policajac nije znao da ga procita ili sta vec i mora u karantin.

Taj decko je pisao mail, dao svoj pecat, potpis da je inostrani test ok, ali dzabe.

Kaze ne moze ni meni da pomogne.

Jedino sto su mi u sekundi organizovali PRC test i rezultati treba da stignu popodne.

Ja sam odusevljen nasim sistemom.

E da, sinoc sam inace dosao do kontakta neke gospodje iz javnog zdravlja zaduzene za karantine, i gospoja je rekla

"Kako znas da se pridrzavas mera u inostranstvu, tako ces i kod nas"

Ja joj pokazao testove, da sam pregurao kovid, da imam antitela i da sam donator krvne plazme zbog toga, pokusao da objasnim da je apsurdno da mi se krv uzima a da me oni zajebavaju sad, ali avaj...

I dodatno,  kontaktirao sam ministarstvo zdravlja oko ove situacije, dobio sam mail da je napravljen predmet i dobio sam sifru predmeta.. pa da cekam resenje :D

ovo bre sve ludo :D

p.s. valjda postoji neki link na sajtu ezdravlja ili nesto slicno, gde se upise rezultat testa i tako se skidamo iz sistema..

panduracija radi po naredbi i ne znaju drugscije.. dok smo u sistemu, zivkace.. tako mi rekose

Edited by Have_Fun

system

vise smisla je imao onaj u jna

nije vishe ni sistem toliko, koliko su oni masovno u histeriji da se sistem ne obrushi na njih. radikalska slepa sila, svako svakom duva za vrat, to sa nama vishe nema veze.

sent from bubamoto

19 hours ago, Leia said:

Ma uzas...ne mogu cak ni da seirim kao covek nad ovakvim raspadom poslednjih atoma necijeg licnog integriteta. Kakav bednik :dry: 

Kako se beše moderno zove ono kad te sramota tuđe sramote - krindž? 

Just now, Valkyrie said:

Kako se beše moderno zove ono kad te sramota tuđe sramote - krindž? 

Transfer blama?